Åker på kalas

Jenny har varit ut en vända på Sessan, så nu gör vi oss klara för att åka till Alfta för att gratulera Kristina som nyligen fyllt år

Platt hund


Dimmigt i morse


Söndag, sista september!

Solen skiner och jag håller på med mycket här hemma, länge sen jag hade tid!
  • Bäddat rent i sängen och tvättat sängkläder som hänger ute på tork!
  • Torkat golv på nedervåningen
  • Städat sovrummet
  • Tvättat tävlingsschabraket
  • Tvättat Sessans gröna regntäcke för att kunna lägga undan det
Ska nog sätta mig ute och njuta litegrann medans solen skiner, och sen fortsätta inomhus!

Tävling i Hudik

Eftersom Jenny inte startade förrän 12.45 så fick Sessan gå ut en vända på morgonen, och togs in vid nio igen för knoppning mm. Morgonen var ganska fin, men sen hade vi pissväder i Hudik, regn av och till.
Vi kom väl till tävlingsplatsen vid halv tolv ca, så Sessan fick lite hö och vi gick in och tittade lite grann.
Sessan var lugn och fin ute, men blir ju så taggad inne! Skritten fick hon inte mycket på i LA:1 men ganska ok för övrigt, så hon slutade på en andra plats i första klassen där klubbkompisen Victoria vann. Jenny fick iallafall 61.842 %. På prisutdelningen stod hon mest på bakbenen, så jag missade att ta emot plaketten, men rosetten och hederspriset fick vi med oss! Plaketten kommer hem med andra Bollnäsryttare.
LA:4an går ju på lång bana så då blev det ingen collectingring och det kändes ju lite tokigt att dom skulle vara ensamma inne, annars så ska dom ju alltid vara minst två så ingen blir ensam. Hon var om möjligt mer taggad i den här klassen. Eftersom det är lagomgångar i elitdressyren i Hudik i morgon var det ju många duktiga ekipage på plats, de flesta tävlar nationellt, så Jenny hamnade på en sjunde plats på 58,78 %
Fotade, men det blev dåliga bilder.

Morgondagens tider


Konferens i Linköping

Åkte somsagt till Linköping i tisdags eftermiddag. Åt en lättare middag i Gävle, och åkte sen vidare med tåget till Linköping. Eftersom Petras Danne jobbar i Norrköping klev Petra av där. Framme i Linköping, vid 20 i nio-tiden, hämtade Linda oss och skjutsade oss till hotellet, tack gumman! Framme på hotellet serverades middag fram till nio så gick på rummen med väskorna och sen tillbaka till restaurangen där dom hade gjort i ordning två tallrikar med fisk till oss. Vi åt och tog det ganska lugnt, men sen gick vi till rummen för att sova. Nästa morgon kom Petra lagom till hotellfrukosten, sen gick vi till Konferenslokalen, där vi skulle vara resten av dagen.
På luncken som var 1½ timme gick vi ut och gick i staden, Linköping är en väldigt fin stad! Efter första dagen skulle vi bli bjuden på middag och underhållning, men jag valde att vara med Linda och David istället. Gick hem till henne och så åkte vi ut en vända till en liten hästsportaffär, sen gick vi till "Restaurang Ghingis" som serverade mongoliskt, jättegott! Extragott eftersom jag blev bjuden på maten!!
Sen gick vi hem till lägenheten och bara satt och pratade (David åkte på träning efter ett tag). Vid tiotiden gick jag hem till hotellet för att sova. Nästa dag åt vi god hotellfrukost igen innan vi gick till konferenslokalen. Efter lunchen valde vi att avvika och gick på stan lite. Vi stannade till och tog en fika innan vi gick till tåget som gich tjugo över tre.
Hemma var vi vid kvart över åtta. När jag kom hem bjöds det på mat och efterrätt!

Tillbaka!

Ja nu är det som vanligt igen! Jobbar och står i, tävling i helgen! Tråkigt nog blev det ingen träning i kväll då Sigrid var i Strömsholm eller Tullgarn och skulle komma hem sent i kväll. Men vi ska ju båda till Hudik!

sovdags

Dags att sova, hotellfrukost och konferens i morgon!

