måndag.

Gick på kettlebell på lunchen men hade lite ont i huvudet.  Vid halv fyra gav jag upp och åkte hem, väl hemma blev jag liggandes i migrän i några timmar. Eller rättare sagt, sittandes med en hink, då jag inte kunde nudda huvudet pga olidlig värk, och fruktansvärt illamående. Somnade sittandes i sängen...
Jenny var snäll och lagade mat och gick ut med Lakko, så kunde jag krya på mig i lugn och ro.

söndag morgon

En inte lika härlig morgonpromenad,  men helt ok. Mulet, och snön började falla, men såg min första tussilago. 
 
 

Helge funnen

Hästen Helge, som blev skrämd av fyrverkerier på nyårsafton,  har återfunnits drunknad. 
http://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/hasten-helge-aterfunnen.htm

njuter

Lunch ute idag,  passar på medans det är relativt varmt.  Ett pass Body pump på morgonen,  sen vara ute så mycket som möjligt 

Efter regn och snö kommer solsken

Imorse var det en härlig morgon!  Kring nollan så det är bra att passa på att gå en promenad innan det töar och blir kladdigt! 
 

bönsallad

Källa :itrim.se
Blandade dock inte salladsbladen med det andra
 

fredagsmiddag

Färsk pasta med ädelostsås och kräftstjärtar,  och en god bönsallad till!
 

trökväder

 

snart helg

Idag blev det stickad tjocktröja och vinterjackan... Snöade igår kväll men nu är det nog snöblandat regn som kommer,  en grå och tråkig dag med andra ord.
Igår gick vi till församlingshemmet för att äta soppa,  sen gick jag till Johan med ett brev, men höll på att frysa ihjäl kändes det som! Var inte så sugen på att åka på bodycombat senare på kvällen,  men passet blev inställt...  ;)

att utmana sig själv

Det kan kännas lite otäckt,  men ändå bra.
Och det kan vara allt möjligt... 
T ex så blev jag blodgivare för några år sedan. Är väl inte så värst spruträdd,  men svårstucken.. Men efter att ha fått blod några gånger så tyckte jag att det var dags att ge tillbaka lite.
Även att börja träna på Karma var en utmaning.  Det hörde iof ihop med Itrim,  men ändå, att känna sig bekväm i tighta träningskläder,  och känna sig hemma där, är ganska stort för mig, jag som aldrig tränat förut.
Även att våga prova nya pass, som man inte har en aning om vad det är...

jobbar och tränar

Jobb och träning,  sen helg, sen jobb och träning,  sen påskhelg (vilket innebär kortare arbetsveckor), sen jobb och träning,  sen så...
 

oavgjort...

 

morgonpromenad med Lakko

När man är i Linköping så hittar man hem (till Linda) om man ser domkyrkan,  och det kan man nästan göra hela tiden. Bra, om man som jag har obefintligt lokalsinne ;)
 

lördagskväll

Frossa är bara förnamnet... 
Tre sorters pizzor,  sen till Gladiatorerna blev det dajmtårta,  sen chips/gurka /morötter med dip, godis och nötter.  Men vardagsmotionen är det inget fel på, drygt 15000 steg.
 ovanlig pizza, men god!
 

torsdagsfika

Martin på jobbet fyllde år, och han bjöd på chokladbollstårta, som Ellinor hade gjort 
 

Lördag i linköping

Linda tävlade hoppning, lämpligt nog var det i Vreta. Felfri och det såg väldigt enkelt ut. Efter tävlingen åkte vi till IKEA en snabbis,  och passade även på att äta där.
Jenny hade teamträff, och fick sina teamkläder. Dom gick ut och åt tillsammans. 
 

morgonpromenad med Lakko

 

senaste dygnet

Måste bara börja med en bild på Lakko, från igår kväll ;)
Idag var vi alla lediga,  för strax efter åtta imorse åkte vi mot Linköping. 
Jenny körde de första och de sista tio milen. Hämtade nyckel hos Linda i stallet,  har gått lite på stan och nu blir det strax middag. 
 

bodycombat

Snart dags igen! 
 

