Påsk tre år i rad

2013, slutet av mars.
2012, en vecka in i april
2011, mitten av april

Påskaftonspromenad

Jenny stack till kompisar efter tävlingen igår och sov borta, så Linda tog chansen och red Sessan i det fina vädret.
 
 
 

Dressyrtävling i Hudik

Morgonen borjade med att jag gick till stallet vid sex och knoppade Sessan, vid sju gick dom ut. Halv tio var på väg mot Hudik
Första klassen gick ju som förväntat... Hon stod på bakbenen och hade sig. Dåligt underlag ute eftersom det är snö och is, men dom hade tinat en bana men då var den istället jättegeggig. Och för att undvika att stressa upp Sessan gick Jenny ut när det blev prisutdelning för klassen innan. Sen startade ju Jenny som första ekipage i LA:P1an så det var bara att rida in på collectingring i ca 6 minuter innan hon fick gå in på banan.
I lagklassen började det nästan lika, men då hann dom rida fram i nästan en halvtimme, så då började ju Sessan lugna ner sig - och sen gick det jättebra! Bollnäs första ekipage var Victoria med sin nya ponny som hon har hunnit haft i fyra dagar! Båda ekipagen fick ca 65 % så då ledde BRS ett tag, sen gick Gävle-alliansen förbi. Leksand hade många strykningar i sista minuten så dom hade bara en ryttare. Men efter mycket funderingar ( och för att det ska bli en full serie som det går att kvala med) så fick dom vara med som lag ändå. Detta innebar att även BRS blev placerade!

Ny starttid!

Nu startar Jenny 12.30 i LA:P1 och 14.59 i Lagtävlansprogrammet.
Fattar ingenting, har Leksand bara en ryttare i sitt lag? Det står olika i lagen och i den individuella starten...

Det är mycket nu, men påsk blir det ändå!

Tur att man har en traditionsbunden make :)
Hemma läggs det in sill och skinkan griljeras! Själv är jag mycket på ridskolan med träning eller möten, antingen om div 1-laget eller vår nationella tävling i juni. Jenny som går i nian har även hon mycket, just nu är det ju "Hönan Agda" som gäller men så ska hon ändå klämma in en start med div 1 laget.
Någon gång ska vi till farmor och äta, Linda vill ha grillat, Linda fyller år... och så påskmaten hemma då...

Första lagomgången i morgon!

Nu har preliminära starttider kommit för tävlingen i Hudik i morgon: Jenny startar LA:P1 kl 12.50 och lagtävlansprogrammet 15.21. Sista start av de individuella i lagklassen är ca 17 så det blir som vanligt en lång dag!
 
 

Vårjacka?

Kom på i morse att man kanske ska leta fram en vårjacka snart? Det värsta är ju att man har så mycket saker i fickorna, så det måste planeras lite ;)
Samma med Sessan, kanske hon ska få ett tunnare täcke snart?
Men snart är det påsk och med det några dagars ledighet, kanske hinner med att fixa sådant då?

Måndagen

Jobbade, slutade tidigare för att hämta Jenny på bussen och skjutsa ut henne till travet, och vad händer? Jo bussen går sönder... Men det hände nära Willys så jag skyndade mig dit.
 

Katter

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/internet/viraltv/article16410549.ab?start=1083
 
Edit
Här kommer en film med kattungarna som hade en sjukdom, fainting goat kitten eller något, som dom senare dog av...
 

Söndagen

Söndagen bestod mest av SOL!
Tog morgonkaffet ute på altanbron, och satt och solade lite. Anders kom med Saga och Doris, så hundarna var ute och lekte och hade kul!
Sen åkte jag och handlade, bl a grillkol, så sen blev det grillad korv till lunch! Och efter lunchen ute, blev det kaffe även det ute, vilken härlig dag!
Vid fyra hade vi fått ridtid, så då åkte vi in och tränade för Eva, även det gick jättebra! Synd bara att hon blir så taggad på tävling, men men...
Och som avslutning på dagen åkte vi in till gymmet och tog ett pass där, bra dag helt enkelt!

Kristi himmelsfärd - hästhelg!

Vi åker ju som sagt till Mantorp den helgen. På torsdagen är det lagtävling i div 1 i Insjön, som vi nu missar. Hoppas vi får ihop ett lag då med, fast vi är borta och nu har sjuka hästar.
Samma dag är det även gökotta på Ohnbacken, och då går kollekten till vår nationella ponnydressyrtävling! Så då ska vi försöka ha några ryttare på plats där med! - Det är mycket den helgen som sagt! :)

Minisemester i maj!

