test

Ja, jag kan blogga från mobilen! (jag är lite sen med sådana nymodigheter, jag vet!:-D)

Lördag - och första dressyrtävlingen

Eftersom Jenny inte startade i första klassen som var en L:B, och tävlingen var i Bollnäs, så blev det sovmorgon för dom som kan sova. Det hade snöat under natten och var minusgrader så det var rensamt att släppa ut Sessan ett tag.

Eva hade sagt att Sessan inte skulle ridas fram så mycket så vi försökte komma så sent som möjligt. Men då hade dom klämt in en prisutdelning för b-ponnyerna så det blev lite förskjutet.

Sessan hade nog missuppfattat det hela: hela framridningen bjöd på den högre skolan såsom levader och pesader och Jenny var i upplösningstillstånd, vi skulle stanna till på Max sen och höra om dom ville köpa en billig häst.

Men, sen red dom och Jenny tyckte väl det gick ganska bra. Sen sa dom (Helene Lassa, speaker) att klassen hade fått en ny ledare och då höll jag på att svimma... :)

Så Jenny vann La:1 på 66.053 %!

Jenny red även La:P1 men då var dom nog trötta, Jenny även lite stressad då hon skulle vara i Kilafors på konfirmationsinvasion kl 13 och hon red 13.48.


Fredag

Jobb - och sen hade vi fått ridtid för Eva kl 17, så vi jäktade dit. Medans Jenny red passade jag på att skura läktarna och toaletterna på ridskolan eftersom dom andra skulle träffas kl 18 och fixa inför tävlingen, så då gjorde jag det jag kunde.

Eva var imponerad på Jennys utveckling och tycker att hon ska satsa på ridningen rejält!

Sen åkte Jenny till Kilafors, på bio

Konst på rummet, på jobbet

Måste visa mina tavlor jag har på rummet!
Jämförelse hopptävling/dressyrtävling a la "Havrepappa"

Här kommer nästa inlägg från Havrepappa!

"Igår skrev jag ju om dressyrtävlingar. Jag tänkte idag se lite på skillnaderna mellan just dressyrtävlingar och hopptävlingar. Vad är det som är annorlunda och vad är likadant?

Den första skillnaden som man märker mellan en dressyr- och hopptävling är att det alltid är mer folk på en hopptävling. De där fyra i ryttarna som agerar publik på en dressyrtävling är många fler på en hopptävling. Förmodligen för att det helt enkelt för att det är så många fler som tävlar på en hopptävling. Är det dessutom en hopptävling för ponny så följer halva släkten med till tävlingen för att titta på.

På framridningen så är det lika otrevligt vare sig det är dressyr- eller hopptävling. Otrevligheterna tar sig bara olika uttryck. När en dressyrryttare rider fram så görs detta med näsan i vädret och med allmänt tråkig uppsyn. Här gäller det också att ha en så dyr utrustning som det bara är möjligt. Allt för att sätta sig i respekt hos sina motståndare.

Hoppryttarna är inte heller så speciellt trevliga emot varandra på framridningen, men istället för att se sura och snorkiga ut, så går hoppryttarna till verbala angrepp på varandra. Så som jag har förstått de outtalade reglerna på en hoppframridning så skall man först skrika ett elakt ord, och sedan hoppa över antingen hindret till höger eller till vänster.

Till exempel så kan en hoppryttare skrika ÄCKEL!!! så att det ekar över hela banan, för att sedan hoppa hindret till höger. Nästa gång skriker ryttaren istället OXE!!! och hoppar över hindret till vänster. Det verkar som om ”äckel” och ”oxe” är de enda svordomarna som en hoppryttare får lov att använda på en framridning enligt TR, jag har aldrig hört några andra i alla fall.

Man skulle kunna luras att tro att kläderna som används vid de båda ridtävlingarna är ungefär desamma, men det är helt fel. Både en hopp- och en dressyrryttare tävlar i och för sig i vita ridbyxor, men en hoppryttares byxor är inte riktigt lika vita, mer än första gången de används. Förmodligen beroende på att hoppryttaren har besökt underlaget med byxorna på många fler gånger än sin dressyrridande kollega.