Väntan...

Jobbar in i det sista, 14.49 går tåget. Vi byter tåg i Gävle och har nästan en och en halv timme på oss där, så då passar vi på att äta middag. Kommer fram till Linköping vid 20.39 om allt går väl :)
Hoppas att inget är glömt, det gällde ju att packa igårkväll eftersom jag inte kommer hem något innan jag åker. Är hemma vid 20.12 på torsdag, helt ok
Kul att göra något annat!

Tisdag

Den nyklipta ponnyn fick ett nytt regntäcke på sig i dag, fodrat med 100 g. Köpte det på rea från Horsetack i höstas, 150 kr tror jag!. Köpte hals med, men det var till en annan variant av samma modell, därför är det inte samma färg. Men det spelar ju ingen roll, snart är väl båda i någon obestämbar lerfärg iallafall!

Klippning

Nya skor i morse, och klippning på em

Sovmorgon!

Fick sovmorgon idag, eftersom hovslagaren bara jobbar dagtid, och då tycker jag att det är lämpligast att han kommer hit på morgonen innan hästarna har gått ut. Blir sovmorgon för dom med, men Sessan har iallafall torra och rena hovar!
Gammal bild

Söndagen

Regnar inte, men är lika grått och tråkigt. Idag åkte vi en vända till stan: Willys, Sibylla och Granngården. Sen blev det en promenad, vargvägen denna gång.
Sedan gjorde jag en älgstek,och innan vi åt den (med kantarellsås och gele, mums) så red Jenny. Efter maten duschade jag Sessan, hade lovat Jenny att göra det eftersom hon är så hostig.
 

Höstens tävlingar

Nu börjar det ta slut på tävlingar för oss för i år. Men det känns bra, startar väl två-tre tävlingar till i år och satsar på träningar i vinter så vi är redo för nationella tävlingar nästa vår! Just nu är det ju svårt att få någon träning (tränar för Eva och Sigrid regelbundet igen) i kombination med att Jenny håller på att ta moppekort + att hon har någon aktivitet varannan onsdag i Kilafors. Men så här ser det ut nu:
29-30/9 HRPH lok/reg DM (LA:1, LA:4 DM )
12-14/10 Högbo nat ( FEI:s lagtävlansprogram, ind. mästerskapsprogram)
28/10 BRS lok div 2, omg 3 LAG, Lagtävlan för ponnyallsvenskan 2003

Regnig lördag

 
Det regnar och är allmänt trökigt.
Så det blir TV, läsa och ett glas nypressad jouice!

Planering...

Eftersom jag och några till åker till Linköping på konferens till veckan (tisdag till torsdag) så är det världens planering som gäller nu, nästa helg är det ju DM i Hudik så hemma måste ju allt rulla på som vanligt ändå!
  • På söndag ska Sessan duschas
  • På måndagmorgon kommer hovslagaren
  • På måndageftermiddag kommer Ella och klipper Sessan
  • På tisdagkväll (när jag har åkt) är det träning för Eva 20.15, L-Å skjutsar
  • På fredagkväll ev träning för Sigrid
  • På lördag är det Tävling!
Sen ska jag försöka träffa Linda lite med! Ska även försöka komma ihåg lite saker som är Lindas, som jag ska ta med!

Fredagkväll!

 
... och här sitter jag ensam (men det kan ju vara ganska skönt:)) L-Å jobbar och Jenny är med kompisar i Holmsveden (av alla ställen!)
Har gått en långpromenad med Lakko, och borstat och nattat Sessan, så nu blir det TVn med något gott!
 

Tävlingar hösten 2012

Nu blir det nog bara två tävlingar till för i år. Sen blir det till att träna hela vintern så vi är redo till våren då vi satsar nationellt :)

Torsdag

Träning för Sigrid ikväll. Men det blir sent, var väl hemma ca kvart över nio. Men det går bra, jättekul att se. Sigrid red lite med och tyckte hon var fin, väldigt mycket bättre än förra gången!

Onsdagen...

Jenny blev kvar i Kilafors hela kvällen, så jag tog hand om Lakko och Sessan. Insett att det är höst så tvättade flugtäcket för att lägga bort det för den här säsongen:( Sessan ska väl klippas snart så då blir det fram med fodrat regntäcke och stalltäcke istället.

