Förberedelser

Åkte till ridskolan vid sex för att göra iordning inför tävlingen. Eftersom vi ska ha två datorer till skrivarna så krånglade det lite, men det löste sig. Ett antal långväga ekipage var redan på plats, kul!
Jenny var hemma och klippte gräsmattan hos grannarna, det hade hon lovat eftersom dom är i Turkiet. Och eftersom hon slutar nian i år har hon mycket, med skola och allt så nu var enda kvällen hon hade tid. Sen red hon iväg på Sessan för en sista trimning, och efter det duschning.

Fredag

Idag var sista dagen Petra jobbar, eftersom det är meningen att hon ska få barn nästa torsdag... Så idag var vi och åt grillbuffé på Palladium med henne. Så till veckan får jag dricka mitt morgonkaffe själv :( men det går väl det med ;) 

dålig timpenning

7 timmar hos frissan, onormalt eller?

söndagens tider

även preliminära tider på söndag då Jenny startar två nationella klasser, feis lagtävlansprogram och mästerskapsprogrammet
 
 
 

starttider lördag

nu har det kommit preliminära starttider till helgen. Jenny startar ju la:1 och laget som går i la:p1 på lördag

:-(

åh vad jag inte gillar folk som inte kan planera :-/

sommar!

njuter av svensk sommar kl åtta på kvällen!


Greys

tittar på Greys, skulle behöva en kudde...

junta

åkte till Carina på junta ikväll, det är kul att vi fortsätter att träffas.


Reklam :)

Reklam från IKEA, lite annorlunda ;)

Planering...

Det är mycket planering nu, om allt ska funka.
Det är ju hemmatävlingar i helgen, och Tommy kom igår för att dra och plåga Sessan (planerat måndag eller tisdag senast skulle det ske) - var dock inte så mycket.
Träning för Sigrid på torsdag (hade även kunnat tränat för Eva då)
Hovslagare på tisdag nästa vecka (tävling i Segersta utanför Enköping på torsdag men vi åker på onsdag)
Back on track ska skolas in och ut (hon får vara utan ibland men när vi åker och hon står länge ska hon vara inkörd på dom)
Bilder från förra årets sommartävling hemma
 
 

Några veckor framåt...

Nu till helgen är det ju tävlingar hemma: lag på lördag och nationellt på söndag. Jag jobbar hela dagarna men ska försöka vara med när Jenny rider.
På torsdag nästa vecka tävlar vi på Sällskapet Segersta Sportryttares bana i Bålsta, någonstans utanför Enköping. Det är bara en endagars men vi åker dit dagen före.
Samma dag, torsdag, börjar ju Strömsholmstävlingarna. Hade en fundering på att åka tidigt på onsdag för att hinna med Strömsholm med, men somsagt de tävlingarna håller på torsdag till söndag. Alternativet är att inte åka hem utan vara kvar en extra dag och åka till Strömsholm på fredag innan man åker hem.
Men kollar man ska både Sigrid och Ia tävla på lördag, skulle vilja se dom... Så ska man åka dit bara den dagen?...

Ljusnan

Idag var det en helsida över våra tävlingar i helgen, med storhästdressyr. Kul att dom skriver något!
 

Halv åtta hos mig

Tittade för en gångs skull på programmet, och det var från Hudiksvall. God mat verkade hon laga i alla fall, Sylvia. Här kommer recepten på för- och efterrätt:
 
Chèvre chaud

Honungsgratinerad chèvre med späd sallad och valnötter, en klassisk förrätt som alltid är rätt, supergod och oemotståndlig.

Chèvre chaud    

Hallonglass med knäckflarn

Tunt och knaprigt knäckflarn på mandel, serveras med enkel och snabblagad hallonglass eller hallonmousse på kesella och frysta hallon.

 Hallonglass med knäckflarn    

Foto:  Tv4

 

 


Måndaglunch

Hade lite ärenden att uträtta, men kommer man ihåg vad? Nej då...
Visste att jag skulle till Bussgods för att kolla vad ett paket skulle kosta att skicka, men mer då? När jag ändå hade bil åkte jag mot Granngården, och nästan framme kom jag så klart på vad det andra jag skulle göra var: att åka till ridskolan och hämta ett sadelöverdrag vi glömde igår.
Men först gick jag in på Granngården och handlade lite B-vitamin, Betfor mm. Fick råd av Eva att börja med det så Sessan skulle bli lite piggare

Träning

Söndagkväll, och träning för Eva denna gång. Vilken tur vi har som har två så bra tränare! Och som kompletterar varandra!
 

sol!

fixade och donade lite på morgonen, innan jag fick gå ut och sola, för sen vill man inte gå in!


