Junta

Ikväll åker jag på syjunta...

Jaa!

Jag klarade av att fixa ny header med, och byta ut den gamla! (som Linda gjort till mig)
Det var ju inget fel på den, men kände att det vore roligt med något nytt

Ny header?

Skulle vilja ha lite nya bilder av barnen så kanske det blir en ny header ...

Vintertid

Var ju enkelt att ställa om klockan! Ibland överraskar jag mig själv :)

Vill vara ledig...

Ja men det var ju helg nyss? Ja men jobb på ridskolan hela helgen (fast kul är det ju men drygt).
Började ju på fredagen efter jobbet: bygga bana och fixa internet och equipe, så det var klart. Lördag: åkte 7.15, kom hem vid tre? Söndag: åkte 7.15, kom hem vid fem?
Carin sjukskriven på jobbet men kommer väl förhoppningsvis i morgon. Mycket jobb, plus att jag ska börja rita på en detaljplan igen, och har försökt fått igång programmet mer eller mindre hela dagen idag...
Har börjat fundera lite på när vi kan åka till Linda...

Dagens Hälge


(Går)dagens Hälge


Dans...

Jäkla Petra ;)
 

Stopp i tågtrafiken...

Som om det inte vore nog med vädret, så är ju Jenny och Lovisa på väg hem från Linköping. Pga en olycka någonstans i Stockholm så blir deras tåg försenat. Som tur är bokade jag ju tåg med byte endast i Gävle och nu är det bara att hoppas att dom hinner med x-tåget...

...och ännu mera snö...


Snö :(

Snön vräker ner...

Söndag

Dag två på ridskolan, idag ponnytävlingar. Disa följde med idag och hämtade protokoll, och jag satt (som vanligt) i sekretariatet och räknade. Många Bollnäsekipage och många placeringar för hemmaryttarna, så det var kul!
Lagtävlingen var den sista omgången i div två, L:A1, och Bollnäs vann denna gång! Men totalt vann Hofors.
Resultat finns här
Men måste säga att vi är duktiga på att fixa tävlingar! :) Det flyter på bra. Nästa tävling är i mars och då måste vi ha fått in lite mer folk som jobbar, för sen i början på Juni är det nationella ponnytävligar, och det kräver väldigt mycket folk!

Vintertid!

Från Aftonbladet
 
Nu är det vinter enligt klockan med. Det kan ju vara skönt, man får sova en timme till. Om man inte är som mig och ligger och funderar...
Så resultatet av denna extratimme man kunde sova är att jag nästan inte sovit något alls! Ska ju till ridskolan och jobba hela dagen. Tävlingarna börjar kl 9 (10 enligt gamla tiden), jag ska vara på ridsskolan 7.30 (8.30), tar ut hästarna ca 7(8) om nu grannarna tänker på att vi ställt om klockan, annars blir det väl 6(7). Eftersom jag vill äta frukost och måste sätta i motorvärmaren, eftersom det är -7, så klev jag upp 5.45(6.45)...
Ungefär så har mina tankar gått hela natten - ny tid resp gammal tid, vad är det som gäller...

lördag

Släppte ut hästarna i morse, mockade och sen åkte jag till ridskolan. Dressyrtävling för häst var det idag.
Vi är ett gäng nu som är bra ihopjobbat, så fast vi är få som jobbar på tävlingarna så rullar det på bra!  Det blev inte så lång dag som jag trodde från början så jag kom hem medans det var ljust.
Eftersom det bara var jag och L-Å hemma så åkte vi till La Casetta och åt en varsin pizza där, tre timmar senare är vi fortfarande mätta!

Ost och kex

Efter ridskolan, och bandy, så avslutade vi kvällen med ost och kex.

Lördagens dressyr

Tävling för häst. Pga strykningar är sista start 14.35, helt ok!

Fredag! Snart helg och ledig, eller...

Helg snart, som ska tillbringas på ridskolan... Dit ikväll för att sätta upp dressyrstaketen.
I morgon är det tävling för häst, och på söndag för ponny, inkl lagtävling i L:A. Jenny rider ju inte så låga klasser numera så hon är inte hemma.
Men det blir långa dagar i sekretariatet: Drygt 40 starter per dag gör att det håller på till 16 ca.
 

Mysbelysning

Älskar när man kan ha lampa tänd så det blir lite mysigt, längtar tills man får ta fram adventsljusstaken!

Halt!

Imorse var det skönt med vinterdäck! Snön som kom igår låg kvar och det var jättehalt ute, men som tur var var vägen sandad så man kom till jobbet!

Täcke till Sessan?