När det är dressyrtävling så är klädseln vårdad, men ändå ganska varierad. Däremot på hopptävlingar i Sverige så är alla deltagare uppklädda i sin allra finaste, kungliga paraduniform. Den är blå, röd och vit. Den hoppryttare som inte har tre blaffiga KL-loggor på minst två olika klädesplagg är hopplöst ute.

Hästarna är vid en första anblick ganska lika varandra oavsett om det är en hopp- eller en dressyrhäst. Båda sorterna har ett huvud fram, en svans bak och fyra ben under kroppen. Färgerna skulle kunna vara samma, men svarta hästar är vanligare i dressyr och vita i hoppning. Blandade färger förekommer i princip bara i hoppning, eftersom dressyr på en skäck är ungefär likvärdigt med att svära i kyrkan.

Vad det gäller hästens utrustning så är skillnaderna stora. Helt uppenbart så krävs det väldigt många konstiga remmar och skydd för att en häst över huvud taget skall kunna hoppa. Dessutom så kan ingen häst med någon som helst känsla för stil och finess hoppa ett enda litet hinder utan en flughuva som matchar schabraket.

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst om skillnader och likheter mellan hopp- och dressyrtävlingar. Dock så tror jag att jag skall sluta här för nu. Vi får säkert anledning att återkomma i detta kära ämne framöver. Jag önskar istället er alla en mycket trevlig helg!"

Liten förtydning från mig: På framridningen står det alltid tre hinder som man kan hoppa, så det ryttaren ropar är alltså hindrets namn: lilla, räcke eller oxer! :)

Nu börjar stressen...

Nu börjar det köra ihop sig… Jenny ska rida för Eva kl 17 ikväll, ett sista pass innan tävlingen imorgon. Kl 18 ska vi vara på ridskolan för att städa och göra i ordning innan tävlingen, så jag får väl städa lite medans Jenny rider. Sedan ska Jenny till Kilafors och gå på bio med ungdomsgården tror jag? Och kanske ska äta där innan bion, som börjar 21? Ok det går väl eftersom dom inte startar förräns 11.56 på lördag. Och den snälla mamman tvättar ponnyn på fredag kväll :)

På lördagen är det som sagt tävling, Jenny startar nu 11.56 och 13.48 vilket gör att det verkligen krånglar till det eftersom det är fullt med konfirmander i Kilafors från kl 13…

(Jag skulle ju egentligen jobbat på ridskolan även lördagen, men efterom det går ringorm i stallet så vill vi inte stalla upp, så då blir det så här, sitter i sekretariatet på storhästdressyren bara)

Och påskhelgen blir nog även den ihopkörd…men det tar vi närmare den helgen…


Jag gillar tvserier som går kl 21!

Det är en tid som passar för det mesta, har kommit hem från ridning någonstans, det är dags att snart lägga sig mm, ja det är en bra tid helt enkelt! Och veckan är ju full!

Måndag - CSI
Tisdag - House
Onsdag - Grey´s anatomy
Torsdag - Criminal Minds
Fredag - Criminal Minds (äldre avsnitt) 
Lördag och söndag är det sämre, hmm...

Recept på kyckling

Detta recept har vi liggandes hemma på köksbordet, skrivet på baksidan av en chokladförpackning... för att inte tappa bort receptet skriver jag ner det nu, redigerar väl inlägget något tag eftersom jag inte riktigt vet hur man gör då det är L-Å som gjort det!

Kyckling i ugn

Sätt ugnen på 200°

4-5 kycklingfiléer
50 g ädelost
1 msk soja
1 tsk dragon
? ½ dl grädde
1 tsk krossad rosépeppar

In i ugnen 30-40 minuter

serveras med sallad och ris

Dressyr a la "Havrepappa"

Det här är det som sker i helgen, iallafall enligt Havrepappa!

"När man kommer till ett ridhus där det, enligt uppgift, pågår en dressyrtävling så möts man av en stillsam frid. Det står några transporter parkerade någonstans och om det är framridning ute, så ser man kanske tre, fyra ryttare i paddocken. Annars är det tyst och stilla. Istället för glada huliganer så möts man av stallkatten som ligger i solen mitt på stallplanen och sover.

Den med social fobi kan känna sig trygg när denne besöker en dressyrtävling på lägre nivå, för det är i princip aldrig fler än sju personer inne i ridhuset samtidigt, med den tävlande inkluderad. Jag tänkte dessutom berätta om vilka de olika personerna inne i ridhuset är.

