Fika

Hemma efter ridlektionen. Det stormar ute, så vad passar väl bättre än lite varm Oboy och ostmackor? Och i dessa goda muggar...

Hoppning

Hoppningen gick jättebra. Eva T var där och hon såg hur fint Sessan rörde sig, en helt annan trav! Det är ju låga hinder, men eftersom det alltid är banor med studs osv så är det mycket gymnastik för henne. Men hon är väldigt pigg, det går fort!
På väg!

Träningar

Ikväll är det hoppning, och i morgon har vi fått en ridtid för Eva.

funderar...

På fredag om två veckor har vi 'dresscode' igen, och nu är temat paljetter och glamour :-)
Har nog hittat vad jag ska ha på mig, ska handla lite som fattar bara;-)

Mycket nu

Hinner inte med känns det som... Mycket på jobbet, men inget som flyter på utan bara krångel.
Nästa vecka är det sportlov och planerar då en resa till Valbo med Jenny, Saga och Carina - som vi brukade göra när ungarna var mindre.
Är även sugen på att åka ner en vända till Linda innan alla tävlingar drar igång, men vet inte hur jag ska få till allt...
 

Fler snygga schabrak

Hittar ingen bild på dressyrmodellen, finns bl a här
Finns här
De två sista från Horze
 
 

Fågelkvitter

Det droppar från taken och fåglarna kvittrar, är det vår?

5åring-style... ;)


comhem-style!

Den senaste i raden...
 

Söndagen

Hände inte så mycket i helgen. Söndagen blev det sol och plusgrader, hängde ut tvätten för första gången. Den torkade inte helt, men det luktar ju så gott när man tar in den!
Gjorde lasagne som blev riktigt god!
Åkte på kvällen och tränade, men löpbandet var trasigt, och det som jag brukar gå ca 30 minuter på, inte kul :(

Sjukt program!

Hela familjen tittade på bandyn på TVn, och efter det började det ett program, "come fly with me". Det lät som ett seriöst program - men det var det inte!
 

Tävlingsschabrak

Tycker att det vore dags för ett nytt tävlingsschabrak nu när det blir nationella starter och med det meetings.
Det som används mest av dom vi har är Schokemöhle
Det som används på lagtävlingar, men även vid andra tillfällen är detta
Detta Hansbo var det första tävlingsschabraket vi köpte, Zach använde det
Och till sist, vinst från Årsunda som aldrig är använt
 

Lite bilder

Knäppte lite kort på Lakko när vi gick hem från stallet.
 

Ooops!

Håller koll på TDB för att se när det kommer någon ny propp. Hade mycket på jobbet, och sen slutade jag ju tidigare för att åka hem till Sessan. Efter det skjutsade vi Jenny till travet, åkte och handlade, och sen åt vi.
Sen satte jag mig vid datorn, och då fanns det en propp till Högbo, och det var nästan 40 resp 50 anmälda redan till lördag och söndag! Men det är tur ändå att man har cponny, för klasserna med dponny är redan fulla! Vet att det kan bli fullt på bara några minuter!
Men nu är det anmält till första nationella tävlingen för i år!

Nyskodd!

Igår kom Tommy vid kvart i fem och kände igenom Sessan, hon var väldigt spänd i halsen hade Sigrid sett, så det fixade han till. Drog lite här och där, och så var det bra. Ska inte behövas något mer.
Idag kom hovslagaren på eftermiddagen, så det var bara att sluta idigare och åka hem. Men nu ska det väl bara vara att köra på!

Gina Tricot kollektionen

Snygga kläder, och billiga pikéer!
Kläderna finns här

Kall morgon!

I morse var det -22 grader när jag gick till stallet, men det blev en fin dag! Gick och åt soppa på lunchen och enligt termometern på jobbet var det bara -6 grader då, men den brukar visa lite för lite :)

Onsdag

Som vanligt på onsdagar simmade jag 1000 meter. Sån hämtade jag Carina och så åkte vi till Kerstin på junta! Ost och kex fikade vi :)
Bild från Göteborgskex

Shoppat...

Hittade ett brunt Protectorschabrak på Hästnet, som Linda vill ha. Fick det idag:) Även en GlenGordon luva följde med:)

Snygga schabrak!