Tisdag

Jobb som vanligt, sen har vi fått en ridtid för Eva kl 20.15 på tisdagar, rider väl där ialla fall tills tävlingarna är över för säsongen. Gick jättebra, tror Jenny fick mycket tips! Kul att både Eva och Sigrid tycker det ser bra ut!
 

Bollnäsdominans!

Nästa helg är det DM i Hudik. I en förklass till DMet, kategori cponny startar nästan bara Bollnäsryttare...

"Saker" som är bra att ha!

Just nu är det tre saker jag gillar och använder mycket, nämligen
- Kupévärmaren
- Avfuktaren i badrummet
- Braskaminen i vardagsrummet
 
Kupévärmaren har jag främst på för att få bort fukten på bilrutorna, då vi har en väg som vi åker ut på där alla bilar kommer fort. Sen att det hinner bli lite varm och gosigt i bilen gör ju ingenting. Tycker igentligen att det är lite för varmt ute för att använda den, men strunt samma...
Avfuktaren i badrummet är kanon för att tvätten som hängs där ska torka, nu på hösten innan vi har knäppt på värmen. Men det blir även varmt i badrummet när man kör den! (Eftersom vi endast eldar med ved blir man lite lat. på sommaren räcker det med att elda en gång i veckan, så har vi duschvatten. Men när huset ska värmas upp med så får man självklart elda oftare!)
Braskaminen för att få upp värmen...
 
Så sammanfattningsvis gillar jag värme!

Lördag/söndag i Linköping

David började jobba vid åtta och skulle jobba ett dygn. Vi andra klev upp i lugn och ro, och sen åkte vi till Mantorps travshop och Sharpman, vilket är ett måste när man är i närheten! Det blev ett snyggt schabrak...

Det blåa ridtältet hör till Shapman. Vinkraftverk i mängder i närheten...

Sen åkte vi tillbaka till Linköping och åkte till brandstationen där David inte jobbar i vanliga fall, men det var öppet hus där så brandmän från båda stationerna som finns i Linköping var där.



Jättekö till skyliften!
Vi åt lunch, sov middag och sen gick vi ut och gick lite hit och dit i stan. Vi köpte glass och kaffedrinkar på Bosses glassbar, vi gick till järnvägsstationen och vi köpte även med oss mat hem från någon kinarestaurang. Handlade även med oss lite ost och kex till kvällen.
 
På söndag så åt vi frukost och tog det lugnt. Funderade på om vi skulle göra något speciellt, men hade ärenden på Biltema och Netonnet så vi åkte dit. Sen var det dags för lunch så vi ringde ut David som låg hemma och sov, och åt på donken innan vi åkte hem. Hemresan gick på drygt fem timmar så vi var väl hemma vid halv sju.

3 oktober

...är det säsongsstart på Greys Anatomy!

Måndag

Åkte till jobbet en vända i morse, skulle på webbkurs hela dagen men den började inte förräns halv nio. Föreläsning med övningar på fm, jätteintressant men vi på plan skriver ju inte så mycket "eget" på hemsidan, ofta styrs det av någon mall. Men intressant om man skriver någon mer allmän artikel.
Sen hem och äta, och tillbaka till Bollnäs, till ridskolan och tävlingsmöte. Alla dicipliner var med och samtidigt hade dressyren möte ang storhästtävlingar.

Fredag

Både L-Å och jag slutade tidigare så vi kom iväg vid fyratiden. Eftersom vi brukar åka väg 56, Valbo och söderut, så har vi stannat några gånger på IKEA och ätit middag där. Gjorde så nu med, och sen passade jag på att springa igenom IKEA för att köpa en tavelram, och in på Hööks för att köpa en hästluva, medans L-Å gick lite med Lakko. Eftersom Jenny har några tävlingar kvar var hon hemma för att kunna rida, och åker ner sen till Linda.
Vi var väl framme strax efter tio och kom till lägenheten strax före David, som jobbade. Satt och pratade lite, innan vi gick och la oss.