Domaren
kallas den person som, mer eller mindre, frivilligt tillbringar en ledig dag med att sitta och titta på när olika hästar och ryttare utför exakt samma sak upp till fyrtio gånger i sträck efter varandra. Med två volter i trav och två i galopp per ryttare och program så har domaren alltså sett etthundrasextio volter på en och samma dag.

Samtidigt som domaren genomlider alla dessa volter och andra övningar så säger hon med låg röst en siffra mellan ett och tio till personen som sitter bredvid. Denne kallas domarsekreterare och har som uppgift att skriva ner dessa siffror på ett papper. Det hela påminner lite om en bingohall, men det är aldrig någon som ropar BINGO på en dressyrtävling. Dessutom är det betydligt varmare i bingohallen.

Publik
kallas de fyra personer som sitter på läktaren. De är egentligen inte publik i betydelsen att de är där för att se på dressyrtävlingen, utan istället är de ryttare eller medhjälpare till en ryttare, som skall tävla lite senare under dagen men som för ögonblicket inte är fullt sysselsatta, Istället så sitter de och värmer sig lite i den relativa värmen inne i ridhuset.

Det är inte meningen att man skall vara glad inne i ridhuset. Prat bör undvikas, höga skratt är totalt förbjudet. Hastiga rörelser får inte förekomma eller för den delen kläder i färgglada färger. Om du känner att ditt ben har somnat, på grund av det hårda underlaget, så rör ändå absolut inte på det förrän den som tävlar är på väg ut ur manegen, och även då rör du på det med långsamma rörelser.

Tävlande
är den person som rider runt inne i manegen. Hon är lätt att känna igen då hon är den enda som sitter på en häst. Det kan för den oinvigde se ut som om den tävlande rider runt helt planlöst, men den uppmärksamme ser snart ett mönster i rörelserna. Man kan även skriva ut en sorts karta på nätet att använda som fusk.

Det här är alltså de enda personerna som samtidigt befinner sig inne i ridhuset under en dressyrtävling. En tävlande, en domare, en domarsekreterare samt fyra stycken i publiken, summa sju personer. Vid enstaka tillfällen så finns även nästa startande inne i ridhuset, längst ner vid ena kortändan. När tävlingen är slut så är det dags för prisutdelning, och även den är lite speciell.

Av de som ställer upp i en dressyrtävling så kommer faktiskt så många som en fjärdedel av dem att vinna ett pris under dagen. På hästtävlingar så är det inte, som i andra idrottstävlingar, att det bara är ettan, tvåan och trean som får pris, utan faktiskt hela 25 % av de startande. Det kan tyckas märkligt, men jag tycker egentligen att ännu fler faktiskt borde få ett pris.

Det är ju ändå förvånansvärt att så många dressyrryttare är villiga att stiga upp så tidigt på morgonen en ledig dag för att få chansen att vinna en vattenhink, ett grimskaft eller ett par ridstrumpor. Speciellt med tanke på att en dressyrtävling minst tar sex timmar från det man börjar göra i ordning hästen till dess man kan baxa in dito häst hemma i stallet igen.

Om man nu faktiskt skulle tillhöra den fjärdedelen av de startande som vinner ett pris, så får man ändå anse timpengen som ganska låg. Tänk dig att du vinner ett grimskaft. Vad kostar ett sådant? Tjugo kronor? Det skulle alltså ge en timpeng på drygt tre kronor i timmen. Att transporten till själva tävlingen förmodligen överstiger trettio kronor per mil bortser jag alltså helt ifrån.

Utanför ridhuset kan du träffa på ytterligare en grupp av människor. Dessa kallas för funktionärer och det är människor som frivilligt, eller genom hot om våld, har ägnat större delen av sin helg till att sätta upp staket, fixa mackor, koka kaffe och i övrigt ordna allt praktiskt för de sju personerna inne i ridhuset.

Med dessa grundläggande kunskaper om hur en dressyrtävling fungerar så hoppas jag att ni känner att ni hemskt gärna skulle vilja besöka en sådan här festlig tillställning. Klä er varmt, men inte för färgglatt, så ses vi till helgen i ett ridhus någonstans i Sverige. Imorgon går jag igenom skillnaderna mellan dressyr- och hopptävlingar"

Gråkallt

Nu har det regnat även idag, men ikväll är det bara ca 6 grader, igår var det nog det dubbla. Solen skiner nu, men huset är nerkylt så har tänt en brasa!