Nu när vi rensat lite i garderoberna skulle man kunna köpa ett nytt vintertäcke till Sessan! Nej men om man skulle göra det skulle det nog vara ett sådant här: 400 g med hals. Kostar under 1000-lappen på Ale Ridsport. Om vi nu ska satsa på nationella tävlingar bör hon ju klippas och hållas korthårig, och då kan det nog vara ett bra täcke.

Snö :(

Nu börjar det!

Tävlar på Lamia.se

Jag är med och tävlar hos Lamia i samarbete med AB NIAN Hästsport och Webrider!
Klicka på bilden ovan om du också vill vara med i tävlingen.
Min favoritprodukt hos AB Nian är schabraket med stor Eskadronlogga

Tidig på jobbet

Ja, var på jobbet ca 6.20 idag. Släppte av Jenny på tågstationen då hon och en kompis åker till Linköping i dag för att vara några dagar hos Linda. Det tåget är väldigt lämpigt då det går raka vägen utan byten. Men på jobbet är det tomt! Petra kommer om en halvtimme...

Vinter i antågande...

Igår var det så fint väder så jag slutade en timme tidigare bara för att få njuta av solen och få vara ute innan det blev mörkt. Passade på att kratta lite löv. Men nu kommer nog vintern...

Tonåringar...

 
Så här är det under en period...

Utsikt!

Idag var det kurs nästan hela dagen, och då passar man på att gå på toan med en av Sveriges bästa utsikter :)

Ny piké


Tisdagmorgon

Som vanligt är det mörkt vid den här tiden, idag var det även lite påfruset på vägen då det var kring nollan. Blir nog en fin dag iallafall!

Nyvaken!

Sessan ser så go ut på morgonen när man tänder lyset för att ge dom mat!

Texas Longhorn

Så hette restaurangen vi åt på i lördags!
Och jag åt en Grilled Chicken Club (Texas deli specials), jättegod!

Tandläkaren...

Hade tid för undersökning på morgonen, skulle sen få en tid för att fixa tandsten, så tog en återbudstid på förmiddan, jippi ;(

Kalas och älgstek

Dagen började med att vi gick till grannarna på ettårskalas, Anton i granngården fyllde år.
Vid tvåtiden så kom Johan och hans flickvän Frida och hälsade på. Det serverades älgstek med sås och gele. Efter det gick dom till farmor för efterrätt där.
 

Nytt

Verkar vara bra passform på det nya schabraket

Söndag

Och det är hur fuktigt som helst i luften! Regnar dock inte...

Lottomiddag, Gävle 2012

Orkar bara lägga in lite bilder från kvällen!

Lottomiddag

Snart dags att göra sig klar för en resa till Gävle med Lottotjejerna. Vi är några stycken som började spela lotto tillsammans när vi jobbade allihopa på Bacho. Sedan dess har vi splitrats, men träffas en gång om år för att äta upp "vinsten" som vi får av lottospelet, dvs det brukar räcka till efterrätten :(
Har egentligen inte tid..., men det ska bli kul att träffas. Åker tåget som går 14.49, åter i Bollnäs (eller om jag kliver av i Kilafors) 22.42 (22.31)

Lördag

Gick upp till Lassas paddock på förmiddagen och tittade lite när Mia Skärryd hade träning. Tidigare hade jag hämtat hem lite täcken från stallet, täcken som är Lindas och några täcken som är Sessans men lite väl stora (ett tävlingstäcke som Jenny lånar ut bl.a.) Men Sessan har ju så många täcken...
Fortsätter och letar hästsaker som är över här, men som kan vara bra att ha! Bl.a. några grimmor efter Time, eftersom den nya hästen visar sig ha cob på grimmor :)

Äntligen!

Äntligen har Linda slagit till och köpt häst!
Bild från Lindas blogg!
 
Väntar på att få höra med om hästen, hon hämtade den i går! Ska packa ihop en massa hästsaker som kan passa och skickar ned till Linda, med Johan som kommer i morgon!

Junta

Nu har vi blivit duktigare med juntan (igen). Carina bor ju i Bollnäs nu så nu kan vi ses regelbundet. Otroligt att vi har träffats i ca 26 år!

Bara 24 timmar per dygn!

Känns som att man knappt har tid att jobba nuförtiden, det är så mycket som sker och måste göras!

Aldrig hemma :)

Jenny är ute och far hela tiden! Nu är hon på Öppet Hus på Realgymnasiet i Gävle, till helgen följer hon nog med Cecilia till Stockholm Uppsala, och nästa helg åker hon till Linda...

Dimmigt!

Blev en promenad med Lakko, strax innan solen gick ned. Det blev dimmigare och dimmigare!