Ser fram emot vår tripp till Mantorpstävlingarna! Mantorp ligger några mil från Linköping, så när vi såg att det skulle bli nationella tävlingar där bestämde vi oss tidigt för att åka dit.
Det är ju krist himmelsfärd på torsdag - röd dag, så vi åker nog ner ganska tidigt den dagen. Vi ska få stalla upp i Lindas stall så då kan dom rida lite lugnt tillsammans när vi kommer ner :)
Sen får vi sova hos Linda, så vi hinner umgås lite också! Att åka på meeting gör ju att man får mycket fritid jämfört om man åker över dagen 10-15 mil bort och tävlar två klasser.
Tävlar två klasser (som det ser ut nu) på fredagen, och är reserv, men hoppas att vi kommer med, i en klass på lördagen. Sen på söndagen åker vi hem.
Längtar redan!
Bild från Insjön, samma helg, i fjol
 

TDB

Satt vid datorn för att kunna anmäla till Mantorpstävlingarna när dom öppnade kl 18 - och då kraschar tävlingsdatabasen... när jag väl kommer in 6-8 minuter över sex är det redan över hundra anmälda per dag, och klassen som vi skulle anmäla i på lördagen var redan full. Så anmälde till en extra klass på fredagen, så får vi se om vi kommer med på lördagen...
Så här såg det ut halv sju, dvs efter att tävlingen varit öppen ca 30 minuter...

Lakko


Lördag

Soligt och härligt! Någon grad varmt bara, men var man i lä var det skönt! L-Å jobbade, så fick gå in och göra en älgstek till middag på em, gott!
 

Bilder från glitter och glamourdagen


Film

En film från gårdagen med dålig kvalitet, på lite skutt!
 

Criminal minds

Gillar verkligen inte sådana slut! :(

Hoppning

Mycket lydnadsträning i kväll. Sessan var jättefin ända tills dom styrde mot första hindret, då blev hon pigg! Men efter några hopp började hon lugna ner sig. Men hon tycker verkligen det är kul!

Skillnad i antal!

Har anmält till Eskilstuna, en endagars nationell tävling. Anmälningstiden har inte gått ut ännu, men vilken skillnad det är i antal ponnyer som tävlar! Dponnyklasserna blev nog fulla första dagen, men i dom andra finns det fortfarande platser kvar. Vet att Bollnäs har haft mer cponnyer än andra klubbar, ibland kan alla ekipagen komma från oss:)

Tidningsartikel

Kul när dom skriver lite i tidningen om dressyren!
länk

Black

Tommy Nilsson byter namn till Black - inte...
Det var bara reklam för en jättegod choklad!
Läs mer här

Hemjobb ;)

Sitter med datorn i knä och skriver ut, och sorterar mina hästmappar: Tävlingsproppar, papper till hjälp när man arrangerar nationell tävling, Jennys dressyrprotokoll, olika dressyrprogram,  Div 1laget med lagomgångar och regler mm...

Tisdag

Tur det varit ett antal fina dagar!

Måndagen

Evaträning på kvällen, och då kändes hon mycket bättre än på tävlingen, hon var riktigt fin. Nu är det två till tävlingar inomhus, sen blir det förhoppningsvis ute och då blir hon ju inte lika spänd. I Högbo borde hon t.o.m ledsna lite och inte vara så spänd, fyra starter på två dagar... :)
Bild från Bergåkra

Flyingeknoppar

Tror jag gjorde sådana till tävlingen ;) Men blev inte så snygga eftersom det var första gången, mycket stubb kring manen som stod upp mm

Söndag, och tävling

Första tävlingen för i år, som Jenny gärna kunnat strunta i...
Det började med att det skulle vara två domare som dömde under dagen, och "Ödlan" skulle rida framridningsklassen så vi anmälde bara till en klass. I sista minuten så gav Kari återbud, och eftersom det räckte med en domare under dagen pga antalet startande så dömde "Ödlan" alla klasserna. Det är en sur och vrång domare som aldrig ler, aldrig skriver något possitivt, och som ger väldigt låga poäng...
Sen så var det ju första tävlingen... jag väntade mig en häst som stod på bakbenen och var väldigt taggad, och jag fick rätt. Jenny hade nog förträngt hur det var i fjol så hon blev väldig besviken på Sessan...
Men hon blev bäst av b och cponnyerna, så hon skulle ha vunnit, men nu hade dom bestämt att slå ihop b, c och dponnyerna pga antal (emot TRs bestämmelser) så då blev det ingen rosett :(
Cecilia blev klubbmästare för bponny
Dålig bildkvalitet pga att jag pillar för mycket på inställningarna ;)

Lördag

Jenny och jag har räknat protokoll hela dagen. Lite krångel eftersom det var lagtävlan men vi fixade det bra!
Hann se några ritter med...
 