Chiapudding med chokladsmak

1, 25 msk chiafrön
½-1 msk raw kakao
½ krm vaniljpulver
1 dl mjölk
Blanda ingredienserna med mjölken, eller mixa för en slätare konsistens. Ca 220 kcal
Serveras med hallon
Källa: viktklubb.aftonbladet.se

"Fyrkantiga ögon"

En dag med datorn i focus.
Började med ett möte angående vårt nya intranät, och efter lunch satt jag och Ulrika och konverterade detaljplaner ritade i vårt gamla ritprogram ArcCadastre till det nya Geosecma...

Idag försvann solen...

 

de pass jag går på

Har ju tränat på Karma i drygt ett år nu, och har provat lite olika pass:
Bodycombat: konditionskrävande, mycket armar (slag i luften), sparkar. Balans! Jobbigt, kör endast om jag är helt frisk, och ätit bra under dagen. 2-3 pass per vecka. 
Kettlebell: svingar mm med järnkoll. Brukar gå på lunchpass 1 gång i veckan. 
Core: mage, bål och ryggövningar. Kan bli ett lunchpass ibland. 
Body pump: träning för armar och axlar främst. Brukar gå på lördagar om jag har tid.
Shabam: dans, hopp mm. Länge sen jag gick på det nu...
Tabata: stationer med olika övningar,  man kör 20 sekunder + 10 sekunder * 8 med en övning, sen byter man. Finns på sommaren. 
 

Zucchinilasagne med keso

Minst lika god som vanlig lasagne, men med zucchini i stället för lasagneplattor.

2 portioner

Köttfärssås:
250 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
150 g rotselleri
1 palsternacka
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater, à 400 g
2 msk strimlad färsk basilika eller 2 tsk torkad
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1–2 tsk sambal oelek

Mellanlager:
1–2 zucchini eller lasagneplattor av fullkorn
250 g mager keso
grönsallad
ev. basilika till garnering
 

Gör så här:
1. Börja med köttfärssåsen. Skala och hacka eller riv lök, vitlök, morot, rotselleri och palsternacka. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och köttfärs. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt, peppar och sambal oelek. Koka på svag värme i cirka 20 minuter.

2. Hyvla zucchini med osthyvel till tunna breda skivor. Smörj en ugnsfast form, täck botten med köttfärssås, lägg på zucchini eller lasagneplattor och ett lager keso. Upprepa tre gånger och avsluta med ett lager keso. 
3. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15–20 minuter eller tills lasagneplattorna mjuknat. Lägg på folie om ytan riskerar att bli bränd. Garnera gärna med basilika.

Källa: Itrim.se


Tunisien 2009

Matilda följde med till Tunisien, Till Hammamet, där vi hade All Inclusive för första och enda gången. Vi var mest på hotellområdet då det kändes säkrast så.
Grinden ner till stranden...
Pool inne, tempererad
Pool ute
 

söndagmorgon

Ännu en härlig dag, med solsken.  Enligt yr.se skulle det vara mulet hela söndagen,  så det blev en glad överraskning!  Några minusgrader,  men vindstilla och så härligt! 
 

lördagkväll

Johan kom och hälsade på, och han gick ut och fotade lite. Sen åkte vi och grattade Jan som har fyllt år
Smörgåstårta, mat, glass och tårta blev vi bjudna på.
Sen kom vi hem lagom till melodifestivalen,  men vi spelade "Med andra ord" samtidig...  Johan och jag vann över de andra... 
 

Lördag

Åkte ner på ett bodypumppass på förmiddagen,  handlade lite och åkte sen hem. Sen blev det lunch på soldäck,  grillade korv och solade. Passar på att njuta! 
 

Tips på övningar

Lite tips från Ida Warg:
 
Här kommer en övning som är grym för axlarna, raka hantellyft åt sidan. Många tjejer är svaga här och man behöver oftast inte så mycket vikt.
Gör så här: Stå höftbrett, spänn magen och ha lite lätt böjda armbågar. Lyft armarna rakt ut åt sidan och till axel höjd eller så långt du kan utan att höja axlarna.
Att stärka upp de inre magmusklerna är något många glömmer fast att det är så viktigt!

