Första OSmedaljen för Sverige!

Sara fick en individuell silvermedalj i fälttävlan!
Bildkälla
 

Tisdag

Nu på förmiddan har det regnat, så har passat på att städat lite - inte för att det hjälper när det snart kommer in en blöt hund :(
Sitter nu och väntar på banhoppningen, det sista momentet i fälttävlan i OS! Håller tummarna för svenskarna! 
Bildkälla

Något är fel 2

Min blogg ser konstig ut, vad har hänt?
Edit - det verkar rättat till sig!

Måndag

En solig och varm dag! Passar på att sola, och skurar ren transporten. Grillnatta på kvällen - men vem orkar åka dit? Äter surströmming med Anders istället:)

Något är fel...

Ponnyresultaten från Bollnäs ligger inte i TDB ännu, men vad är detta?:)

Falun - söndag

I stallet vi stod i var det åtta boxar. Vi hade bokat att Sessan skulle få hö på kvällen och på morgonen, så vi kom dit efter nio någon gång och då var en del hästar borta, men Sessan skötte sig jättebra!
Jenny skulle starta dagens klass, Lagtävlan för ponnyallsvenskan, ca kvart över elva, så vi tog det lugnt (men vi är ju som sagt nybörjare med hur man gör på meeting!)
När hon väl startade hade det hunnit blivit väldigt varmt! Men idag fick dom ihop 64,57% men blev tvåa, en placerad... Men dom ligger nästan jämt en bit över 60% nu!. Efter starten plockade vi ihop sakerna, åt litegrann och tittade lite på hästtävlingen (det var dubbla banor med ponny på den ena och häst på den andra)
Idag blev det mer bilder:)

Falun - lördag

Vi åkte vid åttatiden, för det är så enkelt att åka då innan hästarna går ut. Det kan även vara lite svalare då, och inte så mycket trafik. Vi, är alltså hela familjen inkl L-Å och Lakko!
Det innebar ju att vi var framme vid tiotiden, men vi hade ju bokat box så... Strax efter kom både Jennifer och Victoria. Dom skulle starta LA:1, Victoria även LA:P1 tillsammans med Jenny. Så vi tittade på dem. Jennifer hade startat LA:1 även på fredagen i Falun, och fick så pass bra procent dessa två gånger att hon kvalade sin ponny till ungponnychampionat i september, kul!
När Jenny var på tur för att rida första klassen, LA:P1, kom det några droppar regn, och strax innan hon startade öppnade himlen sig och regnet vräkte ner! :( , sen var det bara Victoria kvar i klassen. Men Sessan skärper sig i regn och dom fick ihop 63,158% och en andra plats (en placerad). Men hade inte Jenny kvalat nationellt tidigare hade hon med detta resultat gjort det!
I andra klassen som var FEIs inledande... frös nog Jenny så mycket, så det gick inget vidare. Så då gjorde vi klart i stallet och åkte till stugan vi hyrt för att äta och torka kläder!
Det regnade hela kvällen, otur, eftersom vi hade tillgång till pool!
Lite bilder från dagen, när det regnade blev det bara mobilbilder...

Hemma igen!

Det har varigt en rolig, lärorik, men jobbig helg! Åkte till Falun på tävling i går morse (mer om det i ett annat inlägg)och kom hem vid tretiden idag. Tog reda på packningen, och så kom min bror Lennart och hälsade på!
Han var ju i Rättvik på "Classic Car Week" och vi skulle försöka träffas igår efter Jennys två starter, men vi fick inte till det. Så därför kom dom en vända till oss och fick lite kaffe, och grillat, innan dom åkte tillbaka till Rättvik, för hemresa till Askersund i morgon.
Lennarts fula Studebaker:)

Meeting i Falun

Har fått hem Jenny och Sessan nu, Sessan är duschad och det mesta är packat. Åker nog vid åtta imorgon eftersom vi har box. Starttiderna för lördagen kommer här:
totalt tio i klassen, så tre placerade

Fredag

Solar, packar det som går, smörjer stövlar. Ska snart åka för att hämta hem "tjejerna", så blir det tacos sen!

Torsdag

En dag man solar! Och börjar fundera på om allt är tvättat och planerat inför meetingen i helgen... 

