Lördag

Redan har halva helgen gått...
Tränade body Combat i torsdags,  efter att ha varit i Söderhamn för en träff med länsstyrelsen,  om nya PBL. 
Hade bokat pass idag, men efter morgonpromenaden med Lakko var jag ganska nöjd... Det började snöa igår kväll,  och ska snöa några dagar.
Men då åkte jag istället med tjejerna till ridskolan för att titta lite på Lotta Björe som hade träningar. Sen blev det en vända till "Horsebarn.se " i knisselbo 
 

Heta kycklingbiffar, och fler itrimrecept

2 personer

Biffar:

250 g kycklingfärs

1 ägg

1/2 gul lök

1/2 dl vetekli

1 tsk limesaft

salt

nymalen svartpeppar

1–2 tsk sambal oelek

1 msk olivolja till pensling

 

Dressing:

1 kruka färsk basilika

1 dl kesella (1 %)

2 tsk olivolja

1 vitlöksklyfta

salt

peppar

 

Coleslaw:

150 g vitkål

1 morot

1/4 purjolök

50 g sockerärtor

3/4 dl lätt crème fraiche

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk dijonsenap

salt

peppar

 

Äter du enligt Itrims Handfast, så lägg till ca 2 dl kokt quinoa

 

Gör så här:

1. Blanda färs, ägg, finriven lök, vetekli, limesaft, salt, peppar och sambal oelek efter smak. Forma till biffar och låt ligga en stund i kylen när du gör det andra.

2. Kör basilika och kesella i mixer till en dressing. Blanda i olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

3. Strimla vitkålen och riv morötterna. Strimla purjolök och sockerärtor. Blanda crème fraiche med vinäger, senap, salt och peppar. Blanda alltsammans väl.

4. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek i ett par minuter på varje sida. Se till att de är

genomstekta. Toppa med basilikadressingen.

Källa:

Fler recept


veckorna rullar på

Måndag så testade vi ett lunchpass på karma,  30 minuter kettlebell.  På kvällen blev det core,  skulle ändå hämta Jenny på karma. 
Lunchpromenad idag och sen bodycombat. 
 

Mellanmålsmuffins

1,5 dl havregryn (fiber är nog ännu bättre) som mals ordentligt i matberedare/mixer
1 mogen banan
1 ägg
1 dl kvarg, naturell
2 msk kakao
1 kryddmått vaniljpulver (eller vaniljsocker, men då får man ta mer)
1 tsk bakpulver
1 msk kokosfett/kokosolja

Kokosflingor till att ha ovanpå.

Mixa havregrynen, mosa/mixa bananen. Värm kokosfettet/oljan så att den blir flytande. Blanda ihop allt, klicka i 4 muffinsformar, strö på kokosflingor och grädda sedan i 20 minuter på 200 grader.

Ha en väldigt mogen banan! Eftersom det är den enda sötningen så blir det rätt trist om bananen är grön
Källa: Bukefalos

fd ponnymamma

Vad blir man sen då, hästmamma? 
 

pay n jump

Linda skulle vara med på en pay n jump i Bollnäs,  men eftersom David var här så följde han med Linda. Jag passade på att åka och handla, och var med när dom skulle starta bara. Dom som red på slutet skulle bygga bort, så då ledde jag Jusse medans de andra tog bort hindren. 
 

söndag morgon

Idag var det lite kallare,  -10 på morgonen, men det blev en härlig promenad. 
 

nu så är det (nästan) klart!

Med en ny dagbädd fick vi ett bra gästrum.  Sängen är utdragbar så den kan bli dubbelt så bred. Och alla träningssakerna fick plats, så nu är det bara att träna hemma med.
 

nytt!

Älskar ju rea, så har handlat lite kläder när det är billigt... 
Klänning,  inte riktigt min stil, men den blir nog bra när vi ska till Stockholm på kurs om någon vecka. Lagom snygg på kvällen med strumpbyxor,  och snygg andra dan med jeans kanske. 
 Kunde inte välja, så det blev båda...
Lite nytt till träningen :)
 

lördag!

