Dresscode på jobbet

Imorgon ska alla ha träningskläder eller liknande på sig på jobbet, undrar hur många som missar det;) Tur att man inte har ett sånt jobb så man behöver ta emot besökare ! Jag ska iallafall ha mina nya "klädsimsbyxor"

Hopplektion

Nu är Sessan glad! Sist hon hoppade var nog i somras, men nu har ju hon och Jenny börjat i en grupp som hoppar varannan vecka, och det gick jättebra! Hindrena stod kvar efter Magganträningarna så det blev en hel bana tillslut. Och Sessan var väldigt pigg och glad!
Gammal bild, Lena Bredbergträning
Men nu är det inget roligt ute, svinhalt om man säger så! Så är slut i kroppen efter det med, spänner mig väldigt mycket när det är så halt ute man ska till ridskolan.

Träningsvärk?

Har ont på lite olika konstiga ställen av kroppen efter simningen. Träningsvärk i magen - kanske inte så konstigt efter 1000 meter bröstsim. Ont i fingrar? Ja jag kniper ihop fingrarna till "spadar" eller vad man ska säga... Undrar hur jag känner mig i morgon? :)

Onsdag

Efter jobbet åkte jag direkt till Carina för att passa på att umgås lite med henne. Blev bjuden på mat och fika, och prat och mys.
Efter det åkte jag till badhuset, och simmade 1000 meter. Känner mig ganska nöjd nu! Och snart blir det någon serie på femman :)
 

Grå onsdagsmorgon

Grått och tråkigt idag, tur man sitter inne och jobbar!

Favoritkanal

Tittar nog mest på femman när det gäller serier. Serier jag mer eller mindre följer är Greys anatomy, Body of proof, Scandal, Criminal mind, CSI, Brothers and sisters och CSI NY. På fyran ser jag House, på åttan Beauty and the beast (när jag kommer ihåg det!)
Snart börjar en ny serie, Arrow , självklart på femman!
 

Töväder

Det är skönt ute nu med någon grad varmt, jobbigt bara om det blir isgata! Skönt att Sessan har skor och brodd iallafall, det har ju bara LineA av dom andra.
 

Längre dagar!

Tycker det är så härligt nu (bara det inte blir så kallt). Det är fortfarande ljust när man slutar jobba, så här såg det ut i dag vid halv fem!
Idag var det ju extra härligt, plusgrader och sol när man gick ut på lunchen!

Blev inget gym

Det blev inget gym ikväll, delvis pga Jennys "planering". Men det var nog lika bra, jag tittade på Ponnyakuten istället och tog en migräntablett och gick och la mig

John Carter

Hamnade framför en film i morse som till en början verkade lite konstig, men som blev sevärd (iallafall för mig som gillar sci-fi)
 
Han är så gullig:) den "lilla" "hunden"!

Pyjamas

Den andra pyjamasen är på tvätt

Promenad

Tog en promenad i det milda vädret! Ja men -2 var väldigt kallt på dom öppna ytorna, men inne i skogen på Vargvägen var det nästan skönt. Stötte dock på lite problem vid Stig...

Dagens hvpolo

Städar, tvättar - vad passar väl bättre än en HVpolopiké då? ;)
 

Mildare ute

Var ca -11 när jag gick till stallet i morse och mildare ska det bli :) men grått och tråkigt ute

Brothers and sisters

Såg nyss det som tydligen var sista avsnittet på säsong fyra av serien Brothers and sisters. Ett avsnitt där mycket händer... Och så grinar man en skvätt såklart...
Ett avsnitt där det vid den stora krocken på slutet visar sig att Saul är Hiv-positiv
Kittys man Robert dör...blir ett kolli som ligger i respirator
och Holly blir så skadad så hon tappar minnet...

Kvällsbilder, fredag i Herte


Bästa tränaren 40 år!

Nu när Sigrid fyllt 40 kanske hon har tid med träningar... :)

Träning

Jenny började ju igår i en ridgrupp som växlar dressyr med hoppning. I går var det träning för Annika och då självklart dressyr. Gruppen var väldigt varierande i på vilken nivå ekipagen var, men det gör ju inte så mycket, Annika såg Jenny och krävde lite mer av henne. Och Sessan var otroligt fin för att vara första gången på träning på några månader!
Längtar till sommaren!