Citat

"Efter den här veckan måste jag verkligen sluta äta godis, kakor och sånt. Annars kommer jag väl rulla härifrån" - tänker ett tag - " fast det kommer jag göra ändå"
Skrivet av en 16-årig rullstolsbunden tjej - skogsrusset

Uppvaknande

Gillar inte när man får stanna för att bommarna är nere, när man sen får åka så ser man att det står ett tåg och väntar!

Tisdag

Skulle åkt till ridskolan för träning för Eva, men det blev inställt. Så det blev en lugn hemmakväll, jag gick med Lakko och tjejerna gick till Sessan

Tävlingar 2013

Har tittat i tävlingsterminen och hittat ett antal nationella tävlingar till nästa år. Den första vi antagligen åker på är i Högbo, i april. Sen finns det ett antal tävlingar i från Karlstad och norrut. Har gjort några kartor var klubbarna ligger.
 
 

Ruskväder!

I morse när jag åkte till jobbet kom det snöblandat regn! Hua! :( Det har nog regnat hela natten , och blåst nordliga vindar. Ser ut att lätta lite nu ialla fall, kanske blir en fin dag ändå.

Sadelhängare

När vi var till Ö-vik på Norrlandsmästerskapen köpte vi en sånhär sadelhängare, perfekt att ta med på tävling!
Man hänger den över boxkanten
 

Att lära sig program

Samma program fast på olika vis:

Söndagen...

Vid halv sju så åkte vi mpt Högbo. Första gången på länge som vi åker medans det är mörkt! Jenny passade på att sova lite i bilen och vi kom fram knappt två timmar senare. När vi hade fått boxen till Sessan (efter lite strul såklart...) så skyndade sig Jenny till ridhuset och hann se Cecilia tävla. När Jenny red mot framridningen så åkte Sigrid vidare med lastbilen, mot Tullgarn, där hon skulle hämta en häst. Så vi hann ses lite!
 
I första programmet som var FEIs lagtävlansprogram skrapade Jenny ihop 53%, lite missar, men vinnaren fick bara 60% så det kändes som att dom dömde lågt.
 
Efter det hade vi ca fem timmar att fördriva, så vi åkte en vända till Hööks. Det enda vi handlade var en varsin mössa :) Eftersom Sessan stod och sov gick vi till cafeterian och satte oss där. Där träffade vi på Anna som var tävlingsledare. Men hon är även rektor på realgymnasiet så vi pratade mycket häst och skola med henne, och Jenny fick mycket att fundera på!
 
Sen var det då dags fär den andra starten för dagen, FEIs Individuella Mästerskapsprogram. Sessan gick jättebra och dom slutade på en fjärdeplats med 58.862%, trean fick 59.675% så det var nära en bättre placering! Men ettan och tvåan var oslagbara med 69 och 65%. Men en jättebra debut på Nationell nivå!, och debut i två nya krångliga program! Men Jenny tyckte dom var roliga att rida! Sigrid jämförde programmet med Grand Prix för storhästar, för detta är ju det svåraste programmet för ponny!
 
Sen blev det hemresa i regn...

Nationell tävling i Högbo

 
 Lite dåliga bilder från framridningen i Högbo. Kommer väl text senare, för nu blir det dressyrmöte på ridskolan
 

väntan

Sitter och äter lite, jag iallafall. Jenny har startat en gång och startar nästa klass om drygt två timmar. Vi åkte iväg en vända till Hööks och där köpte vi en varsin mössa, så nu är jag varm om huvudet i alla fall!

Äntligen kväll

Efter träningen så var det middag när vi kom hem, älggryta såklart! Efter maten så packade Jenny det hon ska ha på sig i morgon eftersom hon skulle vara barnvakt hos grannarna. Själv så packade jag älgfärs i långa banor, smörjde sadel och träns, och sen gick jag och duschade Sessan, och flätade henne. Det känns ju skönt eftersom starttiderna blev framflyttade så då är det bara att knoppa imorgon.
Sen gäller det att packa kläder till oss eftersom det verkar som det ska regna hela dagen, och eftersom vi har så långt mellan klasserna kanske vi åker iväg någonstans och äter!
Sitter och slöar framför tvn nu och funderar på om något är glömt...