Onsdag

Idag åkte vi till Ewa i Upplands-Väsby. Solen sken när vi gick upp, men sen  blev det mulet. Hörde senare av Johan som var hemma och hundvakt att det hade regnad och varit mulet mest hela dagen, men i Stockholm var det väl ca 28 och sol!
Började med att åka till Stockholms Ridsport, en affär som jag hittat på nätet. Väldigt centralt i Väsby, en butik med kvalitetsvaror. Köpte en förpackning med stövelstrumpor till Jenny, och något mer...
Åkte sen till Ewa där vi fikade på hennes mysiga altan.
Gick sen ut och gick lite i Väsby, gick först till Gunnes gård där vi såg lite djur, men eftersom det var så varmt var det inte så många som syntes!
Gick sen till Carolines hyreslägenhet och tittade, hon jobbade dock men hon har en väldigt mysig tvårumslägenhet i markplan, inte hennes lägenhet nedan (bild från Väsbyhem, )
När vi sen åkte hem duggade det lite. Himlen var väldigt konstig och mitt i nästa bild syns en konstig regnbåge
Sen stannade vi till på Jula och Biltema, både i Uppsala och Gävle... När vi skulle åka från Gävle blev det regn och bara 22 grader... och det var jag som skulle köra...
 

Stockholm

På väg till Stockholm nu, till syster Ewa, och kanske lite shopping...

Nr 19

Sessan har hästnummer 19 i helgens tävlingar i Falun...

Funderar...

Har fått något att fundera på... L-Å gillar med... ska kolla upp bara, återkommer sen när vi vet...

Tisdag

Idag har vi åkt Hälsingland runt känns det som... Nej men vi började vid lunchtid med att åka till Simeå och lämna lite hö, lite mat till Jenny och hämta tävlingskläderna för tvätt inför helgen.
(Förövrigt verkar Jenny ha det roligt där. Förutom en massa ridning gör dom annat... http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151947211620311&set=a.10150379718620311.609396.616300310&type=1&theater)
Sen åkte vi över skogen till Ryggesbo, där vi hälsade på Kristina och Stefan som jobbade på loppiset, och fikade goda bullar!
Sen åkte vi hem, stannade till på Horsetack som hade rea, men jag var duktig och köpte inget:)
Sen blev det färskpotatis och matjessill till middag! Måste passa på när inga barn är hemma!

Film med Edvard Gal

 

"Masterclass" med E Gal från 2009, lite "träningshemligheter"


Örnsköldsvik...

Tittar lite på boende i Ö-vik till tävlingarna som är 18-19 augusti...
Detta ställe är nära travbanan där box är bokad
Oj, tyckte jag var tidig men där var det fullt! Bokade här istället
Men det är en bra bit att åka...

Måndag tredje semsterveckan...

Småtråkigt väder idag, men passar bra att greja med saker inne! Har tagit reda på "dressyrväskan" dvs där jag har saker som jag har med till ridskolan när vi har tävling, såsom miniräknare, pennor, tape, TR mm. Nu hade jag även med Sessans tävlingsmapp mm.
Letat fram proppar och vägbeskrivningar till nästa tävlingarna vi ska till och satt in i en mapp, ska även lägga in koordinaterna i GPSen så det är klart. Har även skickat Jennys uppgifter till Sigrid, så att hon kan få någon lön!
Ska nog även åka till Simeå idag eller i morgon för att hämta hem Jennys tävlingskläder, så att jag kan tvätta dessa innan Falutävlingen!

Halvtid

Då har halva semestern gått... Vad har vi gjort hittills då?

 • Tävling i Insjön. Regn. Linda följde med. Fixade 2:a kvalet till nationellt
 • Träning för Eva
 • Resa till Valbo med Linda och Jenny
 • Skurning av stall
 • Dagskryssning till Åland, Linda följde med
 • Skjutsade Jenny och Sessan till sommarjobbet hos Sigrid
 • Anordnade tvådagars dressyrtävlingar på hemmaklubben, Jenny tävlade en av dagarna 
 

Dag två i sekretariatet (söndag)

Var på ridskolan lika tidigt som igår, kl 7, för att fixa datorer mm. Lika fint väder men kanske lite molnigare på slutet, men lika varmt.
Kul att se Sigrid, hon red två hästar i Medelsvår B:4!

Efter dag ett i sekretariatet

Man blir bra slut i huvudet efter att ha suttit och räknat poäng och procent på dressyrtävlingen för ponny på ridskolan. Och i morgon är det häst som tävlar!

Tävling i Bollnäs!