Torsdag

Vi åkte till Simeå för att ha lektion vid sju, men (som vanligt) det blev lite senare. Lektionen gick bra, Sessan var lite motsträvig i början men sen gick det bara bättre och bättre. Ska förhoppningsvis bli lektioner varje vecka från och med nu, på torsdagar. Sigrid har ju mycket för sig på helgerna :)

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter en resa till Linköping för att hälsa på Linda och David. Var väl hemma strax efter sex, men nu är det dags att lägga sig!. Mer om resan kommer!

"What is love?"

Hörde nyss "What is love?" på radion men tänker bara på den här videon då, med Jim Carrey...
 

Reserver

Detta är andra gången som vi ska vara med på en tävling där det är reserver med, dvs fler anmälda än det finns platser. Iof så är det bara plats för tio b-ponnyer, 10 c-ponnyer och 20 resp 30 d-ponnyer.

Kallt!


Det var kallt i morse!
 

Papphammar...

På fikat på jobbet pratade vi om sketcherna som finns med Papphammar, vissa glömmer man aldrig!
 
 
 
 

Sessan

Knäppte lite bilder, ska nog photoshoppa dom lite!






Onsdag

I morse åkte min arbetskamrat Carin till Skellefteå på kurs, och i morgon åker Bashir till Valencia på studierese/arkitektpris för Wilhelminapassagen tillsammans med förre planingenjören med flera. Så då blir det lugnt på jobbet resten av veckan :)
Jenny är kvar i Kilafors, på ungdomsgruppen, så jag ska väl pyssla om Sessan lite sen.

Bild från december 2010
 
Oj hittade hemska bilder från 2010, och snart är vi där igen! Vinter, men förhoppningsvis inte lika kallt och lika mycket snö. Just nu njuter vi av altanen, äter middag ute när vi kommer hem och det är drygt 20 grader där!




Högbo nationella

Tur vi anmälde när vi gjorde, nu är klasserna för cponnyer fulla!
Ikväll var vi till ridskolan och red "riktigt", det blir annorlunda ridet där. Eva var där och hade lekttion för Therese, och hon sa att vi eventuellt kunde börja rida efter Therese från nästa vecka, men vi får se. Ska ju även rida för Sigrid på torsdag, får se där med om det blir regelbundet nu

Zits ang tonåringar..

Känner igen det alltför väl... JAG har inte gjort något! :)

Anmält...

Har anmält Jenny och Sessan till deras första nationella tävling...
Så nu blir det hårdträning!
Högbo 14 oktober: FEIs lagtävlansprogram, och FEIs individuella mästerskapsprogram
...men vi tar det som en träning inför nästa år! :)

 

Quesadillas med kantareller

Ingredienser

Quesadillas med kantareller

  • 4 st quesadillas bröd
  • 80 g lagrad smakrik ost
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 krm timjan

Bönsallad

  • 200 g svarta bönor
  • 120 g majs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,25 msk rapsolja
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprikapulver
  • 3,25 msk persilja (klippt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Så här gör du

1. Hacka kantarellerna i mindre bitar och fräs i smör tills all vätska kokat in.
2. Häll av vätskan från bönorna och majsen. Hacka lök och vitlök och blanda med olja, spiskummin, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Häll dressingen över bönorna o majsen och blanda noga.
3. Riv osten och lägg hälften av den på bröden. Strö över kantareller, timjan och resten av osten. Vik ihop till en halvmåne. Stek i stekpanna ca 2 min på varje sida.

Skär upp dina quesadillas och servera med bön/majssalladen.

Tips!

Blanda olika sorters bönor i bönsalladen. Testa att byta kantarellerna till annan svamp eller om du inte vill ha det vegetariskt, gör hälften med skivad skinka eller salami.


Kycklingstroganoff

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g skivad champinjoner (burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl grädde / creme fraishe
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 3 dl ris
  • 200 g haricots verts

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
2. Skär kycklingen i smala 3 cm bitar. Hacka lök och skär paprika i tunna skivor. Smält smör i en stekpanna och fräs kycklingen några minuter tills den är genomstekt. Blanda sedan ner svamp, lök och paprika och fräs några minuter till på lägre värme. Blanda ner tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar. Häll i vatten, grädde och kycklingfond. Låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 minuter.