Finns bl a på cheval ridsport och Ryttarstugan

Ibland har man tur :)

Jenny messade och ville att jag skulle gå till Intersport och köpa ett pannband, då hon skulle på fotbollsträning utomhus. Messade en bild, och när jag kom till affären fanns den på rea, halva priset!
 
 
 

Anmält!

Nu är Jenny och Sessan anmäld till de två första tävlingarna för i år! LA:P1 i Bollnäs och den och Lagtävlansprogrammet i ponnyallsvenskan (div 1) i Hudik!

Nu är det klart!

Div 1 rids tillsammans med Dalarna! Omgångarna blir enligt nedan:
 

Omg 1 v 13 29/3   Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb  
Omg 2 v 19 9/5     Insjöns Ridklubb 
Omg 3 v 22 1/6     Bollnäs Ridsällskap 

 

Anmälda lag är:

Gävle Ponnyklubb/Gävle Ryttarsällskap

Bollnäs Ridsällskap,,

Hofors Ridsällskap,

Leksands Ridklubb

(Ev Rättviks RK)

 

Hemma

Åkte hem efter knappt halva dagen med huvudvärk. Har mestadels slumrat i soffan och känner mig bättre ända tills jag reser mig...
Gick i allafall till stallet för att klä av Sessan och ge henne lite mat. Lakko följde med, och på hemvägen försvann han upp i en snöhög och det tog ett tag innan han kom när jag ropade. Varför? - jo han hämtade en pinne som han tydligen hade gömt där!

Huvudvärk

Hade migrän i går, har ont i huvudet och mår inget bra idag heller, får se om det går över eller om jag åker hem...

Studsboll

Hundvalp plus katt, kan det bli gulligare?
Kolla på filmen längst ned i detta inlägg hos Dario.se

Lördag

Tvättar, städar, eldar - med andra ord en vanlig lördag

Fredagstränig i Simeå

Som vanligt, kan man säga, tillbringades fredagen i Simeå. Dock lite tidigare än vanligt, då Sigrid skulle hämta barn. Men hade transporten påkopplad och slutade fyra och rejsade hem och hämtade Jenny och Sessan. Halv sex ca började lektionen, och det gick väl sådär, båda var lite sura och vrånga ;)
Men hon reds igenom, ser ju mycket bättre ut än för ett år sedan!
Var väl hemma strax före halv åtta och då blev det tacos. Jenny kastade i sig en tortillas och sen tog hon epan och for till Saga. Efter ett tag kom Anders som inte ville vara hemma när det var tjejkväll i Hå.

Div 1

Anmälningstiden i Dalarna till div ett går ut idag, och idag anmälde Rättvik ett lag, så nu blir det av, får vi hoppas! Men var...
Edit
Senare anmälde även Leksand sig, så nu är det totalt 5 lag!

Hoppning

Sessan tycker verkligen det är kul att hoppa!
Och använde det "nya" tränset...
 

Känner igen mig...hm...


14 februari

Och det är alla hjärtans dag!
Denna fick jag i morse!

tvserier

Alla serier är så sorgliga nu för tiden! House vars vän har cancer, och nu dog Adele, frun till förra chefen i Grays anatomy

kvällen

Bjöd Carina på thaimat , sen snackade vi lite skit och drack kaffe, sen åkte jag och simmade. Inte är det speciellt kul för det är alltid så mycket folk:-/

Onsdag

Och jag åker till Carina efter jobbet! Sen åker jag och simmar 1000 meter...

Fettisdag!

Semmeldagen, mums!

Ridning

Jenny red upp till padocken en vända när jag kom hem så det var inte helt mörkt. Mycket snö så hon red inte så länge.
 
 

Lotion

Fick denna lotion och badskum i julklapp av Linda. Den luktar väldigt gott, men sen måsta jag säga att det är jättelämpligt med pump när man ska använda den! Gilla!

Reklam kan vara rolig!

Hittade inte den senaste reklamen med dessa gulliga bakterier, men några andra som jag inte sett!
 

Läser...

Har kommit in ett "läsberoende" just nu, och har precis läst ut "Män som hatar kvinnor".
Börjar väl med nästa bok ikväll...

Ponnallsvenskan i hoppning

Bollnäs kommer att ha en omgång av ponnyallsvenskan i år med. Omgång två går 20-21 april i Bollnäs
Bilder från fjolårets lagtävling, från Lindas blogg

Laget...