Idag var det dressyrtävlingar hemma, Jenny startade bara i FEI:s inledande program för ponny. Det var tre startande och Jenny och en till fick båda 60.00%, men det allmänna intrycket gjorde att den andra vann, tråkigt! Men det var bra ridet ändå, andra starten i programmet!
Smet ut och tittade när Jenny red, annars satt jag och räknade hela dagen. Men det blev en kort dag, eftersom det var två parallella banor!
 
Jenny åkte ju med Sigrid och Cecilia till tävlingen, och sen tillbaka till Simeå. Sessan stod som ett ljus i lastbilen, och när dom lastade på ridskolan var det som hon aldrig gjort annat...

Dag före tävling

I morgon är det dressyrtävling i Bollnäs, och jag har inte gjort något med Sessan, för hon och Jenny är i Simeå:) så hon åker med Sigrid och Cecilia!
Jag sitter i sekretariatet som vanligt, hela helgen då det är hästtävling på söndag. Eftersom det är dubbla banor är vi fyra som räknar så det blir inte så långa dagar. Tävlingarna börjar 9.00 men jag ska vara där 7.00 för att göra klart det sista innan tävlingen börjar

Fredag

Solat, för det var jättehärligt på fm och ett tag på em! Gjorde Fattiga Riddare till lunch, jättelänge sen jag gjorde sådana! Sen åkte vi ner och fyllde på med lite schampo o dyl, och grillade på kvällen (och då började det regna litegrann)

Torsdag

Första dagen på länge som jag inte gick till stallet på morgonen, härligt! Men det spelar ju inte så stor roll, jag går ju upp nästan samma tid ändå...
Linda och David åkte hem till Linköping för snart är deras semester slut. Vid lunchtid kom solen så då blev det till att SOLA!
Sen vid sex var det dags att vara på ridskolan för att bygga dressyrbanor och fixa datorerna mm inför tävlingarna i helgen, vi är inte många som hjälper till men dom som kommer är en härligt grupp!

Nybörjare på meeting!

Då är stuga bokad till nästa helg, då vi ska på dressyrmeeting i Falun. Det känns lämpligt att åka på meeting såpass nära, men någon har frågat varför vi inte åker hem över natten? Men jag tycker att det kan vara lämpligt att testa detta när man inte åker så långt - vet ju inte hur Sessan reagerar på att åka 35 mil och tävla sen (vilket det blir om en månad när vi åker till Ö-vik)
Vet ju att hon funkar på ridskolan att stå inne hela dagen, vilket vi har gjort tidigare när jag ska jobba en hel dag på dressyrtävling så vi måste vara där före åtta, och Jenny rider någon gång mitt på dagen, och vi inte åker hem förräns tävlingen är över.
Jenny rider två klasser på lördag, och en på söndag,
Checklista:
 • Två par vita ridbyxor, strumpor och tävlingstoppar
 • Två schabrak?
 • Träns + reservträns? + ledträns
 • Våffeltäcke, ev fleecetäcke beroende på väder
 • Reservsadelgjord
 • Flera nummerlappar
 • Hö och mat
 • Allt som man annars har med!
L-Å och Lakko kommer också att följa med så det blir ju en liten minisemester

Onsdag

Den här dagen började jag på resande fot till olika väderstreck. Först packade vi bil och transport och for till Simeå. Sen åkte jag och Linda till Edsbyn, där David var och lagade deras bil och där stannade Linda. Sen åkte jag mot Bollnäs där jag träffade L-Å och åt lunch. Sen åkte jag hem och SOLADE! För det var sol ända tills tretiden!
L-Å passade på att klippa gräsmattor och jag solade! Gick även in och diskade och betalade räkningar mm så slöade inte bara!

Jennys sommarjobb

Ja då var det äntligen dag för Jenny att få börja sitt sommarjobb. Det har ju blivit uppskjutet i drygt en vecka då den hon skulle jobba med gjorde illa sig, och eftersom Sigrid var i Falsterbo ända tills nu passade det bättre såhär.
Men det blev lite tokigt eftersom vi var borta igår och kom hem sent. Men Jenny hade packat det mesta, det var BARA att packa ut i bil och transport i morse, för klockan åtta ca åkte Jenny och Sessan till Simeå på obestämd tid :) , ja en två-tre veckor sådär... För att betala av stallhyran jobbar hon helger med, men det tycker hon nog bara är kul!
Till helgen är det ju tävling i Bollnäs och både Jenny och Cecilia ska vara med, får se om Jenny åker i från Simeå till tävlingen!
Toktjejerna!