Nu börjar det bli mycket, eller är det bara otur?

Jag skulle ha åkt på junta igår, men bestämde dagen innan att vi skulle börja i en ridgrupp på torsdagar, så då valde vi det istället.
Har ju även bokat in Clinicen på Bergåkra om några helger, men för någon dag sen fick Jenny veta att samma helg ska konfirmanderna åka till Rättvik på läger, och hon ska följa med som fadder...

Sen kväll

Åkte en vända till ridhuset, men det är inte kul när det blir så sent. Kl sex, och tjugo över åtte är det ledigt på någon av ridbanorna. Och vid sex har man bara 45 minuter på sig, sen kommer det ju in nya elever. Så det blir det sena passet, och då är man inte hemma förräns tidigast halv tio...
Men fr o m imorgon blir det regelbundet på torsdagar, hoppar in i en "träningsgrupp" med hoppning och dressyr varannan vecka. Blir lite lagom hoppning, mest för att Sessan ska få göra något annat, och när det är dressyr är det Annika som är ridlärare. Gör så ett tag ialla fall.

Fortsatt kallt!

Det var svalt i stallet i morse, ca 3 grader, och is på fönstrena. Drygt -20 ute...
Syns inte så bra, men det är istappar på lampan!

Lunch med Carina

Bjöd Carina på lunch idag. Fick en promenad på köpet då vi åt på Hamregrillen!

Dagarna rullar på...

Händer inte så mycket speciellt just nu. Jobb, och gymmar på söndagar. Jenny går i skola, gymmar ett antal dagar och rider - mestadels hemma. Åker in till ridskolan lite då och då. Men förhoppningsvis kan vi börja rida hos Sigrid nästa vecka.
Men snart sitter vi fast i träningar och tävlingar - men det är ju kul!

Bokat plats!

Nu har vi bokat plats på clinicen med Linda Algotson hos Bergåkra den 9 februari. Jenny och jag åker med Karina och Matilda, och tar en heldag i Simeå. Vi brukar ju göra lite "häst"saker tillsammans, tex har vi ju åkt till Strömsholm tillsammans i många år, och de två senaste har vi campat i närheten och fått flera dagar på Strömsholm. Men nu gör vi detta, och börjar med lunchen!

Arkitekttävling

Idag ställde vi ut utställningen med tre tävlingsbidrag över Brotorget, som pågår till 14 februari
Tävlingen

Söndagen

På söndag var det fortfarande relativt milt ute, och solsken!. Men jag var mestadels inne, eldade och gjorde älgstek. Tog en promenad med Lakko, åt mat och sen blev det en tur till SNAs gym. Detta var andra söndagen i rad, och lite mysigt är det ju. Känns extra gott att fika något när man kommer hem vid åttatiden sen!

Lördagen

Lördagen började med -20 men slutade med ca -6. På förmiddagen åkte Jenny och jag på stan och letade träningskläder till henne. Köpte även  mat till Sessan.
Sen vid fem var det bandy, och av olika anledningar följde jag med
Fattade inte speciellt mycket, men Bollnäs vann iallafall!
Sen blev det sen middag när vi kom hem och efter det gick vi till grannarna litegrann. Eftersom dom hade främmande följde inte Kjell med på bandyn, så han ville ha rapport därifrån. Det blev en trevlig kväll där, gick hem vid halv elvatiden.

Djur!

 

Bild från jobbet

Himlen var vacker, blir tyvärr inte lika bra på mobilbild.
Kallt hela dagen, ca -20 när man kom hem. T o m bandyn blev inställd.

Kallt!

I morse var det -27 när man åkte till jobbet, lite väl kallt tycker jag. Men kom in på jobbet iallafall, vi var tydligen enda förvaltningen som inte hade problem med att larma av och komma in :)

Oväntat besök

Har tråkigt.. Johan visade en bild som jag bara måste dela...
Källa

Middag

Eftersom jag var ledig blev det en norrländsk maträtt till middag, dvs något min mamma brukade göra - nämligen Parisare med köttfärs

Snö

Det blev en promenad efter lunch, i snövädret. Nu tv och te!

Lunch

Testade en sån här till lunch, köpt på Willys. Den var - HOT

Ledig!

