tjuvtitt

så här ser 'gula rummet' ut nu...


Ponnymamma

Har varit ponnymamma som skjutsat på tävling och träning i över tio år nu, kanske 12 år ca?
 
Det började med Linda och Bee, dom åkte på hopptävlingar runt om i länet. Och med en bponny som startade i första klassen blev det tidiga dagar. Fortsatte med Felicia och Time, båda dponnys dock.
 
Sen blev det Jenny som började tävla på riktigt med sin bponny Pysen. Samma där - bponny och första klassen innebar tidiga resor runt om i länet. Samma med Zach och till en början Sessan, som dock båda var cponnys.
 
Ifjol började vi åka längre och började åka på meetings. Då fick man åka dagen innan första start, tävla helgen, och resa hem efter sista starten, så då kunde det bli sen kväll. Meetings vi varit på är i Falun, Örnsköldsvik, Mantorp och Strängnäs (Gripen). Det blir mycket lugnare eftersom man redan är på plats, men med Sessan är det att hon är dålig på att dricka borta...
 
Jenny slutar snart sin ponnytid, och Linda har påbörjat sin storhästtid - livet går vidare!
 
 
 
 
 

Påbörjat...

Äntligen, säger nog Jenny, har vi börjat med nästa projekt...

grå himmel

äntligen en dag utan sol så man kan göra något ;-)
hittills har jag varit på apoteket, hittat fler benlindor att tvätta, slängt gammal sylt... snart ska vi nog ta en vända till majas café, alltid lika kul!

ny flugluva

eftersom sessan har ett sår på kinden så köpte jag en ny flug luva, hittade denna på horsetack


måndag

badat två gånger idag, det är fortfarande varmt!

(bild från lindas blogg)

Söndag

Började med att Linda red Sessan (hon passar på nu eftersom Sessan ska säljas)
Sen blev det sol och bad!
 
 

kitteln




Hästarna i hagen

 

Dimmig morgon

Blir nog en varm dag idag med, innan regnet och åskan kommer...
 

Åska

Lördagen började med att Linda tog Sessan och red lite
Sen stack vi till sjön och badade, premiärdopp för mig. Då var det nog närmare 30 grader i luften, men "bara"  21 i vattnet.
Linda for på dop, och ungefär samtidigt började det åska runt omkring. Och det började efter ett tag regna lite, men det blev inga mängder.
Lakko hade en väldigt jobbig dag, han som är så åskrädd.
Åt mat på La Casetta, och sen spelade spelade vi lite spel, innan det vid niotiden var lugnt att sätta på tvn igen...
 
 

Fredag

Det åskade och mullrade runt omkring, så Lakko tyckte det var jobbigt. Det höll på länge. Regnet vräkte ner både i Bollnäs och Åsveden, men i Herte kom det inte en droppe...
På kvällen kom Linda och Jenny hem, då åt vi grillat. Sen red Linda lite medans Jenny for till Saga. Sen mös vi på altanen!
 
 

uppdatering pågår

har ju äntligen köpt livstidsuppdateringar till gpsen, och äntligen satt mig för att installera och uppdatera. självklart började jag när det började åska, men nu rullar det på!

30 grader...

varmt ute, men snart blir det nog regn och åska...


Morgondrink

Igår nar jag var hos Carina hade vi "du är vad du äter" med Anna Skipper på på tvn. Två morgondrinkar gjordes, den ena var en leverreningsdrink med rödbetor och vitkål mm, och den andra var kolesterolsänkande som verkade jättegod :) Hittade recept på den, men i den på tvn var det jordgubbar i, kanske säsongsbär/frukt?

Kolesterolsänkaren

Grapefrukt innehåller C-vitamin samt fibrer som är kolesterolsänkande. Kiwi skyddar blodkärl och hjärtat - rikt på C-vitamin samt sänker skadliga kolesterolet.

Ingredienser:

  • 1 Banan(/jordgubbar)
  • 2 msk proteinpulver
  • 2 kiwi
  • 1 grapefrukt (dom använd juice)
  • Vatten

Tillagning:

  1. Kör i en blender, på så sätt bevaras frukternas fibrer
Källa
Anna Skippers sida där alla program och recept finns!

"Date" med Carina

L-Å skulle ha främmande och grilla strömming :( så då åkte jag till Carina istället, köpte pizza och fikabröd, och hade en trevlig kväll hos henne!
 

Påminner om någon i familjen ? ;)


förändringar

lite har hänt på övervåningen... men det är inte klart...




Och allting har ett slut...