Div 1 laget består av, som det ser ut nu, Jenny, Jennifer, Cecilia, Frida och Emmylou. Victoria har sålt sin ponny så nu är dom bara fem.

Ännu mera snö...


Sadelskåp?

Känns lite onödigt att köpa ett sadelskåp när man har sadelskåp på transporten, men när man åker på meeting så kanske man har en bra bit till transporten, och då är det ju skönt att få med sig allt in. På de två meeting vi har varit på har det ju funkat ändå.
I Falun red Jenny två klasser ena dagen så då la vi ifrån oss sadeln emellan klasserna och hängde in i transporten över natten, I Ö-vik köpte vi en smart hängare så vi kunde hänga sadeln på boxväggen.

Clinicen

Artikel i Ljusnan

Tävlingsplanering

Har börjat titta lite på tävlingar och skulle vilja anmäla...
Första starten blir nog hemma 17 mars, LA:P1. Sen beror det ju på var det blir lagomgångar, förhoppningsvis går första omgången i Gävleborg, och då kanske i Hudik 29 mars. Första nationella starten blir i Högbo 6-7 april.

Lördag

Jenny blev upphämtad i Kilafors av Östlunds, och så kom dom hit. För sen åkte jag och Jenny, Karina och Matilda till Bergåkra gård på Clinic!
Vi var lite tidiga, men halv ett skulle det serveras Tacos på Hälsingevis
Det var Pär Johansson som annars jobbar som kock på Växbo krog som lagade maten. Och gott var det, fast det inte smakade som det brukar! Kan nu inte säga vad han hade för tillbehör, men lök, sallad, tillagad tomatsås, färskost, några gröna röror, rödbetor mm. Sen pratade han om närproducerad mat och matens betydelse för landsskapet.
Sen blev det gymnasieinformation och visning av stall mm för interesserade. Vi har ju sett det förut, och Jenny väljer nog inte någon hästlinje nu, så vi följde inte med.
Sen presenterade Linda Algotsson sig, och pratade lite, sen började clinicen på ridbanan.
Först red Sigrid och hennes systerdotter Carolin dressyr, då pratades det om att i fälttävlans dressyren var det inte lika svåra rörelser som i vanlig dressyr på hög nivå. Dom visade bl a ökningar och byten. Sen kom ponnyryttarna som red över bommar och cavaletti och skulle kunna gå avspänt. Sen fälttävlans ryttare som visade fälttävlanshinder, fast inomhus, smala mm. Och sist kom hoppryttarna som red vanliga hinder. Och syftet med detta var väl att visa en fälttävlan: Först dressyr, sen terräng och sen ska det finnas krafter till hoppningen sista dagen.
Det blev en lång dag! Var väl hemma igen vid halv åtta! Men en väldigt intressant och rolig dag, och kul att göra något med Östlunds!
Alla bilder från Naturlära.se

Den är här igen!


HERRE JÖSSES!

Eftersom jag är ensam hemma ikväll, och skulle handla lite åkte jag till COOP, och sen köpte jag middag i Thai-kiosken utanför som jag bara hört talas om men ej handlat i. Jag köpte mat till EN person... jag åt nog ca 1/3!
Och gott var det med! 65 kr var ju helt ok:)

Fredageftermiddag

Fredag - och helg! Men jag får det lugnt och skönt iallafall! L-Å jobbar kväll, Johan åker till Gävle, Jenny åker till Kilafors... men jag är väl hemma med djuren...  jag kan ju passa på och titta på "House" och "Arrow" som jag inte har hunnit gjort.
Men i morgon åker vi till Simeå och är på Bergåkra gård nästan hela dagen!

Jobbar i word

Infogar kryssrutor, delar kolumner, vänder från stående till liggande mm... Det tar lite tid för jag vet inte riktigt hur man gör :)

Se det snöar!

Och nu på lunchen ska vi gå och äta soppa på församlingshemmet! Hua!

750 meter

Slutade vid fyra för att hinna tanka, och sen åkte jag och simmade. Det blev "bara" 750 meter denna gång eftersom jag skulle få främmande vid sex. Hämtade iallafall Carina och kastade i mig maten som L-Å gjort. Nu sitter jag här och pustar ut efter att juntan åkt hem, för nu är det fullt upp. I morgon är det ridskola igen!

Lite bilder...