Jenny blev också ledig så då behövde jag inte skjutsa henne. Tog lite te och macka, och sen gick jag ut och skottade snö.
Skottade av allt utanför oss och på vår parkering, och sen kom Kjell och plogade. Det blev ganska bra eftersom jag hann ut först ;)
Kjell som plogar med snöslunga, där det yr som mest!
 

Veterinärbesök

Veterinärbesöket gick snabbt. In när vi skulle, tittade lite på skimmelknölarna, vaccinerade och raspade tänderna, klart på 20 minuter.
Det gick bra att spruta, tänderna var fina - inga hakar som förra gången, men raspade litegrann. Var väl hemma strax före tio.

Onsdag - och jag är ledig!

Fick en veterinärtid på travet nu på morgonen för vaccination och koll av tänder så passade på att ta ledigt hela dagen, då jag har drygt en veckas flex att ta ut. Passade väl inte sådär jättebra på jobbet, men vet att jag hinner det jag ska iallafall.
Skönt med ledigt iallafall! Synd bara att det snöar hela tiden, annars skulle det vara mysigt med en promenad lite senare.
Hoppas att det inte blir like mycket tok i trafiken här idag som det var igår på E4an i Skåne igår!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16075899.ab

Anmälda lag

Anmälda lag till olika serier har exploderat de sista dagarna. Lagen som anmälts försent är efter två,, Div 1 slås kanske samman med Uppland, det är bara att vänta och se.

"Titta vi flyger"

Råkade titta på den gamla filmen "titta vi flyger" för någon vecka sen. Den är så sjuk så den är bra!
 
 

En riktig Gangnam Style!

Totilas!

Ponnyakuten säsong 4

Ponnyakuten började ju igår, 19.15 på Barnkanalen, men jag tittade på den nyss på svtplay. Detta och nästa avsnitt är från castingen, så men får se ett antal barn med deras ponnyer och deras problem. Men tyckte att de flesta man såg i första avsnittet inte kunde rida. En tjej vill ha hjälp med att lära sig sitta ner i traven, en överviktig tjej har inte galloperat på sin lilla bponny på fyra år, en tjej kan nästan inte sitta upp...
Tycker det är otroligt att dom ens vill visa upp sig i tv med sådana problem?

Kall måndag!

Det var drygt -22 i morse så bilen var inte pigg och var lite svårstartad trots motorvärmare. Men det är soligt och fint iallafall!

Gymmet

Efter att vi ätit så åkte Jenny, L-Å och jag ner till SNA för att träna och Jenny passade även på att sola. Frida skulle hem så Johan följde med till Gävle, för det tar väl ungefär lika lång tid till Söderhamn från Gävle som Herte imorgon.

Promenad

L-Å och jag tog en promenad, det var kallt!

Söndagmorgon

Eftersom det är så kallt ville Kjell att hästarna skulle vara inne lite längre, så halv åtta släppte vi ut dom. Då var det fortfarande drygt -20 så Sessan fick dubbla täcken idag.
Gammal bild

kallt!

Det närmar sig -20 ute!

Div 1, ponnydressyr

Än så länge är det bara två anmälda lag till div 1 i gävleborg, vi och en allians med två Gävleklubbar. Och sista anmälningsdagen är i morgon... Så det är bara att vänta och se om det blir något!

Lördag

I dag tog vi oss i kragen och städade, skönt när det är gjort. Sen skruvade L-Å bort ett antal däck och åkte till en kompis i Lingo för att köpa nya? Ja ja, vet inte riktigt hur det var. Jag åkte till Carina på Hedhamre och fikade :)
När jag kom hem, strax efter kl tre är det fortfarande ljust! Och Jenny kom hem efter att ha ridit.

Irma från Hällbo

"Två svenska placeringar

12 januari 2013 Hoppning        (Tidningen Ridsport)    
Förstaårssenioren Irma Karlsson har nått två prislistor vid helgens trestjärniga hoppmeeting in holländska Drachten."
Läs mer

Typiskt!

Sigrid ställde in träningarna i helgen, typiskt! Men det kunde bli träning till veckan istället.

Utsikt!

Hade möte på förmiddagen uppe på 5an, passar självklart på att gå på toan däruppe då :)

Äntligen fredag!