Jennys dag

Jenny väcktes vid åtta på morgonen med chokladpudding som fika (beställt av Jenny) och presenter på säng. Sen tillbringade hon dagen med Lovisa tills dom kom hem vid femtiden då det strax skulle bli fika med farmor, Margareta och Jan. Medans vi håller på att duka fram fika ropar Jenny att en häst har ramlat. Jag tror ju att det är en av hästarna hemma men det var en häst vid Neuks som gick ikull, ryttaren gled av och hästen sprang mot oss. Jenny sprang ut och fick tag på den, sen kom ryttaren. Hom började dra av sig tröjorna och vi inne funderade på vad hon höll på med. Hon tog sen linnet och knöt runt benet på hästen som tydligen blodde rejält!
Sen fikade vi och det blev mycket epa-prat, Lovisa var ju här. När hon åkte hem gick Jenny och red

Lördagkväll

Lördagkvällen spenderades på "La Casetta" och bio efteråt. Maten var jättebra, vi tog en pizza och en kycklingsallad, men tiden innan maten kom var sämre, vi fick vänta en halvtimme.
Det innebar ju att vi blev lite sen till bion, kom dit en minut i sju :(
Filmen vi såg var Hamilton 2, helt ok.

Jenny 15 år! :)

Idag fyller "minstingen" 15 år, tänk vad tiden går fort!!
 

lördag

Idag stormar det som attans, så jag har passat på att tvätta (Jenny har städat rummet)
L-Å har städat mattorna med sin nya skrapa, otroligt vad bra den är! Jenny ska ha tacosfrämmande sen, får se vad vi gör då.

Hälge :)


Middag

Eftersom det är lite jäktigt denna vecka när L-Å jobbar kväll, Jenny ska ha hämtning på körskolan vid sju och Lakko ska ha en promenad innan dess så blev det en snabbgjord middag.
Jag testade mitt senaste inköp från Tupperware - omelettburken! Det var bara att vispa ihop två ägg med lite vatten, och så hade jag i falukorv, lök och tomat, och in i micron i ca tre minuter - klart! Under tiden kunde jag ta hand om tvätten mm...!
Bild från Tupperware
 
 

Marknadsgodis

Dem där goda små fyrkantiga nougatbitar som man kan köpa på marknaden kan man faktiskt göra själv =)
här kommer receptet.
 

Ingredienser
(Kokas några minuter):
125 g smör eller margarin
5 3/4 dl socker
1 3/4 dl vatten

Låt svalna något

Blanda i en bunke:
6 ½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker

Gör så här
Rör ner smörblandningen i mjölblandningen.
Bred ut i en smörpappersklädd långpanna.

Låt kallna och skär sedan i bitar.


Hungriga hästar

Pratade med Maja igår om att jag tar ut hästarna på morgonen hädanefter, tills övriga ska ha täcken på sig. Nu har Kjell öppnat upp till övre hagen, så att stona får lite mer att äta, så då lägger jag inte ut hö heller.

Tog ut Sessan först, hon tog det lugnt, kissade och så. Sen kom Linnea ut, hon skenade iväg till gräset i den övre hagen, och Sessan följde lugnt efter. Men sen är Ju Linnea hispig tills övriga kommer ut... Nicke fick gå ut sen, han galloperade iväg upp till gräset, och sen Pion, som studsar iväg upp till de andra. Sen blir det lugnt i hagarna!

Bilder från i våras, på gänget!

"Drömska" bilder



 
 
 

Jag gillar reklamfilmer!

Liten blir stor...
 

Rapport från Spanien

Fick ett sms från Linda i morse! Lagenheten är jättebra med pool nedanför och havet några meter bort!
Det sämsta är att när hon vaknar tidigt och David sover kan hon inte läsa bloggar som hon brukar:)

Bloggtävling!

Jag är med och tävlar om ett täcke från Kingsland hos Cheval klicka här för att komma till tävlingen

Kinagryta

1,5 kg köttfärs
1/2 kålhuvud
2-3 morötter
Vatten (brukar ta så mycket så det kan koka ihop sig)
1 buljongtärning
1tsk kardemumma (helst som du maler själv, annars ta lite extra)
En skvätt soya, ha i så mycket tills du tycker det smakar bra
Lite senap
Avsluta med salt och vitpeppar.

