Kycklingstroganoff

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g skivad champinjoner (burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl grädde / creme fraishe
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör
  • 3 dl ris
  • 200 g haricots verts

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
2. Skär kycklingen i smala 3 cm bitar. Hacka lök och skär paprika i tunna skivor. Smält smör i en stekpanna och fräs kycklingen några minuter tills den är genomstekt. Blanda sedan ner svamp, lök och paprika och fräs några minuter till på lägre värme. Blanda ner tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar. Häll i vatten, grädde och kycklingfond. Låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0