Första jobbarveckan avklarad. Dagen består av möte och "julgransplundring", och jobb därimellan :)

Clinic med Linda Algotson och Sigrid Bergåkra 9 februari

En av de saker som händer i vår på Bergåkra gård
 
Tidsprogram:
12.30    Hälsinglands Matambassadör Pär Johansson serverar Tacos på Hälsingevis.
            Pär berättar om" Matens betydelse för landskapet"
 
14.00    Gymnasieinformation i Ridhusets Matsal
 
15.30    LInda Algotsson, OS ryttare i Fälttävlan och Sigrid  Bergåkra håller Clinic.
             "Fältävlan - Ridsportens Formula 1"
Källa

Nya halsdukar

Tänkte åka till Dollar för att titta om dom hade någon snygg halsduk som jag kan ha till min Kingslandkappa, men fick ett sms från KappAhl på förmiddagen, att det var halva reapriset på alla reavaror om man visade sms och klubbkort. Hade tittat lite där dagen innan men tyckte då att det var dyrt fast det var rea.
Men slog iallafall till och köpte två nya halsdukar för totalt ca 80 kr. En lite tunn och snygg, en lite "rolig", snygg, varm som kan få lukta lite häst ;).
Men det börjar bli fullt i lådan...

NRJ

Vid årsskiftet försvann Rix FM från radion hemma och byttes ut mot NRJ. Lyssnar bara på Rix när jag åker bil iof, men av det lilla jag har hört så gillar jag inte NRJ. Men hörde en glad nyhet iallafall, Roger och Titta tar över morgonprogrammet på NRJ, men det blir nog inte förräns 2014.

"Morgonduo byter Rix FM mot NRJ Roger Nordin

och Titti Schultz lämnar Rix Fm mot NRJ. "

Publicerad 9 januari 2013 Uppdaterad 08:21
 
"Roger Nordin och Titti Schultz lämnar Rix FM:s populära morgonprogram Rix morronzoo och tar steget över till konkurrenten NRJ där de ska leda morgonsändningarna, enligt ett pressmeddelande från SBS Radio.

Bägge radioprofilerna har varit starkt knutna till MTG Radio-ägda Rix FM. Roger Nordin har varit där sedan starten 1994 och drog igång Rix morronzoo 1998 tillsammans med Titti Schultz och Gert Fylking. Båda har plockat hem utmärkelsen årets radiopersonlighet vid Radiogalan.

Men det kommer att dröja innan det nya morgonprogrammet drar igång. Förmodligen startar det inte förrän under 2014, säger Håkan Morland, programdirektör på SBS Radio, som sedan årsskiftet driver NRJ:s kanaler i Sverige. Nyligen ersatte just NRJ Rix FM:s kanaler på tio orter och regioner i Sverige.

Rekryteringen kommer bara några dagar efter att Martin Björk, Jacob Öqvist och Izabella Fröberg tagit över NRJ:s nuvarande morgonprogram, rekryterade från radiostationen The Voice.

-Deras uppdrag har varit att köra showen under 2013, de har vetat om att det är ettårsgig, säger Håkan Morland."

Källa


Junta

Gårdagkvällen tillbringades hos Carina i hennes nya lägenhet, där vi hade årets första junta! Kul att träffas igen, och lämpligt nu när Carina bor på Hedhamregatan.

Dom tar aldrig slut ;)


Magoo 3D studions

Den långa, odrägliga ;), sonen har ju flyttat hem nu. Sista skolårets sista termin består av praktik, och den fick han på Magoo 3D studios i Söderhamn. Dom gör reklamfilmer.

Ridskolan

Åkte till ridskolan för att kunna rida riktigt, men det blev sent, kom hem nyss!
Fick iallafall tag på Sigrid nu, omöjlig människa att få tag på ;) Så nu ska Jenny på träningshelg på Bergåkra i helgen:) Sover nog inte över men stannar på middag för vi har så mycket att prata om nu med vårens tävlingar och så, det ska bli kul! Sigrid berättade om mycket som händer i vår, men det tar vi en annan gång...
Gammal bild

Sommarens tävlingar

 
Ett antal tävlingar att välja på i sommar, många nere i Karlstad. Det blir till att välja och vraka närmare sommaren!
9 juni        Årsunda reg
15-16 juni  Hammarö nat
20-22 juni   Grums reg/nat
28-30 juni   Karlstad nat
28-30 juni  Gripen reg/nat
13-14 juli   Rånäs nat
8-11 aug     Föreningen för Equality riders nat/elit
17-18 aug   Örnsköldsvik reg

Utsikt

Var uppe i Sessionssalen i stadshuset i morse, och möblerade om lite. Det är fin utsikt därifrån!