Låt puttra ihop sig och njut det tillsammans med ris.

Onsdag


Sitter och väntar, har lovat att skjutsa Jenny till körskolan till åtta, då bussen går onödigt tidigt. Men vid den här tiden brukar jag åka till jobbet och av rutin är jag ju färdig nu.
Ser ut att bli en fin dag ialla fall!
Har hittat ett "hästtäcke" som skulle vara bra att ha när vädret är så växlande som det är nu för tiden, ett "undertäcke" till flugtäcket vi har då det nog är onödigt varmt med regntäcke då Sessan är väldigt varm av sig med sin tjocka sommarpäls! Får se om det blir i år eller till nästa!
 
Källa

Tisdag

Känns som att det går alldeles för fort just nu. Träffade Johan på lunchen igår, gick till Kina och åt där. När jag kom hem hade han redan åkt. Lagade mat och sen skulle jag på junta så Jenny fick sköta både Sessan och Lakko. Färgade håret på Jenny när jag kom hem.
Idag så ska Jenny vara på körskolan mellan fyra och sju, så hämtar väl henne efter det, får se om hon hinner rida sen.
Har fått tag på Jennie Harrysson ialla fall så Jenny ska rida lite för henne eftersom varken Eva eller Sigrid har tid, men det blir från nästa vecka.

Lunchdate

Johan åkte ju hem i fredags från Eksjö - fel, han stannade i Gävle. Men han kommer idag så jag, L-Å och Johan ska äta lunch tillsammans. Sen åker han tillbaks till Eksjö ikväll.

Hemma vid den här tiden?

Idag åker Linda till Spanien! Ska strax skjutsa ner henne till Härjedalingen som går till Stockholm, så hämtar David henne där vid elva, och så flyger dom vid halv åtta!

Dressyrtävling

Kändes lite konstigt att kunna släppa ut Sessan innan tävling, men så blev det. Vid halv tio togs hon in för knoppning mm, och ca halv elva åkte vi.

Jenny startade LA:4 13.24 så vi hade gott om tid på oss. När vi kom fram så var det Cecilia som red. (hon skulle ridit kl 9) men med lite strul och att Sigrid samtidigt skulle vara på kvalitetsbedömning med några hästar i Högbo så var det ju otroligt att dom kom överhuvudtaget. En annan ryttare i laget hade åkt till fel klubb så fick också starta lite senare. Men laget kom på andra plats, slagna med några ynka poäng.
Jennys ritt var väl sådär, mem det märks att det var inne för Sessan blir så knäpp på framridningen. Efter ritten började Jenny visa att hon hade ont i huvudet, så vi strök oss i andra klassen och åkte hem. Sen låg Jenny i migrän hela kvällen.

 



 Fotograf Linda

gävle fältrittklubb

Andra lagomgången för div 2, LA:1, men Jenny rider dom två andra klasserna.
Konstigt att Sessan får gå ut lite innan vi åker, det har aldrig hänt förut!

lördagkväll

Då grillade vi!

Lördag

En grå och tråkig dag. Släppte ut hästarna, men efter ca en timme ringde farmor och sa att Sessan var utanför hagen. Gick till stallet, hade sagt till PO, och så tog vi in Sessan igen och lagade undertråden som var av.
När Jenny vaknade hade hon lite av "lilla julafton" då Linda tagit hem kläder som hon inte ville ha, bl a en jacka Jenny var sugen på!

Fredagkväll

Eftersom vi var bjuden på kalas hos Tilda till klockan 16 så måste jag sluta tidigare. Hade köpt några duplodjur i present. Passade även på att gratta PO som fyller om några dagar men är då utomlands.
Jenny kom hem från körlektionen, men skulle nästan på engång bort till kompisar för att äta och bada tunna.
Linda kom hem vid nio-tiotiden någon gång, men David åkte vidare till Alfta. Men Vi fikade blåbärspaj och slötittade på TV. Tillslut la sig alla utom jag för jag måste vänta på att Jenny ville hem

RSS 2.0