Tisdag

För att göra något annorlunda bokade vi en dagskryssning till Åland. För att få komma hemifrån, äta i restaurang, ta sig en drink :) och shoppa lite.
Av barnen var det bara Linda som ville följa med, men det var kul att få ha henne med själv!
Men det blir ju en dryg dag då bussresan tar lång tid
Det blev ett till sånt här glas!
 

Anmält!


Städning/tvättning

Började med att ta ut hästarna vid åttatiden i morse, och mockade och började spola boxar mm. Har hållt på ända tills tretiden
Har även städat sadelkammaren och tog hem lite tvätt :)

Måndag semestervecka 2

Och i dag ska stallet städas och skuras. Vi har väntat på bättre väder men det verkar aldrig komma :(

Barnen ska utnyttjas! :)

Linda har gjort ny header till mig!
Gamla headern
 

Lördan

...hände det inget speciellt. Linda och Jenny åkte ut och letade svamp, men dom hittade inga. Vid lunchtid blev vi bjuden på smörgåstårta av Stefan, som fyllde år.

Söndag

Regn, regn, regn. Så när Jenny väl hade vaknat åkte vi till Valbo!
Och eftersom jag har känning av ryggskottet så sprang jag jag inte så mycket i affärerna. Det blev Hööks och IKEA för min del, köpte nya nummerlappar till tävling

Sjöhagen Wear

Detta är ett svenskt märke som många klubbar trycker sina klubbemblem på, även Agria gör det. Har nog tre schabrak därifrån.

Fredan...

Idag kom solen fram lite ialla fall! Pga ryggskottet gjorde jag inte så mycket. På em skulle vi till Kristina och Stefan och grilla men pga det osäkra vädret bestämde vi oss för att grilla hemma hos oss istället. Så jag förberedde med att göra en potatissallad, och L-Å gjorde lite senare en coleslaw.
Eftersom Jenny skulle bort på kvällen så stack Linda och Jenny och red tidigt på em.
Bild från Lindas blogg
Efter att vi ätit så tog vi kaffe och tårta i Kristina och Stefans stuga och avslutade med tunnbad, härligt, även för ryggen!

Tävlingar sommar-höst 2012

Ja då har ju Jenny kvalat nationellt då! Då blir "vi" ju lite kräsnare med vilka tävlingar vi ska åka på:)
Så här ser det väl ut nu:
21 juli Bollnäs lok/reg FEI:s inledande program för ponnyryttare-anmäld
28-29 juli Falun reg LA:P1, FEI:s inledande program för ponnyryttare, Lagtävlan för Ponnyallsvenskan-anmäld 
18-19/8 Örnsköldsvik reg Norrlandsmästerskap LA:4, LA:P1
26/8 Edsbyn lok/reg div 2, omg 1 (rids i LA) LAG
2/9 Gävle FRK lok/reg div 2, omg 2 LAG
8/9 Sundsvall lok/reg
9/9 Bälinge lok/reg
16/9 Njurunda lok/reg (LB:1, LA:1)
29-30/9 HRPH lok/reg DM
6/10 Aros reg/nat
13-14/10 Högbo nat
27/10 BRS lok/reg div 2, omg 3 LAG
 
  De fetmarmerade är sådana som vi är anmälda till/känns intressanta att åka på
  De med kursiv stil är lagomgångar, men Jenny och Sessan får som ekipage inte rida i laget. Vet inte hur sugen vi är att åka på dessa tävlingar. (Vet inte om Bollnäs får ihop något lag heller, efter Bollnästävlingen ser man om det finns aktuella ekipage, eller om många blivit placerade i LA:P1 och därmed inte får vara med!)
  De övriga är tävlingar man kan välja mellan, speciellt om man inte åker på lagtävlingarna. Vi får se när propparna kommer!
 

Ryggskott :(

Då var det dags igen då! Efter att vi hade varit på ridskolan så kom vi hem och lastade ur. När jag sen skulle stänga bakluckan på transporten så högg det till, och där stod jag , med luckan NÄSTAN uppe... Som tur var såg Jenny mig och kom och stängde.
 
Den är bra att ha, vår transport! :)

Hansbo

Det första dressyrtävlingsschabraket vi köpte var ett Hansbo
Har även ett svart allroundschabrak med samma sammetsyta. Och så har vi ett rött dressyrschabrak
 

Torsdag

Och i dag var det uppehåll ända till kvällen. Åkte en vända till Rengsjö, till Majas café. Före dess åt vi på stan.
Sen åkte vi hem för kvart över fem skulle Jenny rida för Eva på ridskolan. Då började vädret bli ostadigare och det åskade mer och mer, men när vi skulle åka hem regnade det bara.
Bild från förra sommaren, hos Eva

Kingsland

Dessa schabrak köptes på Globen Horse Show för något år sedan. Annorlunda baksida, men väldigt bra
Detta är igentligen en tävlingstop, men går likabra att rida i hemma!