Ridning i mörkret

Det blev en tur upp till Lassas paddock på kvällskvisten. Mörkt och mobilbilder, men Sessan syns bra iallafall! :)

väntar på mat

Hämtade Jenny i Segersta efter jobbet, handlade lite i kilafors, och sen fick jag börja laga mat. Är jättehungrig nu, och hinner nog inte åka till ridskolan som vi hade tänkt, för maten är inte klar förräns ca kl sju

Carina

Grattis till min bästa kompis Carina som fyller år i dag!
En VÄLDIGT gammal bild, men vi är ju inte äldre än såhär! Sanna och Linda med på bilden!

Lätt förvirrad...

Första dagen på jobbet efter en lång ledighet, och man kommer inte ihåg lösenordet till dator, kommer knappt ihåg vad man höll på med innan man blev ledig, för det var trots allt förra året! :)

Köpsugen...

Skulle vilja handla...
50 % rea på Stablestore

Film

Tittade på filmen "Abduction" i morse, var ok men inte riktigt som jag väntade mig!
 

Vårlikt

Från detta:
till detta:
Det blev ljust när jag tog bort de röda julgardinerna, och nästan lika ljust sen eftersom det blev gula vårgardiner, jo jag tycker det är vår somsagt! ;)

"Vägarbete"

Det grävs ju ner kablar längs vår storväg, för att få bort luftledningarna. Det kommer ju bli jättebra då vi har mycket strömavbrott pga mycket snö på ledningarna. Och nu är dom vid oss. Skyltar som sitter strax utanför huset, vid vägen upp till Knubbens, och alla grejer borta vid vägen till Stig, gör att det kan bli problem för ryttare!.
Vet att Sessan vägrade gå ut på landsvägen vid Stigs väg efter att ha ridits Lassaslingan, så det var bara för Jenny att vända och rida tillbaka. Såg och hörde nyss dessa ekipage som hade problem att ta sig förbi skyltarna, hoppas dom gör färdigt till veckan!

Tävlingsmötet

Ett första möte där det bestämdes att vi skulle anmäla ett lag i div 1, Eva hade redan anmält ett lag till div 3. Eva är lagledare där och jag för div 1.
Div 3 är uppdelade Hälsingland/Gästrikland men div 1 är hela Gävleborg. Om det inte blir tillräckligt med lag i Gävleborg slås vi samman med ex Uppland.
Som det ser ut nu är omgångarna i div 3 som nedan:
 
Div 3 Ponnydressyr Hälsingland

Omg 1 BRS v.11 16/3

Omg 2 LRK v.19 12/5

Omg 3 DKRS v. 20 18/5

 

Omgångarna i div 1 enligt nedan:

 

Div 1 Ponnydressyr Gävleborg

Omg 1 HRPK  v.13 28/3 ?

Omg 2 HRK v.14 6/4 ?

Omg 3 BRS v.22 1/6 ?


Söndag

Sista lediga dagen innan man börjar jobba efter 16 dagars ledighet! Idag åker nog det sista av julen bort med, för då känns det nästan som att det är vår! Dagarna blir ju längre och längre, och snart märks väl det med! Men så här ser det ut i dag!

Lördag

Idag kom min bror Lennart och hälsade på. Han bor ju i Askersund så det är en bit att åka, men L-Å hade köpt ut ett verktygsskåp i två delar, på jobbet, så han kom för att hämta det. De fick plats precis i bilen, som tur var! Vi bjöd på mat och fika, sen åkte dom hem igen.
Nu är det snart dag stt åka på möte på ridskolan!

på gång igen!

I morgon har vi möte på ridskolan angående dressyrtävlingar men speciellt lagen som blir i vår. Det ser ut som vi får första omgången i div 3, och sista i div 1. Spännande!

Promenad

Plusgrader men lite isigt i luften...

Sista semesterdagen!