Dresscode på jobbet:)

En bild från dagen som går i glitter och glamourens tecken :)

-21!

Kallt i morse igen! Så fram med täckkjolen och kängor, eftersom jag har klänning på jobbet idag ;)

Träning på Bergåkra - bildbomb

Efter lite strul med ridtid i dag så blev det 16.30, tillsammans med Cecilia. Och det gjorde inget, var kanske skönt att inte vara ensam när ridlektionen var på engelska! Ricardo kom direkt från Helsingfors
Det satsades på öppna och sluta, då båda tjejerna ska rida LA:P1 i helgen
Dagen avslutades med en "Pas de deux"
(Olika bildkvalitet på bilderna då det var svårt att fota inomhus, det var olika sken inne)

Vilken dag!

Startade datorn på jobbet, då visade det sig att uppkopplingen funkade si och så på övervåningen. Nere hade de flesta alla programmen på dator... Men slängde en massa skräp och fick lite städat på skrivbordet mm :)
Hade tänkt gått hem efter lunch om det var lika, men då var det såklart fixat :(
 

Älska sol!

Jag älskar våren när ljuset kommer!
När jag kom hem var maten klar, så då åt vi. Sen när klockan var ca halv sex tog jag en promenad, och det är så härligt att man hinner det medans det är ljust! När jag kom hem gick Jenny till stallet, och det var inte mörkt när hon red iväg heller, lite efter sex!
Om två veckor ställer vi fram klockan, så då blir det ljust längre på kvällen, eller...?

Tränarbyte

Fick ett mess från Sigrid nyss att Jenny inte kunde träna för henne på torsdag, utan istället fick träna för Ricardo Reis, från Portugal :) LITE dyrare, men ändå!
Försöker hålla oss till några få tränare som har ungefär samma ideer, men Jenny fick ju rida för en annan tränare hos Sigrid när hon jobbade där förra sommaren, och det var inspirerande, så dom tränare Sigrid väljer fungerar nog bra.
Bild från Hästfocus på fb
 
En presentation av Ricardo finns här

Dagarna går

Det händer inte så mycket nu, jobbar, skola för Jenny igen... Men på söndag blir första tävlingsstarten i alla fall!
För övrigt är det tävlingar både lördag och söndag, och det är lagtävling på lördag, med sju lag, kul!

Söndagkväll

Den bestod av en timme på SNAs gym, och sen hem och smaska på en semla och titta på Hassel!

Solig söndag!

 

Dagens HV Polo

Tillsammans med Kingslandkappan känner jag mig välklädd ;)

Onlineresultat

Gillar Equipe! Sitter just nu och kollar laghoppning, div 2,  på hemmaklubben, och SM i Billdal...
Bollnäslaget blev tvåa!

(Går)dagens HV Polo!

Detta blir nog en favorit!
 

-20!

I morse fick man nästan en chock när man klev upp för det var KALLT! men solen skiner så det blir nog en fin dag. Och när vi släppte ut hästarna kl sju fick både Nicke och Pion vara utan täcke... Lustigt med tanke på att dom alltid ska ha täcke annars, fast jag sagt att dom inte behöver det! Skönt att dom får vara häst iallafall nu då!
 

Fredag

Det blev ett lite annorlunda slut på arbetsdagen. Hade gjort iordning ett paket som skulle skickas med bussgods, och eftersom dom stänger halv fem tänkte jag sluta lite tidigare. Men strax före fyra ringer Jenny och undrar om jag kan hämta henne, och skjutsa henne till akuten...?
Det var softball turmering eller liknande och hon hade blivit tacklad och varit till hc och skulle in och röntga. Så fram och tillbaka till Kilafors och upp på sjukhuset. Var väl där totalt i ca en och en halv timme, och röntgen visade ingen skada, utan det var "bara" en stukning av armen. Ont, och ingen fotboll i helgen...
Men med värktabletter i kroppen åker hon nog och tittar på fotbollsmatchen hon skulle varit med i...

Fredagmorgon

Kallt var det, -15 visade termometern! Men Lakko var glad när han sprang hem från stallet vid sextiden i morse!

Torsdagen!