Hästens olika kläder :)

Sessan har självklart pyjamas när hon ska sova!
När hon åker på träning, och hem efteråt, har hon sin Onepiece
Morgonrock efter att hon har duschat
 

Träning för Sigrid

Klockan tre skulle Jenny rida för Sigrid, träning och rida igenom programmen som hon ska rida imorgon. När vi kom så stack Sigrid och ett av barnen iväg på fyrhjuling i snabb fart. Efter ett tag kom dom tillbaka med ponny på släp och en till dotter, som hade ramlat av uppe i skogen.
Sen blev det träning. Först red Jenny igenom Mästerskapsprogrammet som hon ska rida sist i morgon, och sen Lagtävlansprogrammet som hon startar med på morgonen. Mycket nytt är det ju, och det händer mycket i programmena så det blir spännande i morgon!
Efter första programmet frågade jag om vi inte kunde ha ljud på, som på en tävling, och vilken skillnad det blev på Sessan! Sigrid fick verkligen se skillnaden på hur Sessan är på träning (utan ljud) och tävling!
Men Jenny fick mycket tips så nu är det bara att åka och göra debuten på Nationell tävling!
Sen är det ju uppdaterade starttider, så första start är 9.37 och nästa är 14.38. Tur det, för sen är det möte på ridskolan kl 19:)

Lördag

Har gjort VÄLDIGT mycket denna dag! Dagen började med att jag tänkte åka och handla. Jenny sa igår att hon inte följa med, men så blev det inte. Åkte först på Jysk och Rusta och köpte lite saker till Disa, sen ville tjejerna äta sushi till lunch så då blev det stan. Och sen blev det Willys för matsäck till imorgon. Fortsättning följer...

Tvättar hästtäcken

Bara för att jag trodde det var slut på tiden när man kunde ha ett 100 grams regntäcke så skiner solen och det är jättehärligt ute! Sessan är ju varm av sig när hon är oklippt, men blir en fryslort när hon är klippt :) Så hon har vintertäcke nu :) vilket inte skulle behövts...

Fredag

Äntligen helg! Det blev tackos till middag. Sen for Jenny och Disa till en lärare i Kilafors för lite plugghjälp.

FEI program

Har äntligen börjat få kläm på alla FEIprogrammen. Dessa finns för ponnyryttare:
MEN samma program finns, fast för juniorer! Sen finns det FEI för unga ryttare, för 5åriga hästar, för 6åriga hästar och sen de som heter FEI Grand Prix mm
Det är en djungel...
 

Liten bil!

Hörde att det var rea på spån på Horsetack, så åkte dit efter jobbet. "Köp fyra, betala för tre" var det. Ok, hade tänkt köpt tre balar men tog fyra då, tänkte att två får väl plats bak och två i baksätet, PYTTSAN!

Starttider för söndagen!

Nu har det kommit starttider för Högbotävlingen. Den börjar ju imorgon med framridningsklass till lördagen, då dom arrangerar elitomgångar både för zon nord och zon central, och dessa går på lördag.
På söndag är det nationella tävlingar och först är det bponnyer som rider LA:P0. Sen blir det FEIs lagtävlansprogram och sist FEIs mästerskapsprogram för c- och dponnyer. Cecilia startar kl 8.24, Jenny startar 10.00 och 15.08, det blir en lång dag! Tur vi har daguppstallning!!
Bild från Hudik

Träning för Jennie

Åkte till Nytorp för träning för Jennie Harrysson i kväll. Tränade halv sex så var hemma tidigt för att vara oss!. Jennie tyckte det var kul att se Jenny på träning då Sessan var lugn och fin, för hon har ju varit domare ett antal gånger! Dom tränade på delar av FEIprogrammen som Jenny ska tävla på söndag.

Höstfärger!

På väg tillbaka från sopplunchen!

Solen skiner!

En härlig höstdag idag! Idag blir det församlingshemmet och soppa!

Träning nästan varje dag

Tränade för Eva igår, dom var lite ofokuserade till att börja med, men på slutet gick det jättebra. Imorgon är det träning för Jennie Harrysson på Nytorp, det var länge sedan vi tränade för henne.

Äntligen!

Äntligen finns det kundkorgar på hjul på Willys!

Familjehem

Här händer det saker! Vi har blivit familjehem till en 15årig tjej som kommer i morgon

Lika som bär?

Tycker dom är bra lika, psykologen resp. Sid eller vad han heter!
 
 

"Simons cat"

Pratade reklamfilmer mm på fikat idag.
 

Älgjakt denna vecka

Och jag ska lämna och hämta Lakko på dagis... får se om han kommer med hem alla dagar? ;)
Gammal bild

Preliminära startlistor ute!