Lördagen

Lördag bestod av mycket sol!
Solade, åkte på vårmarknad och sen till Alfta för att gratta Emmy. Där blev vi bjudna på grillat! Försökte fota Lakko, och det är inte det lättaste...
 

vårruset

har varit med några gånger :-)

Fredag

Det blev tacos till middag, efter det så åkte vi till Bergåkra för lite träning. Sessan var trög men det berodde nog delvis på att dom ridit på terrängbanan dagen innan, och på att dom hade fått gått i sommarhagen med mycket bete första dagen (det märktes på lördagmorgonen med, då Sessan hade några höstrån kvar och Linnea inte ens åt upp sin kraft och hade massor med hö kvar)
Dom red i alla fall igenom mästerskapsprogrammet och Jenny fick några småtips. En träning nästa vecka med innan Bollnästävlingen planerades in.
När vi kom hem vid halv tiotiden, bjöds det på maräng med grädde, vinbär och choklad! Älskar altanen!

vårruset!

Direkt efter jobbet, vid fem, så gick bussar från parkeringen mot Gävle och vårruset.
Grått och kallt, tråkigt väder, men som det visade sig skönt att springa i!
Sprang mycket, för att vara jag!
Bild från Maria Olssons fb
Bild från Ingrid Johanssons fb
Egen bild, det är så gott att fika efterråt!

torsdag

idag åker jag med en av kommunbussarna tillsammans med 5 arbetskamrater till vårruset i Gävle! känns lite motigt just nu, men det brukar bli kul! Jenny åker på hoppning med sessan, det fixar säkert hon och l-å;-)

trökväder

det är grått ute varje morgon nu...


vision

var på medlemsmöte med fackförbundet vision på lunchen. blev serverad grekiska färsbiffar med gräddsås och persiljemos, jättegott!
sen vann jag, och många med mig, visionssaker, jag valde en väska ;-)





test

testar nytt program



Tisdag - en grå dag

Jobbade på, sen hemma har jag plockat lite med allt möjligt. Borstade bort en halv hund ;) Eldar, ja lite av varje. Men nu ska jag titta på Arrow!

aktivitetsdag på jobbet

idag hade kontoret stängt från lunch och framåt, då vi gjorde vår aktivitet som vi brukar göra på våren.detta år började resan med nytorp, där vi fick lite information om vad som händer, och lunch. sedan för vi vidare till ett område som vill bli naturreservat, 'majors hage'. efter det for vi vidare mot världsarvet 'gästgivars' där vi visades runt, och drack kaffe och hade kontorsmöte. sen for vi vidare mot backa, ett område där vi har gjort en detaljplan för 12 tomter, och som länsstyrelsen överklagade. ärendet ligger nu hos regeringen, så det är bara att vänta och se hur det går.

Bommar

Har länge tänkt på vad bra det är att rida över bommar, men vi har inte vetat var vi skulle ha dom. Det bästa vore ju om dom alltid kunde ligga framme, men nu la vi dom i diket vid vägen hemma, och lägger ut dom vid tillfälle. Detta var första gången, så Sessan tyckte det var konstigt att något låg i vägen på väg hem...

Fölning

Cecilia Bergåkra filmade en fölning hemma på gården, och den las ut på tidningen Ridsports sida ;)

Lördagen

Började dagen med en resa till Valbo och Hööks för att hämta lite priser till ponnydressyrtävlingen. Gick även in på IKEA litegrann ;)
På hemvägen hämtade jag Jenny i Segersta, och sen vid två kom det födelsedagsgäster.
Solen sken och det var hur härligt som helst! Passade på att tvätta några hästtäcken, fortsätter nog med det i morgon! Grillning sen, jättegott!
Fikade med Anders, och nu snart blir det rabarberpaj och film med Johan och Frida
 

Div 3 ponnydressyren

Idag tävlar Div 3 laget i Delsbo, sista omgången. Det är många lag i den divisionen, åtta st i Hälsingland! Men Delsbo har inte Equipe så man kan inte följa resultaten, så det är lite tråkigt

Lördagmorgon

Åker snart mot Valbo för att hämta lite priser till ponnydressyren, från Hööks!

träningen hos Sigrid

vi kom iväg som vi skulle, och det var ingen trafik i stan :-) men vi kom efter en lastbil som åkte efter en traktor så det gick sakta en bra bit...
träningen gick väl bra, det hade tydligen varit löshoppning i ridhuset, så när bommarna låg på backen så fick dom skritta, trava och galoppera över dom. för övrigt tränade dom på saker ur programmen.
när vi skulle åka hem var Cecilias ponnyer lösa, det var tydligen vanligt ;-)
tittade även lite på fölen :-)

fredag!

njuter, för jag är ledig! har jobbat fast jag varit sjuk, har nog haft feber sedan i onsdags.morgonkaffet serverades ute, och wienerbröd till eftersom l-å fyllde år igår.