Ett pass bodycombat på torsdagen, men eftersom passet är kl sju så hann jag hem en vända först. Igår var vi till jysk efter jobbet då dom hade rea på alla möbler,  så då köpte vi en dagbädd. Skjutsade sen Jenny till Matilda,  som åker till London snart som aupair,  häftigt! 
Idag blev det en härlig morgonpromenad med Lakko,  nollgradigt ute,  jämfört med -20 igårkväll... 
 

veckan hittills

Denna vecka har det varit väldigt mycket, är knappt hemma. 
I måndags skulle jag på sista itrimmötet, så åkte direkt dit efter jobbet. Passade på att göra konditionstest innan mötet, efter var det shabam och core. 
Tisdag så var det Body Combat, men fick gå lite tidigare för att hinna duscha och sen åka på junta, där vi grattade Carina som fyllt 50!
Idag är det hälsouppföljningen på lunchen,  sen blir det Body pump och efter det Body balance. 
 

ridskolan

Efter att Linda jobbat så ville hon tillbaka för att rida jusse i ridhuset och hoppa lite. Det gick bra, det var värre med hemresan... När det var dag att svänga in till stallet såg vi en bil med transport fast i halva backen upp till Lassa. Själva körde vi fast efter guppet på väg upp till stallet... Detta är något man alltid varit rädd ska hända, otäckt när det töar och blir blankis,  men vi har ju alltid ( nästan) haft bil med 4wd,  Lindas är ju bakhjulsdriven... ;)
 

söndag morgon

En härlig morgonpromenad med Lakko blev det, och med broddar var det inga problem. 
Efter frukosten så kom Johan,  han och några kompisar skulle gå till Tjuvberget. 
 

vad väger en dl?

Hittade denna tabell på "recept.nu"
 
 
 
 
 

lördag

Började självklart med en promenad,  men det är inte lika roligt just nu... Förra helgen var det snöstorm,  nu blankis mer eller mindre 
 

äntligen helg!

Dagarna har rullat på... 
Följde med Linda och Jusse till ridskolan i tisdags då dom tränade för Patric. 
Gammal bild 
Var på Body pump och sen body balance i onsdags och bodycombat igår. 
Body pump har jag testat en gång tidigare, en timme med skivstång och lätta vikter. Body balance var det första gången på. Ett lugnt pass med yoga, thaichi och pilates.
Idag var det bara jobb och sen åkte vi hem och gjorde helg!
 
 

på benen igen...

Började känna mig dålig på söndagen vid lunch, och från tre på eftermiddagen så låg jag bara,  var jag uppe så mådde jag jätteilla och hade en gräslig huvudvärk.  Så var hemma idag och nu mår jag bättre. 
Och imorgon på jobbet har vi dresscode - " casual tuesday", och annat smått och gott som aktivitetskomiten hittat på. Och nu är vår Mikaela, som gjorde denna semesterskylt, med i a.k. så vad som helst kan hända... 
 

fiskbiffar

Fick ett receptförslag från Jenny, från "Ida wargs " blogg 
 

snöstorm...

Linda jobbade både lördag och söndag på ridskolan,  och när det började storma på lördagen så blev hon orolig över om hon överhuvudtaget skulle kunna ta sig till jobbet idag. 
L-Å plogade ur vägen igår kväll, och även i morse. Det var så mycket snö så han plogade i fyra timmar, från kl 6 och framåt. 
Jag gick ut en vända med Lakko,  sen började jag skotta fram bilar...
 snön har drivit, så vid bron är det bart, men desto mer snö på andra ställen 

Lördag

Morgonpromenad i 12 graders kyla, så det blev skoteroverall. Gick fram och tillbaka till Hå, hörde hur isen lät och försökte ta några bilder. Eftersom det var så mörkt fick det bli med blixt. 
 

Fredagen

Slutet på första arbetsveckan... Började med att gå till tandläkaren.  Väl där så ser han att det är dags för undersökning,  så gör den med, tar lite tandsten och lagar den trasiga tanden. Skönt att få allt gjort,  dock kanske inte lika kul att få betala detta i januari. 
Jobb, sen ett pass bodycombat! 

jobb som vanligt

Jobbar och nu är det full fart på jobbet.  
Nästan samma med träningen,  ett psss bodycombat igår., och ett imorgon.  Nästa vecka är det som vanligt där med.
Till något tråkigt...  Jag bet sönder en tand, strax efter lunchen idag, så fick tid hos tandläkaren imorgon bitti.  Tröstade mig med en semla ikväll 
 

Carina 50 år!