Hästnummer

Hästnummret är ju numret som hästen har på sig vid tävling, så att domaren mfl kan se vilken häst det är. I Bollnäs och någon mer klubb får man numret efter ryttarens efternamn, men på de flesta tävlingar är det hästens namn som gäller. När vi hade Zachramento kunde det verkligen skilja mycket, en gång hade vi över 100 som hästnummer!


Trökväder

Både igår och idag regnar det, riktigt trökväder! På lördag ser det ut att vara kallt iallafall, hade funderingar på om man skulle linda benen på Sessan när man släppte ut på morgonen då för att ha henne ren (Jenny startar ju inte förräns ca halv 12) men det går nog ändå!

Jennys starttider på lördag...


Nu har det kommit preliminära starttider till helgen, Jenny startar 11.36 och 13.23. Sessan har hästnummer 4. Och så är det konfirmationsinvasion i Kilafors 13.00...

Tisdag

Åkte ju till ridskolan och var där till kl 18, pratade om tävlingen och tittade på ljudanläggningen. Sen red Jenny lektion vilket gick jättebra! Håller nu på att ladda hem Equipe och manualen till den, och ska få en tävling av Patrik som jag kan öva på (alltså att göra startlistor, resultatlistor mm) innan tävlingarna, man glömmer ju så fort!


Saker som skrämmer en häst

Kopierat från Havrepappas blogg:

Saker som gör en häst rädd

Hästen är ett flyktdjur har jag fått lära mig. Det betyder att de springer iväg så fort de blir rädda för något. Därför är det ju väldigt bra att veta exakt vad det är som skrämmer de här stora djuren. För med tanke på sin storlek så är de ändå ganska lättskrämda.

Här följer en, mer eller mindre, komplett lista över saker som faktiskt skrämmer din häst:

1. Saker som rör sig.

2. Saker som inte rör sig.

De där två sakerna är sedan tidigare väl kända av hästmänniskorna, men man måste också tillägga ytterligare en punkt för att den där listan skall bli helt komplett:

3. Saker som inte existerar i den här sinnevärlden


Ljudtest

Åker till ridskolan tidigare i dag, Jenny rider ju 18.45, men vi som ska jobba på tävlingarna i helgen ska lära oss ljudanläggningen och måste vara där 18.00.
Sista träningen innan första tävlingen...

Piké

Tycker att pikéer är snyggt, och prydligt vid ridning. Bla dessa är snygga:

 

Helgen

Helgen i korthet:
Fredag: Simeå, träning
Lördag: Dop, Simeå (Jenny till Cecilia), ställa om klockorna till sommartid!
Söndag: SOL, Simeå (Jenny hem från Cecilia)
- Börjar kunna vägen till Simeå utantill nu!

Hästarna i hagen

Tog lite kort idag när det var soligt och fint
(Knäppte på S)
ISO 200
Slutartid på 1/1600


(Alla står och undrar om lunchen serveras snart)


"I am number four"

Såg en film i morse som var ganska bra. Jag har ju alltid gillat sci-fi.

Drömmar...

Alltså inte kakorna :)
Drömde inatt att jag letade en toalett i vild förtvivlan (vaknade och var jättekissnödig...)

Lax

Hittade ett tips/recept på Hälsobloggen på Hippson som jag lånar:

Lax med halloumi och avokado

En perfekt stekt och kryddad laxfilé, avokadoröra och halloumiost blev tillsammans en väldigt god lunch igår.

-Laxfilén kryddade jag med örtsalt, vitpeppar, "Seafood & Fish" från Santa Maria (kryddmix som innehåller saffran, citron, fänkål, peppar och dill) och sedan hällde jag på lite citronjuice och strök på laxen. Stekte i smör 4 minuter på varje sida.

 -Mosade en avokado och hällde på en klick gräddfil, lite svartpeppar och örtsalt. Finhackade 1/2 rödlök och rörde ner.

 -Halloumiosten skivade jag tre skivor och stekte i rapsolja några minuter på varje sida.