Pikéer

Jenny tycker faktist det är kul att vara snygg när hon rider.
Jenny har nog minst två pikeér till, men hade dåligt med ridbilder så därför blev det så här!
 
 

Onsdag

Idag har det faktist inte regnat! Och på kvällen kom solen fram! Härligt!
Matilda och Spot kom på eftermiddagen en vända, så då red dom ut. Sen ställde dom hästarna i hagarna vid oss, så tjejerna kunde fika lite.
Gammal bild

Whitaker

Våffeltäcke
Grimma
Hjälm
Schabrak (och ridbyxor)
 ...och hjälmväskan, som Jenny fick i konfirmationspresent av Linda och David

Tisdag...

Och det regnar... Efter att Linda smörjt och jag tvättat och putsat funderade vi på vad som skulle ske resten av dagen. Jenny funderade ett tag på att åka till ridhuset för att rida, men det blev inte så. Hon åkte med Lovisa på stan istället, Johan åkte till Sam, och Linda och David åkte till Järvzoo, och sen till Alfta. Så L-Å och jag åkte till stan - Granngården.

Schockemöhle

Det lattefärgade schabraket som Zach har på sig, var det första Schockemöhle vi köpte. Sen har det blivit några till... Är inte superkvalité men färgen håller jättebra. Det vita som används och tvättas mest har dock krymt lite :(
Det bästa med dessa är faktist att inget är köpt till ordinarie pris!

Tisdag

Linda som kliver upp tidigt har varit flitig i dag!. Först tog hon och Lakko en blöt morgonpromenad...
Sen så smörjde hon! Två sadlar och tre träns blev det!
Bilder från Lindas blogg!
Själv har jag tvättat lite hästsaker, putsat Jennys ridstövlar så jag kunde ställa undan dom, och hängt undan tävlingskavajen i "påsen" som den hänger i, även plockat ner vita handskar, plastrong och hårspänne i den. Det tråkigaste med en tävling, och speciellt när den går i dåligt väder, är att ta reda på alla blöta, skitiga saker! Men nu är nog allt gjort!

Ridskolan

Snart åker vi till ridskolan för att kolla dressyrstaketen och prata om tävlingarna på hästveckan - och lämna sponsorpriserna!

första semesterdagen...

Och regnet öser ner! Har packat ur bil och transporten
det sista från igår

Insjön

Ja vi har då en väldig otur med vädret när vi åker hit! Var anmäld i P1 och FEI, men strök den andra klassen pga att banan var så dålig. Blev ingen placering i första klassen, men fullt godkännt resultat, 63,158% och en 5:e plats, och därmed var andra och sista kvalet till nationellt avklarat! Så nu kan det bli någon nationell tävling i höst!!
Fotograf: Linda (som även var hästskötare i regnvädret:) ! )
 

Tävling i Insjön

Då var det dags för tävling igen! Förra tävlingen var ju för drygt en månad sen, sen har Sessan fått vila från ordentliga träningar och bara ridits hemma i princip.
Jenny startar iallafall 12.30 och 14.40 och rider LA:P1 och FEIs inledande program för ponnyryttare
Bild från förra tävlingen i Insjön

Fredag

Då var Linda hemma! Hade köpt grillbrickor med korv som vi åt till potatissallad, sen bar det av till ridskolan. Linda knäppte lite bilder (som vanligt)
 
Sen när vi kom hem blev det firande av att semestern hade börjat med marängtårta, och whiskey (ej tillsammans :))

Och nu: semester!

Äntligen blev det semester!
 

Njuter...