Saga sov här, så hon och Jenny klev upp vid åtta, och strax efter det åkte vi. Hämtade upp Carina, och när vi kom fram till Valbo började vi på IKEA med att äta frukost där. Sen delade vi på oss, och jag och Carina handlade lite smått på IKEA. Handlade inte så mycket mer på köpcentret, förutom att jag fyndade lite på Hööks, och fixade även så att dom sponsrar våran nationella tävling i juni :)
Lunch på donken, och sen när vi skulle åka hem stannade vi till på Stadium. Åkte även till Stadium outlet brevid Biltema. Sen åkte vi hem för vi var nog alla lite trötta.
Lagade mat, och sen åkte vi till ridskolan och träning för Eva, och det gick jättebra! Blev lite trångt på ridbanan bara, men det gick bra ändå

Shopping!

Fyndade på Hööks idag! Fick två tröjor från HV Polo, och ett par stövlar därifrån, för mindre än 500 kronor! Det var halva, halva priset:)
 

Sportlov!

Ja idag har jag tagit ledigt, och sitter nu och väntar på att Jenny och Saga vaknar och kliver upp. För sen åker vi och hämtar Carina och åker mot Valbo för shopping! Ska nog inte handla så mycket utan bara ha det trevligt!

Snopet :(

Slutade tidigare idag för att vi skulle åka till Sigrid och träna men när jag kommer hem vill inte Jenny åka för att det stormar så mycket. Och det kanske är riktigt, en tegelpanna har redan blåst ner från taket...
Så jag är hemma och tar det lite lugnt istället, åker kanske och simmar innan jag åker på syjunta, vi får se :)

Sista avsnittet! :(

Ikväll sänds sista avsnittet av House... Och tittar man i programinfon på tv.nu så är det inget riktigt program utan tillbakablickar från tidigare program och intervjuer med skådespelare, så då kan man lika gärna strunta i det...

Vårens tävlingar

En tidig uppdaterad planering kommer här, men mycket kan ändras, det beror helt och hållet på hur det går!
 
16-17 mars   BRS lok/reg   LA:P1
28-29 mars   Hudik reg   Div 1 omg 1, LA:P1, Lagtävlan för ponnyallsvenskan
6-7 april        Högbo reg/nat FEI lagtävlansprogram, FEI mästerskapsprogram
20 april         Sällskapet Segersta nat
5 maj            Eskilstuna nat
(9 maj           Insjön reg Div 1 omg 2) Då har vi åkt till Mantorp...
10-11 maj     Mantorp nat
1-2 juni         BRS reg/nat Div 1 omg 3
 
 
 

Metallicboots gillar jag :)

Har ju redan bronsfärgade boots

Måndagkväll

Jenny kom hem vid 22tiden och packade och åkte till Matilda i Segersta...

Travhästnamn...

Håller lite koll på ATG så jag ser hur många lopp som är kvar mm eftersom Jenny jobbar där nu. Vilka namn det finns på hästarna! Några jag sett:
  • Fritösen  :)
  • Rumbleinthejungle
  • Anna Klara Koea
  • Lill Maria
  • Lassas Lilla Laban mm

Nya boots

Provade nya boots som jag köpt
Skulle man haft ett schabrak med silver också? :)

Söndagmorgon

Frukost i hagen

Sportlov!

Och jobbar som vanligt, nästan. På onsdag slutar jag tidigare och så åker vi till Sigrid för träning, och sen ska jag på syjunta. På torsdag är jag ledig för då åker jag och Jenny, Carina och Saga till Valbo, som vi gjorde förr:) Sen på kvällen är det träning för Eva. På tisdag och fredag är det fotbollsträning för Jenny, så ska väl skjutsa och hämta.

Hemma själv...

Lakko och jag slötittar lite på TV, men ska nog snart gå ut lite, och hälsa på Sessan och så.
Johan är nog i Gävle, och L-Å och Jenny jobbar
 

Dressyrmöte

Känns lite motigt nu, med de tävlingar som ska arrangeras, och laget. Tävling om två veckor men vi är ju så rutinerade att det kommer att flyta på! Lagomgång i div 3 iof men det är lugnt. Junitävlingen som ska vara nationell är det lite mer att tänka på för att få det bra.
Och i laget är det bara Jenny och Jennifer. Frida är med tills hon säljer sin ponny. Victoria har sålt sin ponny och inte hunnit köpa ny, ev kan hon rida sin gamla om det är ok. Emmylous ponny är skadad, och Cecilia har hoppat av...

Häftigt

Sessan såg inte RIKTIGT ut så här i fredags ;)
 

Premiär

Ska gå till grannarna i kväll och äta surströmming för första gången i år. Tar med en blåbärspaj!

Aprilväder i mars

Solen sken ett tag på förmiddagen, sen blev det snöstorm och sen blev det solsken igen...
Jag gick ut för att sola på förmiddagen men det blev somsagt sämre väder. Sen när solen sken igen så höll jag mig inne...
 

Dressyrträning en fredag kväll


RSS 2.0