Gruvar mig...

Ikväll ska vi på träning för Sigrid, så vi åker vid halv fem ca. Undrar om trafiken flyter då...? I går var det stopp utanför mitt fönster på jobbet, pga avstängningen vid Renbron!
länk

Onsdagkvällen

Pratade lite om dressyrtävlingen, sen hem och fixa mat, hänga in tvätten, vika lakan, tvätta en maskin, torka lite golv, ut med Lakko på promenad...
Sen började jag titta på Arrow som jag missade i tisdags, på datorn, och så började Greys på tvn, så ett tag tittade jag på båda samtidigt...

Goddiebag (eller hur det stavas... )

På Mantorpstävlingarna fick man i alla fall en ordentlig välkomstpåse! Typ en IKEAkasse som det stod Sharpman på, en nummerlapp sponsrad av Agria, en Magic Brush, dryck från Kiviks-musteri, presentcheck från Sharpman, och kanske något mer...

travet

ska hämta Jenny på travet, det blir långa dagar för henne när det är v65.


Jäktigt ...

Hade ett möte på jobbet som jag fick gå ifrån, för att kunna hämta Jenny som kom med buss från skolan. Hann in på pressbyrån och köpte en macka och dricka åt henne, och så skjutsade jag henne till travet där hon ska jobba ikväll med början halv fem.
Skyndade mig hem och åt middag, ska ut lite med Lakko, och sen åker jag på syjunta...

To do-lista

  • Kom på igår att vi inte hade fått någon bekräftelse på boende och uppstallning till Segerstatävlingen (alltså Sällskapet Segersta Sportryttare, som håller till utanför Bålsta, några mil söder om Uppsala) Ringde dit, och det var fixat - skönt!
  • Ringt några tilltänkta sponsorer - och fått nej...
 

... och så går bommarna ner...

åker lite tidigare till jobbet, men lönar det sig?

Måndag

Kom till jobbet i morse, sen blev jag förkyld...

Linköping

Det är fint i Linköping, en "lagom" och mysig stad!

Outfits

Fredag:
Lördag:
 
 

Resten av lördagen

Kom sen till stallet och släppte ut Sessan. Linda var klar så vi åkte hem. Valde att gå till lägenheten och äta lite rester till lunch, och sen gick jag och tjejerna på stan och shoppade lite. När vi sen tänkte gå till Bosses glassbar så var det karnevalståg i stan, så vi kom inte dit :(
Så då åkte vi ut till Tornby köpcenter, och tog Bosses sen

Mantorps nationella - lördag

Jenny startade strax före kl nio, så vi åkte till stallet efter sex någon gång. Linda valde att vara kvar i stallet och rida ut och mocka hagar mm, så Jenny och jag åkte själv (L-Å och Lakko var kvar i lägenheten)
Cecilia skulle starta strax före nio hon med, så vi var på parkeringen samtidigt. Jenny fick några sista råd av Sigrid. Denna dag tror jag det kändes lite bättre, men ungefär samma resultat. Men nu vet både Jenny och Sigrid vad som ska tränas på, så nu blir det hårdträning inför Bollnästävlingen i början på juni!
 

Mantorps nationella - fredag

Jenny startade ca 12 och 15, så Sessan hade fått gått ut en sväng på morgonen. Vi kom till stallet på morgonen och åkte ca tio därifrån. Hittade på Sigrid och Cecilia, så Sigrid hjälpte Jenny på framridningen till första klassen. Cecilia hade startat en klass och gjorde en start till efter Jenny. Men det blev väldigt varmt, ca 22, och vi hade varken flugmedel eller luva med. Och det hjälpte inte med fasta starttider, allt var försenat.
I första klassen som var ute, blev hon seg, och det är ju inte Jenny van. Likaså i andra som var inne.
Övriga bilder Lindas:

Hemma igen!