Slutade lite tidigare idag (en timme) då det verkade vara kanonväder! Maten var nästan klar när jag kom hem så sen var det bara att lägga sig ute och sola. Ja solen tar kanske inte så mycket men det känns som semester! Har även hunnit med att tvätta och hänga en maskin ute
Bild från turkiet, där det var lite väl varmt, ca 36 grader

Hos Sigrid

Vi stressade iväg till Simeå efter jobbet, hade blivit bjuden till kl 18, men det var lugnt... När vi kom dit höll dom på att garnera tårtan. Cecilia hade lite kompisar där, men blev glad när Jenny kom! Hjälpte till med att duka ut, och sen blev det fika med Sigrids släkt (bror, syster och systerdotter och respektive)
Det kändes lite konstigt att fika tillsammans med dom men det är en väldigt trevlig familj. Eftersom Sigrid m fl åker till Falsterbo var det ju enda tillfället att få prata lite planering av nästa vecka för Jennys sommarjobb, men hon har ju jobbat där förr. Brodern finns ju kvar på gården och har det stora ansvaret, men Jenny har många ponnyer att hålla igång!
Fick även lite priser med hem till dressyrtävlingarna!
Bild från Bergåkra

Torsdag veckan före semestern!

Nu skiner solen igen, och nedräkningen har börjat! Men det ser inte ut som det blir någe vidare semesterväder:(
Tänker nog sluta lite tidigare idag så man kan njuta lite av solen, det märks att semestern har börjat för folk för det är väldigt lugnt på jobbet!

Till Simeå

Efter jobbet så åker jag och Jenny till Simeå. Jenny ska dit för att få veta lite vad hon ska göra nästa vecka då hon börjar jobba där. Och eftersom Cecilia fyller år idag blev vi bjuden på fika i kväll:). Ska även prata lite priser till Hästveckans dressyrtävlingar.

Vart tog sommaren vägen?

Har njutit dessa dagar då man kunnat åka till jobbet utan jacka. Idag var det mulet och kom något regnstänk - skönt med flecetröjan som hänger på jobbet!

Hemmagjord potatissallad

Blir sugen på hemmagjord potatissallad (tycker inte om vanlig köpt). Har hittat ett recept som man prova någon gång (vill inte ha med creme fraise e dyl)
 

Fransk potatissallad

Ingredienser - 4 port

Ingredienser

 •                             0,8kg potatis
 •                             3   schalottenlökar (jag tog 1 rödlök, lite purjolök och gräslök)
 •                             1/2 dl hackad dill och persilja
 •                             (1 1/2 msk kapris)

SÅS:

 •                             1 msk vinäger
 •                             2 tsk fransk senap
 •                             1/2 tsk salt
 •                             1 krm svartpepp
 •                             3 msk raps- eller olivolja
 •                             1 msk vatten

Gör så här

 1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
 2. Skala, hacka eller skiva löken.
 3. Blanda alla ingredienserna till såsen.
 4. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
 5. Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
 6. Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff.till ridskolan

Som rubriken säger så åker vi in till ridhuset för lite ridning
Gammal bild
 

Tisdag veckan före semestern

Började ju sent idag eftersom hovslagaren kom. Sen släpte vi ut och jag åkte och jobbade. Sessan och Pion går nu i samma hage som vanligt som nu är rejält nerbetad, Nicke har fått tillgång till en till hage, med mer gräs i, och Linnea går i gången och hagen bakom ladan, med mycket gräs i - operation bantning har börjat för Sessan och Pion! :)
Mycket att göra på jobbet. Har precis skickat ut två planer för samråd.

Sovmorgon

I väntan på hovslagaren...
 
 

Pikeer

Tycker dessa är fina och inte så dyra!
 
Bildkälla

Måndag veckan före semestern...

Sista veckan att jobba nu då! Lite ändringar i planeringen är det ju, Jenny är inte på ridläger hos Sigrid. Kändes inte som Sessan skulle orka gå två ridpass per dag, nu när Jenny haft så mycket med konfirmationen. Men nästa vecka ska ju Jenny börja jobba hos Sigrid så någon dag denna vecka åker vi nog till Simeå för att Jenny ska få veta vad hon ska göra till veckan, eftersom Sigrid är i Falsterbo då.
Hunddagiset är stängt, så Lakko har sommarlov... Hoppas Jenny och Johan inte sover SÅ länge! Eftersom ingen hund ska skjutsas passar L-Å på att åka motorcykel till jobbet.
Johan åker till Gävle för någon rocksak onsdag till söndag, så då blir det lugnt hemma.
Och så kommer väl Linda hem snart, eftersom hon har semester men David jobbar någon dag till!

Lat söndag

L-Å jobbade idag, själv har jag mest passat på att slöa :) Försökte sola på förmiddagen, men höll på att blåsa bort. Men bra torkväder var det, tvättade två maskiner och hängde ut. Sen på em blev det världens regnoväder i några timmar, och sen blev det fint igen!  

RSS 2.0