Onsdag

Dagen består av jobb, simma 1000 m?, junta i Herte. Pust...

Nationella tävlingar 2013 på 450 km avstånd

 

SM?

Åkte till ridskolan för ridning, alltså ingen lektion. Har börjat fått rutin på träningarna nu: Tisdagar egen ridning efter 20.20, Torsdagar hopp/dressyr 19.30, varannan fredag Sigrid träning.
Eva hade ju lektion innan Jenny red idag och både Eva och Sigrid har fått oss att fundera lite på SM...
SM PONNY 2013

Tävlingen är öppen för ryttare född -95 eller senare, i kategori B född -99 eller senare, som har gällande svensk tävlingslicens.

Kvalifikation gäller under tidsperioden 24 månader, fram till den ordinarie anmälningstidens utgång.

Kvalifikation

Kategori B: lägst 65,00% i minst två ritter i LA:2 eller högre, vid lägst nationell tävling.

Kategori C och D: lägst 65,00 procent i minst två ritter i FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare eller FEI:s Individuella Mästerskapsprogram för ponnyryttare, vid lägst nationell tävling.

Ryttare får starta med två ponnyer. I finalen får ryttare starta i högst två kategorier med en ponny i vardera kategori.

Maximalt antal startande i SM är 80 ekipage. Vid fler anmälningar än: kat. D 40 ekipage, kat. C 25 ekipage, kat. B 15 ekipage, görs uttagning efter uppnådd procent i medeltal av de två bästa kvalificerande ritterna oavsett svårighetsgrad. Procent från kvalificerande klasser och tävlingstillfälle skall anges i anmälan. Om maximalt antal anmälningar inte uppnås i en kategori fördelas dessa platser mellan de övriga kategorierna. Dock högst 40 starter i en kategori.

SM rids i följande klasser

Kategori B

Kval 1 - Lätt A:2

Kval 2 - Lätt A:4 

Final - Lätt A:P0

Kategori C

Kval 1 - FEI:s Inledande program för ponnyryttare

Kval 2 - FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare

Final   - FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare

Kategori D

Kval 1 - FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare

Kval 2 - FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare

Final   - FEI:s Kür för ponnyryttare

Startordning i SM-finalen lottas i en grupp.

Till SM-finalen kvalificeras de 30 procent ekipage från respektive kategori som uppnått högsta procenttal (tre decimaler) efter kval 1 och kval 2, dock lägst 5 ekipage.

Svensk Mästare blir det ekipage som uppnått högsta summan av procenttalen erhållna från de båda kvalen och finalen i respektive kategori. Om två eller fler ekipage uppnår samma procent summa avgör procenten från respektive finalklass.

Kvalklasserna skall dömas av minst tre domare med lägst St Georges-behörighet. Finalklasserna skall dömas av fem Grand Prix-domare, varav om möjligt minst två utländska GP-domare.

SM-tecken utdelas.

Källa
Och SM är ju 15-18 augusti , så då ska det vara kvalat! Annars kan det bli till nästa år!! :)

Lagomgångar för div 1...

Eftersom det bara är tre lag anmälda till div 1 i Gävleborg (Bollnäs, Hofors och ett allianslag i Gävle) slås vi nog samman med Dalarna. Men deras anmälningstid går inte ut förräns den 15/2 och dom får nog bara ett eller två lag anmälda som det ser ut nu.
Jag ringer och pratar ganska mycket med Rosie på Gävleborgs ridsportsförbund, och nu ska hon försöka få två omgångar till Gävleborg, och se till att vi ska slippa åka till Malugn :)
Så här ser förslagen till omgångar ut nu i resp län:
 
Gävleborg      
Omg 1 28/3 Hudik
Omg 2 6/4   Högbo
Omg 3 1/6   Bollnäs
 
Dalarna:
Omg 1 4/5   Malugn
Omg 2 9/5   Insjön
Omg 3 2/6   Säter
 
En bild från ett regnigt Insjön 2012

Glögg!