Jennys ponnytid började med shettisen Lord Lajban när hon var ca sex år. En sällskapsponny till Lindas ponny Raptime, men ingen snäll barnponny.
Så när Jennys intresse väcktes på riktigt så köpte vi shettis-russkorsningen Maja min Maja. Med henne hittade vi verkligen rätt, världens snällaste ponny! Hon var bara 116 cm, men hon lärde verkligen Jenny mycket!
Sen när Jenny ville tävla, så köpte vi welshponnyn Moflos Freeze (Pysen). Dom hopptävlade ganska mycket, och startade en dressyrtävling. Men han var också liten, bara 118 cm (fast han kändes större).
Sen var det dags för c-ponny och då köpte vi Zachramento. Dom hopptävlade mycket, men då började Jenny vilja tävla dressyr, så då lämnade vi bort Zach på foder och köpte nästa ponny.
Och med Princess Raindrop (Sessan) så har Jenny gått från LC/LB till nationella starter i FEI-programmen.
Och nu är det dags att inse att ponnytiden är över då Jenny vill satsa på skolan och annat!
 

Husmanskost

När barnen är borta kan man äta vad man vill!
De senaste måltiderna har varit: Surströmming, matjessill och potatis, pölsa med fläsk, jordgubbar och mjölk ;) och grillat kött!

Bogbreddare

Linda köpte ju ett Rambo regntäcke i våras som skulle vara storlek 125 ca, men det visade ju sig att det var 110. Täcket var väldigt stort, och nu när jag köpt en "bogbreddare" så passar det på Sessan.
 

Samma, samma...

Tråkig blogg, jag vet! Händer inte mycket just nu när barnen är borta. Gör inget annat än röjer och prismärker loppissaker, men resultatet blir kanske bra!

Måndag

Fortsätter att röja och städa. På kvällen kom Kristina, och då prismärkte vi massor som ska till loppis i Ryggesbo, fortsätter med det i morgon.

Sessan dressyr

Har endast hittat några filmer när Jenny och Sessan tävlar, letar vidare och lägger kanske till...
 
 

Sessan hoppar

Några gamla hoppfilmer med Sessan:
 
 
 
 

Söndag

Fortsatte att röja uppe i hallen
Bymella - Hertedag. Tog en promenad och tittade på en "likvagn" och "brandspruta", jaja. Åkte till Ordenshuset och åt sopplunch.
Eva, syster, och Caroline, systerdotter, stannade på väg hem från Norråker. Grillat och glass och egna jordgubbar/smultron!
 

Storröjning...

Städväder! Passar på att röja uppe i hallen...

Sen fredag

Kom hem vid 22tiden från Gävle... Vi åkte till Ingalill och Björn efter att Jenny kommit på tåget (vilket var stressigt det med: det var fem vagnar, två vagn nr ett och två vagn två eller tre, osäker, men ingen vagn sex... i sista minuten ändrade dublettvagnarna nummer till fyra och sex...)
Skulle fika, men blev kvar på mat, och sen på kaffe. Eva kom strax innan vi tänke åka, och sen Björn som hade jobbat...

Fredagen

Lite av varje att göra idag. Vi åker till Valbo mitt på dagen ca, IKEA där vi ska handla lite småsaker. 15.10 går Jennys tåg från Gävle till Linköping, och sen åker vi och hälsar på Ingalill och Björn i Gävle (eller dom som är hemma)

Torsdagen

Då tog vi en dagstur med Viking Rosella. Tycker dessa resor med Lönns Buss är lämpliga, buss från Bollnäs eller Söderhamn till Kapellskär, båt fram och tillbaka och sen buss hem igen. Buffe för drygt 200 kr, Saga och Jenny åt för 95 kr.
Handlade inte så mycket, tycker inte det är så billigt. Men man kan göra något fynd.
 Lakko hade varit med Jan på dagen, men han var löjligt glad när vi kom hem :)

Sadelkammartvätt = tvätt av mycket mer

Har tvättat benskydd mm i långa banor, nu tvättar jag lite hästtäcken och schabrak. Härligt när man gå igenom allt i sadelkammaren och få fräscht.
 

Nu finns hon där...

 

Irma tävlar i Spanien

Nu är det dags för ungdoms-EM
Källa
Läs mer

Sjuk...

Nu är jag less på att vara sjuk! Ont i halsen och örvärk, imorgon ringer jag HC
Har varit dålig i två och en halv vecka nu...

Tisdag

Varit på apoteket, Granngården, Håkans radio, skoaffär, Åhlens mm...
Bokat tågbiljett åt Jenny
Ringt samtal som jag skulle
Träning på ridskolan
Höet äntligen inne
Ja det var den dagen det!

Teneriffa 2007

Minnen...
 