I dag sov vi ut, klev upp vid sju :) Packade ihop allt och åkte till stallet. David hade jobbat dygn men slutade vid åtta på morgonen så L-Å tog deras bil och hämtade upp honom medans vi andra åkte Kia. Väl framme så tog tjejerna in hästarna och gick en promenad med dom, medans jag packade och mockade. När sen L-Å och David kom tog vi lite familjebilder :)
Åkte väl strax efter nio och var hemma ca kl 16. Skulle stanna på Max i Uppsala och äta men det gjorde alla andra med, vi fick ingen parkering så då blev det Willys och korv och sallad.
Väl hemma så grillade vi och fick smaka smarrig efterrätt som Johan och Frida gjort :)
Bilder från Lindas blogg:

torsdag = resdag

allt var ju packat, så strax efter sju så åkte vi. stannade hitanför Uppsala på en stor och fin fikaplats och av lite och tog kaffe. regnrusk men bra väder att åka i. bytte förare och svängde av e4an mot Strängnäs. ju närmare Linköping vi kom desto bättre väder blev det, när vi kom strax fram strax före två visade bilens termometer 22 grader. sessan var glad att få komma ut. sessan fick gå in i sin box och äta lite och vi passade på att packa ut det som skulle ut, och så åt vi lite pastasallad. sen skulle tjejerna rida lite, men eftersom det började regna, och inte lite heller, så red dom bara i ridhuset.sen släppte vi ut sessan i en hage vi fick låna, och åkte hem till Linda. på vägen köpte vi sushi och pizza. slöade lite och sen var det dags för tjejerna att åka tillbaka till stallet, l-å och jag tog en vända till hemköp och handlade lite.

Nu är det dags!

Någon gång i vintras så sa vi/tänkte att om det blev någon nationell tävling i Linköping så skulle vi åka dit. Nu blev det ju i Mantorp istället, men det är den enda tävlingen som är nära Linda. När väl tävlingarna kom ut i TDB så kändes det som att det var för tidigt på året att åka så långt ( ifjol var vi till Insjön samma tid på året och då snöade det!)
Men vi anmälde oss, och nu är vi snart på väg!
Bilder från Insjön

fredag!

slutade tidigt idag, så då åkte jag och handlade mat till sessan och saker till matsäck till i morgon. solade lite innan jag började göra mat, pannkakor till middag och pastasallad att ta med. sen innan l-å hade hunnit hem for vi till Sigrid för en sista träning innan tävlingen. sessan var stoig men väldigt fin tidvis. sen när vi kom hem duschade Jenny sessan och jag började packa transporten. så nu är det bara det sista kvar!

Sol!

Tredje dagen med sommarvärme, härligt!

Tisdag

Kvällen har mest bestått av vandring till stallet och till transporten för hämtning eller packning av saker. Har iallafall tvättat lite, packat schabraken, smörjt tränsen. Men eftersom vi ska till Sigrid på träning imorgon kväll går det ju inte att packa allt, utan det får vi göra imorgon kväll. Sen siktar vi på att åka vid sju på torsdag morgon!

testar

testar att blogga med appen

och lägga till bild, blir regn när vi ska åka.



Även Cecilia tävlar i Mantorp

Tider som Cecilia rider:
Fredag:
Klass 7. LA:2, 9,40 (ute)
Klass 6, LA:4, 13,15 (inne)
Lördag:
Klass 4, LA:P0, 8,56 (inne)
Klass 5, LA:4, 12,57 (ute)
 
Och Jennys tider:
Fredag:
Klass 8, Feis lagtävlansprogram, 12.02 (ute)
Klass 10B, Feis mästerskapsprogram,15.10 (inne)
Lördag:
Klass 3A, Feis lagtävlansprogram, 8.45 (ute)
 

Huvor

Det finns ju utrycksfulla huvor...

Zebra

Man kanske skulle ha en zebra i hagen... ;)

Lakko

L-Å besiktar motorcykeln idag, så då får jag skjutsa Lakko till dagis.
"Undrar vart matte åker med mig?"
 

Det jämnar ut sig...

Hade ju en veterinärräkning som skulle betalas :( men se, då kommer avkastningen på lite aktier, så då gick man plus :)

Måndag

På lunchen gick jag och köpte några smågrejer till resan, när jag sen kom hem började jag packa och planera inför resan på torsdag.
  • Fixat spännremmar till transporten, att fästa sadelskåpet med
  • Satt fast "spegeln" i sadelskåpet
  • Smörjt tävlingstränset, satt fast nummerlapp med rätt nummer

Söndagsnöje

Söndagkväll, och träning för Eva. Gick väl ganska bra, mycket öppnor och slutor, och förvända sådana. Mycket för att stretcha halsen, men eftersom hon var så pass spänd tyckte Eva vi skulle kolla med Tommy. Fick tag på honom, så när vi åkte hem åkte vi in i Höstbodarna och så knådade och drog han lite på/i Sessan, så nu hoppas vi att det gjorde susen inför tävlingarna!