Grattis bästa vän!
 

trettondagen

Då var vi bjudna på middag till bästa vännerna i Perjons. Trerätters,  jättegott!
 

sista lediga dan...

Idag känner jag inte av urinvägsinfektionen så det blev en långpromenad på morgonen,  dock bara längs landsvägen fram till killevippen och tillbaka.  Det är för isigt och knöligt att gå skogsvägarna. 
Igår blev det bara någon km och sen hem och dricka en massa juice med citron i, och så blev jag bra. Att dricka och skölja bort besvären har funkat de senaste gångerna,  skönt.
Jenny kom hem igår kväll,  så nu är det som vanligt igen, Linda åkte tidigt till jobb på ridskolan,  och Jenny följde med till Karma för att träna. 

nystart!

Det har varit dåligt med träningspass under julledigheten,  jag har gått på de bodycombatpass som funnits.  Har dock börjat varje ledig dag med en promenad,  de flesta dagar har den varit på knappt fem km.
Men nu finns det pass! Så då har jag bokat några...
 

dags för nästa?

 

söndag

Tog lite sovmorgon idag, för vi skulle följa med Linda och Elin när dom red. Ricknäsrakan med klättring var det dags för. Det gick bra, men ca halvvägs tappade Felix en sko. 
 

mot ljusare tider!

Om man tittar på en sida där man ser solens upp och nedgång så ser man att dagarna blir drygt två timmar längre bara i januari,  härligt! 

tissel och tassel

Det har varit mycket smusslande på jobbet sedan vi gjorde om detaljplanen över framnäs, men nu vet vi...
 

lördagen

I morse var det planering som gällde. Jennys tåg gick 8.18, så l-å fick skjutsa henne. Jag gick ut med Lakko,  men gick bara längs landsvägen eftersom det var blankis på skogsvägarna igår,  och säkert även idag. Så jag gick ca 20 minuter,  och vände sen. Hem och åt frukost,  sen vid nio så skulle jag följa med Linda och Jusse till ridskolan. 
 

slappar

Slappar i sängen med en mugg te, och "på spåret "
 

nyårsdagen

Skjutade Jenny till Karma, och hade även med Carina från Hå, då vi skulle hem till henne och titta på Ivanhoe. Köpte med oss pizza.
När jag sen kom hem byggde alla pussel ;)
 

1 januari 2015

Och vi börjar såklart med en promenad 
 

nyårsafton i stallet...

Linda var lite orolig över hur nyår skulle bli,  då Jusse är lite känslig för ljud. En cool häst förövrigt men tål bl a inte att klippas pga ljudet. Jag sa att det brukar vara lugnt. När vi hade häst i stallet så var det radio på så fyrverkerier inte skulle höras så väl, och skulle det skjutas några sådana här så var det en bit bort. 
Men inte iår.  Ingen radio på, och avfyrning av fyrverkerier på stallbacken tills Linda fick dom att flytta sig en bit.
Resultatet var två stressade hästar i stallet,  Jusse och stallägarens... Och tror inte ens dom kollade hästarna i stallet efteråt...
Edit: dom hade gått till stallet, men det var när Linda hade gått därifrån,  och det gjorde hon ju inte förrens det var lugnt i stallet. 
Man kan verkligen bli förvånad över hur sunt förnuft kan försvinna bara för att barnbarnen ska få ha det roligt
 

nyårsafton

Anders och Carina kom vid fem, då bjöds det på tunnbrödsnittar. 
Sen blev det plankstek,  premiär då l-å fick plankor i julklapp.  Jättegott blev det.
Senare blev det fruktsallad till efterrätt (lite nyttig måste man ju vara...)
Sen innan tolvslaget blev det lite ost och kex, och Linda,  David och Jenny kom så dom fick smaka. Vid tolvslaget skålade vi lite snabbt, vi stannade inne och såg tolvslaget på tv, ungdomarna stack till stallet för att se så det var lugnt.
 

RSS 2.0