 

Segersta

Vi åkte till Segersta efter att Jenny ridit Sessan, då hon skulle rida Karinas häst. Karina har gjort illa fingret i en vedklyv så hon kan inte rida Mounty riktigt. När Jenny skulle till att rida kom regnet... det vräkte ner mer eller mindre hela ridpasset. Sen blev vi kvar på fika och en massa prat: planerande och minnen - myskväll!
 

Äntligen

fungerar internet igen. Johan, den som mest lider när inte vi har internet har varit duktig och ringt support och Bollnäs Energi och listat ut vad som var fel/trasigt visade det sig...

söndag

vaknade av en åsksmäll, så sprang upp och drog ur dator och tv. (lakko gick och la sig hos Johan då) regnade hela natten och var grått ett tag på förmiddagen men sen blev det fint. åkte ner och tittade lite på tapeter, får se vad det blir. får inte igång Internet, lite irriterande att bara ha mobilen.

lördag

varm dag, nästan 27 grader. ner och handlade lite mat, solade, och sen grattade vi Stefan i stugan.




Fredag

Alla, utom L-Å, passade på att sola när värmen återkom. På kvällskvisten kom Matilda, Karina och Spot, så tjejerna drog ut på uteritt medans vi fikade. Sen ställde dom ponnyerna i varsin hage och kom in och fikade, dom med. Gamla bilder på kompisarna...
 

Kolbullar

Ingredienser
2 hg saltat fläsk, gärna bacon
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
 
Gör så här
1. Tärna fläsket och stek halva mängden i pannan över öppen eld.                     

2. Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. När fläsket är knaprigt, slå halva smetmängden ovanpå.                    

3. Stek bullen, men inte på för hög värme i cirka 3 min. Vänd bullen och stek den cirka 2 min till.

 

Tips

Kolbullesmeten kan blandas hemma och hällas över i en tom sirapsflaska eller liknande. Fläsket kan förstekas och frysas i portionsbyttor som tinas upp inför tillagningen. Beräkna vid förstekning 1 hg ostekt fläsk per kolbulle

Källa


ridskolan

träning på ridskolan, som vanligt...




äntligen!

äntligen slås höet ned! men det ska ju regna på söndag?


Torsdag

Har skurat hela stallet. Snart ska vi gå tillbaka och äta hamburgare till lunch, och titta om det torkat något så man kan ställa tillbaka sakerna.
 

Håller på med ny blogg...

Spännande? Bara vänta och se...

onsdag

åkte och kollade upp sessans hals och hosta, medans självrisken gäller, och det såg bara fint ut, inget slem. nu städar och plockar jag med allt möjligt inne, medans l-å och Jenny målar huset. märks det att det är mulet och bara 15 grader?

Falsterbo på torsdag

Då är det dressyr för 7åriga hästar. Jag hejjar på Sigrid och Linda antagligen på Caroline Carlstedt. Dom startar 10.42 resp 11.09
Startlistor här

träning

26 grader och sol, men när vi ska iväg på träning så regnar det, och inte lite heller!

semester...

händer inte så mycket just nu! vi har semester så solar och/eller fixar och donar. huset ska målas på framsidan, därför ser det ut såhär nu:


Söndagmorgon

Lördagkväll åkte vi till stugan och fixade lite.
L-Å och Lakko stannade kvar, medans jag rymde från myggen och åkte hem och hostade i min ensamhet.
 
Söndagmorgon skulle jag ta ut hästarna, och Sessan fick vara utan täcke idag med, det ska ju bli 26 grader.
Idag städar jag Jennys rum, medans hon har åkt till Grönan för att åka karuseller på dagen och se Kesha på kvällen...
Vi äker nog till Flugen lite senare, tar med madrasser, engångsgrill och korv, och bullar!
 

Lördagmorgon

Klockan är åtta och jag har redan tvättat två maskiner tvätt och hängt, tagit ut hästar och mockat, så nu kan jag med gott samvete vila lite innan jag ska ut och sola!
Att jag kunnat tvätta beror på att jag är ensam hemma. L-Å valde att åka till stugan och sova eftersom jag hostar så mycket...

Äntligen semester!

Ja, egentligen börjar min semester nästa vecka, men eftersom jag varit så krasslig denna vecka och ändå jobbat, så tog jag ledigt idag.
Linda och David åkte vid niotiden, har sopat ihop spånet i boxen, och fyllt på till Sessan.
Har tvättat Lindas sängkläder och hängt ut, fast det är mulet.
Tog en långpromenad med Lakko på förmiddagen
Och vilat! är trots allt inte frisk...
 

Avicii

Ett minne från resan till Gripen, hörde den MÅNGA gånger...
 

Gymnasium...

Nu har Jenny lite att fundera på, igen...
 