 Totalt tog det 10 minuter att laga. Helt okej för en sådan smakrik och framförallt bra lunch.


Tips från Dressyrmupparna

Länkar till dressyrmupparna för att själv kolla kamerinställningar när jag fotar ute, har inte blivit så mycket fotat ute sen jag gick kursen i vintras


Dop för grannpöjken

Åker på dop strax, Anna och Peo döper sin lilla pojke i Hällbo kapell

Tolkad mello 2

Måste säga att låtarna får en till dimension...

Tolkad mello


"Brothers and sisters"

Blev lite förvirrad i morse när jag började titta på "Brothers and sisters" som går på 5an 7.20. kände inte igen något... Men tydligen har dom börjat visa serien från början, så ok, kan väl titta då för har bara sett halva sista säsongen och fattat tycke för serien!

Träning hos Sigrid, en fredagkväll...

Lite annorlunda träning i kväll, det stod lite hinder framme, så Sigrid la ner dom till cavaletti och trav- och galoppbommar, och ett kryss. Men det var inte hoppning, utan allt skulle ridas med hästen i form, och få hästarna att lyfta på benen. Sessan som brukar sätta nosen i vädret när hon ser lite bommar gick jättefint

Tävling hos Lamia

Tävlar hos http://lamiamichelle.se/?p=4910 om ett par boots från Hööks!

Våruset 2012?

På jobbet ska vi ha ett lag med i Vårruset, ev. kan det bli två. Vid eftermiddagsfikat pratade vi om lagnamn, Lars tyckte vi skulle ha tryckta tröjor med något "käckt" på. Det sämsta förslaget var Peter S, -"Fläskfiorna"... Andra förslag var "Stall Lars", "Lars Sju Brudar Kutar"...

Fredag

Jobb och skola. Sen blir det träning hos Sigrid Bergåkra som vanligt. L-Å jobbar kväll...

Torsdag

Dagarna bara går... Jenny valde att rida hemma och inte rida i ridhuset, så när jag kom hem stack hon till stallet för att ta in Sessan och rida ut. Jag tog en promenad med Lakko och lagade mat sen när jag kom hem. Härligt att det är ljust! och till helgen ställer man ju fram klockan så det blir ljust ännu längre på kvällen!!!

Sommartiden varar från sista söndagen i mars till sista söndagen i oktober.

Skjutsade sen Jenny till Saga, för att dom skulle ut och jogga. Den fodrade reflexvästen som jag köpte på Globen, Sharpman, för ca 10? år sedan kom till användning.  

Skoning

Blev sovmorgon i morse, då hovslagaren skulle komma. Skodde nu med åtta veckors mellanrum och då vi köpte Sessan skoddes hon var fjärde. Hovarna ser bra ut nu, och Martin tycker att dom har bra kvalitet.

Tisdag

Lite jäktigt när L-Å jobbar kväll. Men åt paj som L-Å gjort, och gick sen en promenad med Lakko. Och faktist kunde han gå bredvid utan att dra i kopplet hela vändan! Det var bara att styra med rösten! Skönt:)
Sen åkte vi på ridlektion, som gick jättebra! Det var bara Jenny och en till så det blev privatlektion. Ridlektion för Sigrid på fredag, för Eva nästa tisdag och sen dags för första tävlingen!

Hästsport i tidningen!

Inte så ofta det står om hästsport i Ljusnan, men i dag var det en helsida!

Foto

Johans bilder sprider sig...

Här finns bilden

Johans sida

Vart tog våren vägen?

När jag kom hem från jobbet, började jag koka potatis, och gick ut med Lakko en vända. Men hu! vad kallt det blåste! Åt, och åkte på tävlingsmöte!


Tävlingsmöte

Tävlingsmöte i kväll på ridskolan, om våra hemmatävlingar i dressyr för ponny och häst 31/3-1/4


Denna Irma!

Många ryttare om få platser

19 mars 2012

Hoppning  Landslagsledningen för juniorer och young rider i hoppning har nominerat ett stort antal ryttare som kan vara aktuella för årets nationshoppningar.

 Juniorer och young rider har ett EM och ett NM samt ytterligare någon eller några tävlingar med nationshoppning som topp under säsongen.

Källa


Information från hoppungdomarnas ledning


2012-03-15

Följande ryttare ser landslagsledningen för young rider och juniorer i nuläget som möjliga kandidater till nationshoppningar (CSIOYJ), NM och EM.