Nu finns det preliminära startlistor ute till den nationella tävlingen i Högbo på söndag. Tävlingarna startar kl åtta och först är det 5(6) bponnyer som tävlar i LA:P0. Sen är det dags för cponnyerna som tävlar i FEI Lagtävlansprogram ponny 2012 och där Jenny och Sessan startar som sjätte ekipage, men har startnummer åtta? kanske pauser inräknade? Sen startar 24? dponny (fast det skulle bara vara 20 i klassen?
Sen är det dags för cponny igen, i FEI Ind. mästerskapspr. ponny 2012 och där startar Jenny som nummer två
Jaja, får väl se vad det blir av detta... :)

Söndagkväll

Söndagsfika framför "Solsidan"

Helg

Har inte hänt så mycket den här helgen, Jenny har letat epa men dom har blivit såld innan vi har hunnit titta på dom :( så Jenny har inte varit på så bra humör om man säger så ;)

Johans skolarbete

Johan Berglund - Showreel 2012 from Johan Berglund on Vimeo.

Så det är detta sonen pysslar med där nere!:)


Hästvakt

Grannarna åkte i går till Rättviks marknad och blir borta över helgen, så Eva var där och tog in och pysslade med hästarna i går kväll. I morse åkte hon på kurs och blir borta hela helgen, så nu är vi hästvakt åt alla.
Klev upp lite tidigare i morse för att fodra hästarna, ta ut dom och sen mocka. Tänkte kolla om jag hann det på morgonen, och det gjorde jag. Jenny får väl hjälpa till och ta in hästarna.

Klump i magen

Har en klump i magen efter det lilla du berättat, Jenny. Hoppas du mår bra och att du fått prata av dig. Du kan alltid prata med mig med. Hoppas den det gäller kommer att må bra snart och att det löser sig. Som "personalen" jag pratade med sa, det är tur när man har någon som är stark bredvid sig när man är liten och svag. Det var när "personalen" sa att om den det gällde skulle sova här så kunde det finnas en hotbild mot oss, som klumpen i magen kom och man undrade vad som händer!
Tycker det var starkt gjort av dig att fixa moppekörkortet under dessa förutsättningar, och hoppas att du kan kocentrera dig på Sessan och nästa tävling iallafall.

Mörker

Eftersom det blir mörkt tidigare och tidigare så tar jag Lakko och går en promenad, och så fixar Jenny Sessan och rider. Hade varit i stallet och pratat med Eva när Jenny kom tillbaka.

På tiden!

Äntligen har jag köpt gummistövlar som jag kan visa mig ute i, tex vid svampplockning!

Svampplockning

I arbetsupgifterna ingår att plocka svamp, mysigt!. Det gör vi för att hålla koll på cesiumhalterna i naturen, efter nedfallet som skedde i april 1986, då Tjernobylolyckan skedde. Kontoret åker till sex olika platser i kommunen och plockar svamp. Vi fick en fin eftermiddag iallafall!
Carin och Lillan
 

Snart blir det farligt på vägarna! :)


Suck!

Har inte tid att se "mina" serier just nu :(
Missade House förra veckan, spelade in House igår och har nu spelat in Greys Anatomy, undrar när jag har tid att titta på dom?

I tidningen!


Vackert!

Ser ut att bli en fin dag idag!

Ridlektion

Ridlektion för Eva igen. Tränade denna gång lite på saker som kommer på nästa tävling, i Högbo om ca 1½ vecka. Två nya program ska övas in.

Regn

Vår aktivitet som vi skulle ha haft idag regnade bort.
Vid lunchtid öppnade himlen sig, och kvart över ett skulle vi ha varit på väg till Bollebergets naturreservat för möte, fika och allmänt skoj. (några gånger om året gör förvaltningen något tillsammans). Så vi hade mötet på jobbet, och eftersom det fortfarande var grått stannade vi kvar där. Fika dukades fram och vissa av oss gick till Scandic för att titta på bygget där. Sen när vi kom tillbaka var det tipspromenad och sen fika, det gick det med.
Senare förstod jag att det var Carin som beställt regnet för att slippa åka bort, nu kunde hon jobba istället:)
Vid halv fyra, fyratiden sprack det upp och det blev en klarblå himmel...

Det är mycket nu...

Onsdagen såg ut att bli fulltecknad för Jenny. SYV information på morgonen, torsbergsgymnasiet info, och sen på exakt samma tid, körskolan och tandläkaren... Har bokat om tandläkartiden iallafall!

Tisdag = träning

Träning för Eva i kväll, synd det är så sent bara! Nu laddar vi för den nationella tävlingen i Högbo om knappt två veckor då det är två nya program för oss; FEI Lagtävlansprogram ponny 2012 och FEI Ind. mästerskapspr. ponny 2012

Tisdag

Jobb på förmiddagen, sen har vi förvaltningsmöte och aktivitetsdag på Bolleberget, i naturreservatet. Hoppas på bra väder!

Photoshop

Fixat till bilden lite

RSS 2.0