Har lite smått panik, när ska vi hinna dricka all denna glögg? :)

Söndagkvällen

Kl fem skulle Jenny och jag på dressyrmöte, så packade träningskläder och åkte. På mötet pratade vi mycket om vikten att få med ridskoleryttarna som funktionärer, och att dom ska få tävla dom med, på ridskolehästar. Vi fixade även det sista som behövdes till proppen till marstävlingen, lagtävling för div 3 på lördag och sju lag! Så det blev lite omtänk på hur vi skulle ha tävlingen. L:C, L:B inkl lag på lördag, L:B, L:A och LA:P1 på söndag tror jag det blev.
Mycket prat om ansvariga inför tävlingen, men det blir ett nytt möte om ett tag.
Div 3 hade möte innan vårat, men div 1 går ju inte att säga som mycket ännu, då vi inte vet hur det blir.
 
Efter mötet åkte vi direkt till SNA där L-Å redan var och väntade på oss, och så gymmade vi. Eftersom vi åkte två bilar åkte jag och handlade litegrann, och de andra åkte hem. Sen blev det turkisk yoghurt och hallon för de vuxna/ kesella med hallon till Jenny.

Pulkdags!

Kristina med familj kom till Herte, och Jenny följde med dom ut och åkte pulka

Kingsland

Älskar min Kingslandkappa jag fick i julklapp! Använder den väldigt mycket! Innan jag hade haft den i stallet så hade jag den till jobbet några gånger. Sen har jag självklart den till ridskolan, men det kändes inte så bra när vi skulle bära bort alla bommar efter hoppningen i torsdags :( . Har den gärna ute, om det är så varmt så man inte behöver täckbyxor, för då är den skön att ha om man dricker kaffe ute eftersom den är så lång så man sitter på den :)
 

Söndagmorgon

Lite kallare idag, -8 var det i morse, men det blir nog en solig och fin dag!
Tittar just nu på "Masterchef Australia Junior" på 8an, vilka ungar! 10-12 åringar som lagar bättre mat än en annan!'
Länk till ett avsnitt, sevärt!

På Bergåkra

Jenny red årets första lektion för Sigrid vid fem idag ,det gick jättebra! Jätteskillnad mot för ett år sedan, då vi började rida i Simeå.
Eftersom några elever skulle sova kvar, och äta middag där efter att vi ridit, blev vi tillfrågade om vi med ville äta där, så det gjorde vi. Sessan ställde vi i en box och så gick vi upp och väntade på maten:)  Eftersom vi även väntade på Sigrids bröder blev det ganska sent innan vi började äta.
 
 

Solar!

Gjorde köttfärssoppan till lunch, sen tog jag kaffe ute på altantrappan, härligt!

Lättlagad köttfärssoppa

4 port
 
Ingredienser:     
300 gr köttfärs
1 msk smör
1,5 buljongtärning
1 morot
8 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
2 ms tomatpure
1 krm spiskummin
cayennepeppar efter smak
Till servering:
1 burk matlagningsyoghurt
 
Tillagning
1. Skala och riv moroten grovt. Fräs köttfärsen i smör. Lägg i morötterna och fräs ytterligare några minuter.
2. Tillsätt buljongtärning, vatten, krossade tomater, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin och cayennepeppar. Låt soppan koka ca 10 minuter.
Servera med en klick matlagningsyoghurt och brytbröd
 
Näringsvärden per portion
 
Energi (kJ) 1071
Energi (kcal) 256
Kolhydrater (g) 11
Protein (g) 18
Fett (g) 15

 Källa

 


PAS div 1

Undrar hur det blir med div 1 i vår? Hittills är det bara vi, Hofors och ett allianslag från Gävle anmält, och läste nu att det kanske blir sammanslaget med Dalarna, och det känns ju inte så roligt. Åker hellre mot Uppland än Dalarna, men det är ju bara att vänta och se hur det blir...

Helgen

Träning hos Sigrid på lördag, och dressyrmöte på söndag!

Fredag!

Ja idag hade vi "dresscode" på jobbet, sport och fritid. Och de flesta hade klätt sig enligt koden, mer eller mindre. Vårat kontor väckte nog en viss uppmärksamhet idag :)
Vid två på eftermiddagen så samlades vi nere, och vi fick börja med ett "svetttis och friskispass". Ellinor var ledare, och vi körde två Mora träsk låtar, bl a denna: (inte vi på filmen :)) Sen blev det nyttigt fika!
 
 
Modigast i dag var en bygglovhandläggare som kunde räkna med besökare, och som var klädd i cykelbyxor mm! Chefen var kädd i jaktkläder och energirådgivaren i något som påminde om en judodräkt...

RSS 2.0