Inför kommande säsong lämnar landslagsledningen för young rider/juniorer i hoppning nedanstående information:

Young Rider; (Ett urval)

Kristina Warg
Josephine Karlsson
Lina Hellström
Johanna Rinnesjö
Stephanie Fjeldseth
Wilma Hellström
Irma Karlsson
Antonia Andersson
Nicolina Savbäck

läs mer här


Måndag, igen...

Och det blev svensk vår, med snöstorm...

Söndagkväll

L-Å åkte på bandy men skjutsade först Jenny och Lakko till Saga och Doris, så då passade jag på att fortsätta mitt Housemaraton...

Solning

Vädret var ju sådär idag. På förmiddan var det fläckvis sol men nu är det bara grått. Och temperaturen höll sig kring 5-6 grader...

Här var det lä iallafall! :)

Fint väder?

Skulle bli max 4 grader idag och mulet, enligt tre olika vädersidor, men jag tror jag går ut och solar!

House

Håller på att titta på första säsongen av House, och hade ett litet "Housemaraton" i morse...


Ponnyallsvenskan omg 2 och 3 i Bollnäs

Är ju inte med i hoppningens turer nuförtiden, Men tror att vi har elitlag i både ponny och häst i år igen. Och BRS ska arrangera ponnyallsvenskans omgångar två och tre! Detta pga att dom haft kvarka i Umeå där dom annars skulle gått!

Lagt undan fler hästtäcken

Ja nu tror jag att man ska kunna städa bort lite fler täcken. Har lagt undan ett till vintertäcke, tvättat fodret till Hansbotäcket så nu finns det ett vintertäcke, ett ca 100g täcke som hon använder för det mesta nu, och Hansboregntäcket som det går att ha det tunna stalltäcket under om det behövs, för nu är det vår!
Hade tänkt låtit Sessan vara naken lite idag, men det blåser ganska rejält, och det är bara sol ibland

Munsårsplåster funkar!

Jag får ju ibland stora munsår. De två sista gångerna har jag testan munsårsplåster att ha på natten, och det funkar! Första gången försvann munsåret efter den natten, nu nyligen var det dags igen och jag hade plåster två nätter. Försökte även ha på dan, men eftersom plåstret delvis satt inne i munnen blev det blött och släppte. Men det är bara lite som känns nu, och jag brukar kunna känna av munsåret i två veckor!

Fredagkväll = Sigridträning

Strax före kl 19 åkte vi mot Bollnäs, där vi skulle möta upp Matilda, Karina och Spot, som skulle med till Simeå för deras första ridpass hos Sigrid. Träningen skulle börja 20.00 men det blev lite senare, som vanligt... Sigrid red för Jan-Ove Olsson, som har träningar på Bergåkra Gård hela helgen (själv åker Sigrid och Cecilia till Sundsvall där Sigrid ska vara domare, och Cecilia tävla, hela helgen)
Men 20.30 ca fick tjejerna börja sin träning. Det gick lika bra tror jag att vara två på träning, Sigrid var på båda hela tiden! Får se om dom följer med fler gånger!
Men det blev sent... var nog hemma, i huset, 22.45 tror jag...

Bild från i somras

Kall morgon, fin dag

Imrse när jag gick till stallet var det -3 grader, sen blev det en härlig dag på ca 10 grader! Tråkigt med en tur till ridhus en sådan dag, men men...

Istapparna hänger från täcket!

Tvätt av hästtäcken...

Våren är här så jag har börjat tvätta hästtäcken. Men det var bättre när man hade b-ponny, då fick täckena plats i tvättmaskinen! Men det är iallafall detta man använder en gammal gungställning till: att hänga täckena på tork!

Teckentolkad melodifestival...

Har du missat mello kan du titta på den teckentolkade versionen (iallafall till 9 april på svtplay). Annorlunda kan man säga...
http://svtplay.se/v/2739236/melodifestivalen/finalen_-_teckentolkad

Reklamfilm

Vet inte varför, men tänkte direkt på Johan när jag såg denna reklamfim första gången!

Framsteg!