 
 

Onsdag

Tjejerna hade varit till Söderhamn för att bada, men det blev shopping istället. Linda önskade sig grillat så det gjorde vi. Lite senare fikade vi marängtårta med dajm, grädde och jordgubbar (helst ska det ju vara något surare som vinbär eller hallon) Men gott ändå.
 

Torsdagmorgon

Är det detta som kallas underhållning på jobbet? ;) (Stadsfest på gång)

Tänk vad hon kan!

Irma Karlsson blir bara större och större!

Hoppryttare till ungdoms-EM (källa)

2013-07-02

Tio ekipage är uttagna att representera Sverige under EM i hoppning för juniorer och young rider i Vejer de la Frontera, Spanien 16-21 juli.

 Följande ekipage åker till mästerskapet:

Juniorer
Filip Ågren, Karlstad Ridklubb, Cardina
Louise Torgersen, Föreningen Fjärås Hoppryttare, Alisia
Joanna Johansson, Särö Ryttarförening, Desteny Z
Melina Forsberg, Borås Fältrittklubb, MCB Quintessa
Karin Martinsen, Nääs Ryttarförening, Columba

Young rider
Karl-Jacob Ingvarsson, Varbergs Ridklubb, Cafino
Karl-Philip Ingvarsson, Varbergs Ridklubb, Come Soon
Alma Björklund, Österlens Ridklubb, Untouchable
Irma Karlsson, Bollnäs Ridsällskap, Cornet 39
Hanna Klensmeden, Strömsholms Ridsportförening, Selano

Lagledare: Henrik Lannér


Söderhamns Hästsportklubb

På tisdag eftermiddag åkte Linda och jag till Söderhamn för hennes och Jusses första dressyrtävling. Tidigare har dom varit på en hopptävling. Dom är ju mer inriktad på hoppning men jag tyckte det kunde vara en bra träning, och detta var enda tävlingen i närheten under de veckor dom var hemma. Dom låg placerade länge, men slutade oplacerade med 61,72%, jättebra resultat! :)
Jättemånga av de övriga ekipagen var rena dressyrekipage, så man undrade varför de startade en LB:1 ?
Mer bilder på Lindas blogg!
Resultat

5:2 fasta

När jag åt frukost i morse kom jag på att jag kunde ta en fastedag efter 5:2 metoden, eftersom jag ändå inte hade någon matlåda. Hade ätit fil med musli, så det blev lite fel start, men tog en soppa till lunch (som jag hade köpt redan)
och sen till middag tar jag en keso, även den redan inhandlad
500 kcal ska man äta på en fastedag. soppan innehåller 110 och keson 230. Filen har jag ingen koll på men vi kör så här :)
Hade tänkt äta havregrynsgröt de dagar jag fastar, mättande och lite kalorier (1 port = ca 100 kcal)

Tisdag

Jobbar drygt halva dagen idag, för sen ska vi på dressyrtävling... :)

Semester i Strängnäs

Gjorde vi något mer i Strängnäs?
Torsdag när vi kom hann vi inget mer.
Fredag så tittade vi som sagt på Cecilia, sen blev det McDonalds till middag. Handlade på Willys. Åkte hem och satt ute på kvällen.
Lördag så åt vi lunch vid hamnen i Strängnäs. Maten var så där. Tog in Sessan och åkte sen till Upplands Väsby och åt sushi/pizza tillsammans med Eva. Kom hem vid 22tiden.
Söndag så åkte vi hem direkt efter tävlingen. Lunch på Max i Uppsala. Alla var väldigt trötta, Jenny sov mest hela tiden, tror L-Å sov, och jag sov sista tio milen. Men jag hade ju börjat bli förkyld...
 

Kunde inte låta bli...

Hittade ett begagnat schokemöhle...
 

Gripen dressyrmeeting

Åkte vid halv sex tiden på torsdag, fikade i Uppsala och var framme vid tio. Jenny red lite i paddocken som fanns där vi skulle bo.
Vi bodde på en "Westerngård" med stall så valde att ha Sessan där med, och det var nog ett bra val. Svalt stall och möjlighet för Sessan att vara ute.
Tävlingen då. Ja en brunstig och seg ponny så det blev inga superresultat. Fick en sjua på skritten där hon brukar få fyra eller så, och en kommentar om taktmässiga gångarter, ja ja. Men en mysig tävling!
Start utifrån banan första dagen, sen ändrade dom det då många antagligen klagade på collectingringen som var på en gropig gräsplätt.
 
På fredagen red Jenny på förmiddagen, sen åkte vi tillbaka och tittade på Cecilia. Övrig tid var vi mycket hemma på gården, Lakko hade kompisar och vi kunde ta det lugnt.
Det blev inga bilder från söndagen då det regnade ända tills Jenny skulle starta.
Eftersom Jenny startade i en cup fick hon diplom och rosett.
 

RSS 2.0