Kostade ju på mig och tog ledigt i totalt fem dagar för att få vara ledig så här pass länge, och det behövde jag! Eftersom vi har två kalas med, plus jul och nyår, så är det inte förräns nu som man känner sig ledig och inte har så mycket att göra!
Har skjutsat L-Å och Johan till tåget nu på förmiddagen för att dom ska åka till Gävle och köpa bilen till Johan som vi var ner och tittade på i onsdags. Johan stannar dock i Gävle och L-Å tar med sig bilen hem.
Idag har även granen kastats ut - tråkigt men sant. Den var fortfarande fin men det är skönt att städa bort medans man hinner!
 

Har lite tråkigt...

 
 

Nytt i sovrummet!

Köpte nya gardiner till sovrummet, dom väntar bara på en stång i nederkant så ska dom rullas upp lite. Köpte nytt eftersom jag var så less på kornischerna som satt där, så jag köpte nya gardinstänger med. Så nu känns det mycket fräschare!

Mörkt!

Idag blir det aldrig ljust känns det som. Snö i luften, så jag är inne och plockar bort julen. Mysigt med gran och ljusstakar, men det är skönt att få det bortstädat med!

Torsdag


Lite ledbruten...

Är lite stel och ledbruden sedan igår, när vi först lastade in 72 balar spån, och sen när vi kom hem från Gävle halkade jag och slog rygg, huvud och armbågar i backen...

Mobiltok

När vi åkte hem skulle jag messa till Jenny var vi var, och råkade nog komma åt något, så ordlistan var på engelska och jag hade inga å, ä och ö - och det såg allmänt konstigt ut! Försökt fixa det, Johan kollade men vi var nära att ge upp, men då kom jag på vad som var fel!
På något vis hade inställningarna blivit på kinesiskt tangentbord

Onsdag

I morse åkte L-Å och Kjell ner till Granngården med varsin transport för att köpa spån, 72 balar kom dom hem med. När dom kom hem gick jag till stallet och hjälpte till att packa in så det gick ganska smidigt. Men nu har vi nog spån fram till sommaren!
När vi var klar med det och ätit lunch och duschat, och Jenny ridit färdigt, skjutsade vi Jenny och Lakko till Saga och vi fortsatte till Gävle. Där hämtade vi upp Johan och sen åkte vi för att titta på en bil. Sen blev det Ryttarshopen och Biltema innan vi åkte hem.

Dagarna blir längre!

Men inte går det fort! Ca tre minuter per dag förlängs dagarna, och om en vecka går solen ner kl tre...

Ridtur i nya kläder (Sessan alltså)

 

Snart är det som vanligt...

L-Å har åkt för att hämta Jenny som kommer med tåg strax, dom ska även köpa med mat hem. Jennys tåg blev, som vanligt känns det som, försenat, brukar kolla SJs hemsida om tåget är i tid, och såg att tåget kom till Gävle samtidigt som x-tåget skulle gå... men hon hann med!
Tåget som Jenny åker med går direkt till Linköping vid sextiden på morgonen, sen går det bara till Gävle när hon åker hem, men det känns ändå bättre med tågbyte i Gävle än i Stockholm, eftersom tåget inte jämt är i tid...

...

... äter ost och kex, knäck, ischoklad, marknadsgodis, ja snart rullar vi fram...

Nyårsdagen

Och Carina och jag har en tradition sedan många år, vi tittar på Ivanhoe tillsammans!

Nyårsafton!

Det blev en trerätters middag på tu man hand i Herte
 
Middagen slutade med att L-Å höll på att elda upp bordsdekorationen...
 
Sen åkte vi till Hå för vidare samkväm med hela familjen Jonsson. Jag satt som vanligt framför öppna spisen och snackade skit med Carina.
Vi blev bjuden på friterad banan och glass, och sen åt vi ost och kex varav "surströmmingsosten" blev en ny favorit hos L-Å och Anders.
Mycket fyrverkerier hade dom och dom tittade vi på vid elva. Djuren var inne och Lakko brydde sig inte, men Doris var skärrad resten av kvällen. Vid tolvslaget tittade vi på tv och skålade.
Sen fick vi skjuts hem av Sanna då det fortfarande smällde friskt och jag tyckte det var onödigt att Lakko skulle behöva vara ute i det oljudet.
 
 

RSS 2.0