Provridningen september 2010

Första tävlingen, framridning på parkeringen, okt 2010

januari 2011

maj 2011

juli 2011

september 2011

januari 2012

mars 2012


Ridlektion

Hemma från ridskolan... Peo och Tilda var där för deras jumpa var inställd. Lite pinsamt kanske, Tilda skrek JENNY!
Men det är kul när ridlärarna ser resultat, Eva berömde Jenny och tyckte att det såg jättebra ut!

gamla bilder

Vår?


Vädret börjar se ganska ok ut!

Varit hos blodsugarna...

Åkte till hälsocentralen på lunchen för att ta lite prover, innan jag ska dit nästa vecka till läkaren. Jag ska då verkligen inte satsa på att bli blodgivare! Det lilla blod dom skulle ha fick dom massera ur armen! Dom sträckte på armen och gjord allt möjligt. Sen fick systern fråga en annan syster om det räckte för det rann så sakta!


Bollnäs är bra!

Läste Ljusnan i morse, två fina artiklar! Petra får känna sig stolt gånger två då hennes sambo är chef för systembolaget!


Några bilder till...Ridning på åkern

Jenny jobbade lite på åkern, härligt ljus ute att fota i! Var dock lite hårt och halt på åkern så det blev mest skritt och trav
Söndag

Åkte till ridskolan och jobbade på morgonen. Programridning, och Jenny skulle inte med. Många startande, det höll på till halv 1 ca. På hemvägen hämtade jag min nya stallmössa på travet, som jag köpte från Horze.
Var genomtjälad, satt under filt länge, men gick till slut och duschade. Efter maten gick Jenny ut och red på åkern och jag fotade lite, som kommer i nästa inlägg. Och så blev jag nerkyld igen, fast inte lika mycket...

"Mello 2012"

Lakko och jag ligger i soffan och slötittar på melodifestivalen, lika ointresserade båda två...

Ruskväder!

Jenny hade ialla fall tur med vädret när hon red med Matilda! Nu ska hon snart till Kilafors, och L-Å ska på bandy...  Fast matchen går visst på tv med, och tur är väl det kanske som vädret blev nu på eftermiddan!Lördag

Mulet/soligt och 8 plusgrader. Ibland var det jättehärligt!!
Mitt på dan kom Matilda med Spot, för tjejerna skulle rida ut!

Fredag

Som vanligt åkte vi till Sigrid Bergåkra för en ridlektion, lite drygt eftersom det blir så sent - hemma vid 9tiden

Adoptiv-päron

En av Johans favoriter...Johan - snart händer det...

Börjat läst en blogg...

Hittade en ny (för mig) blogg för någon vecka sen, det är den virrigaste blogg man kan tänka sig...

"Imorse när jag bortstade tänderna fick jag äntligen ut popcornskalet som har suttit i min visdomstand (som bara är halvvägs ute) sen i onsdags förra veckan. Det är inte så lätt att försöka pilla ut den när man har fingrar som är lika tjocka som den tjockaste korven du kan köpa på Stureplansgrillen. Eller vilken annan grill som helst, jag ville bara verka cool på något idiotiskt sätt. Jag tror faktiskt att jag tar med mig min skapares kamera när jag åker och rider, så kan jag ställa den på ett stativ och filma mig själv. Jag vet nämligen att ni går igång på det. Kyss."
Finns här


Blandad musiksmak...

Riverdance har jag sett i verkligheten, 1997, när Lindas klass var med i "Faddergalan" på kanal 4. Många andra artister var med. Men det var väldigt maffigt att se detta! Tror vi satt på andra raden med så det var väldigt nära!

Även Michael Flatleys show " Lord of the dance" har jag sett. Han började tror jag i Riverdance, men skapade en egen show. Denna är som en berättelse och L-Å och jag var på denna i Leksand för drygt 5? år sedan.

Blandad musiksmak...


Snö :(

Förstod att det inte skulle vara för evigt, men detta ör nog bara en engångsföreteelse... Ska ju bli sol och varmt i helgen, och till veckan!

Blandad musiksmak...


Onsdagkväll

Och grannarna är hemma, så nu är Jenny glad!

Onsdag

En vanlig dag på jobbet, lunchtid - då säger en ca 60årig arbetskamrat "slemmigt, men mättande!" (frasen sprider sig...)
En vanlig kväll i Herte - ridskolan...

Grey´s Anatomy

Nu börjar serien igen, med två avsnitt!