Preleminära starttider i Mantorp

Nu har det kommit preliminära starttider till Mantorp. Jenny startar:
Fredag:
Feis lagtävlansprogram klass 8 kl 12.02 (ute)
Feis mästerskapsprogram klass 10 B kl 15.10 (inne)
Lördag:
Feis lagtävlansprogram klass 3A kl 8.45 (ute)

Söndag

Soligt, men blåsigt! Har tvättat transporten utvändigt, ska väl testa att lasta sadelskåpet. Träning i kväll för Eva

Lördag

I morse var det väldigt varmt, nästan tio grader när jag gick till stallet. Skönt i luften och så. Men det var inte lika skönt senare, det började regna och var lite grått. Men åkte ner mot stan för att ragga sponsorer till tävlingen men det gick inte så bra. Det jag lärde mig var att butikschefer är ledig på helgen ;) Elgiganten skulle fundera lite, resten fick jag återkomma till till veckan. Fick några telefonnummer med att ringa. Annat jag gjort denna dag:
  • Krattade lite där gräsmattan torkat upp, så nu är det nog bara att växa, gräset!
  • Satt ut stolar och bord
  • Planterat om pelargonskott
  • Köpt penseer
  • Har även anmält div 1 laget till Insjön, dvs startordningen.
  • Och som sagt anmält till Grums
Men nu på kvällskvisten kom solen fram och det blev mycket skönare!

Anmält till Grums!

Har lärt mig, så ca tio minuter innan man kan anmäla öppnar jag TDB, och min meil där jag har skrivit in de klasser som vi kvalat nationellt med. Kopierar den raden och väntar på att tävlingen öppnar. Kryssar i de klasser som vi anmäler till och klistrar in kvalsiffrorna. Och i Grums kom vi med i alla starter vi vill.
Nu är vi ju inte riktigt säker på om vi ska åka dit, men nu är vi anmälda så vi kan fundera i lugn och ro.
Denna tävling innebär nog att vi blir kvar i Värmland. Helgen innan är vi anmälda till Hammarö lördag och söndag, och Grumstävlingen är torsdag tom lördag, midsommarveckan. Så det känns lite onödigt att åka hem sent på söndag och åka tillbaka till Karlstad på onsdag - ja båda tävlingarna är i Karlstad.

Fredag

Äntligen blev det helg på riktigt! Började ju dagen med att åka och lämna blod, och det gick ju sådär. Är ju lite svårstucken och dom prickade väl inte riktigt rätt, så jag fick sitta och öppna och stänga handen i drygt tio minuter, och sköterskan fick sitta och röra på nålen hela tiden, och ändå kom det lite lite. Men dom fick ihop det dom skulle... Förmiddags fikat tog jag där, och plockade på mig lite presenter innan jag åkte och jobbade igen.
Lämnade de två första sponsorlapparna (för ponnydressyren) och åkte och efter jobbet och handlade lite. Vi skulle grilla ikväll var det tänkt men det började regna så köpte annat kött.
Fredagkväll och inget på TV, men nyss började det en film på ettan som jag har för mig är bra, "The greatest" så ska väl titta på den.
 

Back on track

Inatt var första natten som Sessan fick ha sina BoT hela natten (dom ska ju vänjas in)
Gammal bild, första gången vi provar, så dom sitter inte som dom ska

Dags igen!

Sitter och väntar på att bli tappad på blod nu för andra gången, men det går nog bra nu med:)

Träningar

 Som det ser ut nu blir det en Evaträning på söndag, och träning för Sigrid på onsdag, dagen innan vi åker.
En Evaträning för två år sedan

Gårdagens hoppning

Dags för hopplektion, var ju en månad sen sist, och det gick jättebra. Var inte mycket till hoppning iof, ett antal upphöjda bommar som höjdes allt eftersom så det blev en låg studs tillslut, men vilket steg hon fick efter detta! Så nu blir det hem och leta någonstanns som vi kan lägga ut lite bommar!
Piggast på lektionen var nog Sessan iallafall, att skutta är kul tycker hon!
Bild från förra träningen

Om en vecka...

Då är vi på väg mot Linköping, kanske åkt halva vägen nu? Paus för oss i bilen och Sessan

Förvirrad

Och så var de måndag igen, eller?... Nej det är ju torsdag, och snart helg igen! :)

Ia-träning

Lite bilder kommer här. Första gången på drygt ett år som Jenny rider för Ia

... och en till...

 

RSS 2.0