"Slemmigt, men mättande!"

När Johan var fyra år åkte vi till Gran Canaria på semester, tre veckor tror jag vi var borta. Då var filmen "Lejonkungen" populär, och Johan kunde både sånger och fraser därifrån. Många spanjorer kan ju svenska eftersom det kommer mycket turister... Vet dock inte om någon hörde, men när vi skulle gå ut och äta kunde det komma "slemigt men mättande" eller sången "ingen förstår hur dåligt jag mår"... - inte så kul när man skulle äta om dom trodde maten var dålig...

Blandad musiksmak...

Nostalgi...
 

Blandad musiksmak...


Blandad musiksmak...


House!!

Tittar på House nu, vad håller dom på med!

Blandad musiksmak...

Måste säga att jag gillar det mesta i musikväg, beroende på vad man är på för humör...

Blankis

Pratade lite om hur jobbigt det är med blankis, och kom då att tänka på några gamla bilder...


Mysig låt


Kleptoman

Vi har en kleptoman i familjen...
Lakko är en samlare av stora mått! Hemma på gården växer mängden pinnar, kivstar och träbitar som han hittar någonstans... Han har börjat ta hästarnas avgnagda pinnar med! Men eftersom han bara är en dum hund :) så tar han med sig saker när han går från gården med...
Det är inte riktigt lika roligt när han tar hästskit... Hinner han äta upp blir han garanterat dålig och spyr upp dom, avslöjad!
Men han är lite smart med! I morse när vi skulle gå hem från stallet sprang han till grannarnas soptunna där han tidigare lagt en hästskit, och tog med den... det är bara det att det syns när det är något han inte får ta, han småskäms - så då är det bara att säga åt honom att stanna och plocka ut den lilla kulan ur munnen på honom och sen slänga den...
Men han är söt i alla fall!

Marabou Black!

Hittat en ny favorit!

Stallmössa

Funderar på att köpa en ny stallmössa, men vet inte om jag ska... Isåfall någon av dessa:
 OUTLET - KENORA MÖSSA KINGSLAND
Z-beaniemössa 

V 10 - sportlov

Måndag - Jenny kommer hem med tåg ca 22.40
Tisdag -  Ingen ridskola pga lov
Onsdag - Inget särskilt
Torsdag -Thailandsresenärerna kommer hem
Fredag - Träning hos Sigrid
Lördag - Inget särskilt
Söndag - Programridning?

Så ser veckan ut nu, men det kan ju ändras när Jenny kommer hem!

Wallanderdags!

Och nu - Wallander "vittnet"

"The owl"

Jennys favoritprogram :)

Söndag

Och söndagen ser ungefär ut som lördagen... Något kallare idag dock

Lördag

Har gjort lite av varje denna fina lördag! Inte så varmt idag, men vindstilla!


Började med att åka och handla lite nödvändiga saker!

Tvättade och hängde ut, och det torkade! Härligt!!

La mig och solade någon timme!

Tog en promenad med Sessan! L-Å och Lakko var också med...

Dags för mat snart, och intag av hästarna...

Jobbig arbetskamrat...

Min arbetskamrat Carin slutade tidigare för att åka till Stockholm. Efter en timme efter att hon åkt kom det ett sms...

Fler tävlingsplatser

Och en karta om man åker lite längre. Kan finnas fler klubbar...

Tävlingsplatser

Har gjort en karta där man ser ungefär var tävlingarna är

Lerinpackning

Nu är det vår åt Nicke! När han skulle gå in såg man att han hade rullat i dag, hela han var full av lera... Såg att han fick en dusch av sin matte... men vad hjälper det - han ser nog likadan ut varje dag hädanefter!

Inte en bild på Nicke, utan någon av grannens hästar en dag för några år sedan!

Töväder!

Solen skiner, ca 8 grader varmt , härligt!

1/3, och Jenny åker till Linköping

I morse 6.19 skulle tåget till Linköping gå, så vi var väl på plats ca 10 minuter före. Det är det enda direkttåget dit men väldigt lämpligt att kunna åka hela vägen utan byte!
Eftersom det var för tidigt att ta ut hästarna innan så åkte jag hem sen och gjorde det, duschade och åkte sen till jobbet. Och jag kom i tid!

RSS 2.0