Gör så här: Ligg på rygg med en naturlig svank med båda fötterna i golvet. Läggena handen i svanken och spänn bålen så det blir ett tryck ner mot handen. (Tänk att du ska mosa handen med ryggen) Behåll trycket och lyft sakta på fötterna och skifta sakta mellan häl tå. Det viktigaste i hela övningen är att du aktivt spänner magen och behåller trycket mot handen. Jag brukar köra 20 X 3.

Grym ryggövning där man hittar kontakten och stärker upp ryggen. 
 
Gör så här: Stå höftbrett, spänn magen och rulla bak axlarna innan du börjar. Ta tag i handtaget med rak arm och dra det rakt ner. Superviktigt att hela tiden hålla ner skuldran och “sätta fast” den i ryggen. Jag brukar köra 10/sida X 3 och lägger till den i mina ryggpass.

 
Lite tips från Trend och Träning
 
Grenspecifik för längdskidåkning eftersom du både jobbar med höft, rumpa, core, lats, triceps och axlar på samma gång. Dessutom ökar den rörligheten i bröstryggen.
Gör så här:
 1.Välj ett par lätta hantlar och lägg dig så att du vilar bröstryggen på en coreboll. Upp med höften till ca 90° i knäleden, spänn rumpan och håll magen stark och stabil.
 2.Jobba med lätt böjda armar så långt du kan bakåt vid sidan av huvudet.
 3.Kom sen fram igen, fortfarande med låsta armbågar, ner tills överarmen är parallell med golvet.

1.Kettlebellsving
2.Enarmsrodd
3.Djup frontsquat med en kettlebell
Perfekt för snabb och effektiv hemmaträning. 
 
Källa: Hälsa och fitness
Stark core och slanka ben
Vill du tajta till och stärka magmusklerna, utan att riskera onödig belastning för ryggen? Då är den här pilatesövningen perfekt för dig!

Pilatesstretch med utsträckt ben stärker magmusklerna och hjälper dig att träna upp din koordination. Du ökar också rörligheten i ryggen och i baksidan av låren, samtidigt som du fokuserar på din core och hur du kan använda andningen för att få ut maximalt av din träning.

Gör så här
• Ligg på rygg med höger ben uppsträckt mot taket och vänster ben helt rakt på mattan. Lyft huvudet från golvet och sträck båda armarna mot höger smalben så att du kan greppa om vaden bakifrån. Om din rörlighet är begränsad så att du inte når fram, kan du fatta tag kring knävecket istället.
• Dra höger ben mot dig samtidigt som du lyfter vänster ben från golvet – fortfarande helt utsträckt – och pulsar upp och ner i små rörelser under två snabba inandningar.
• Kom tillbaka ner med benet på en utandning och byt sida så att du håller om vänster ben istället.
• Repetera hela rörelsen och byt sedan ben igen. Fortsätt alternera ben så här under totalt fem till tio omgångar. 

 

lördagsmorgon

 -8 grader på morgonen. Kallt, men härligt. Inga broddar behövdes då isen var borta nästan hela vägen.
 
 
 
 

veckorna rullar på!

Nästa helg åker vi till Linköping,  sen fyller Linda snart år, det blir påsk och påsklov, och sen är det dags för Turkiet!
 
Bild från ving.se 

äntligen helg!

I torsdags träffade jag Carina,  vi åt lunch tillsammans och gick lite på stan (tog långlunch).
Till veckan blir det nog fullt upp på jobbet då en detaljplan ska på samråd och en annan får vi se hur vi gör med. Så nu hoppas jag på härligt vårväder för att ladda batterier!

kvällskvarg med jordgubbar och nötter

 

onsdag

Tog vid lite där tisdagen slutade...
Sov bra, men när jag väl vaknade,  så kom stressen... Lite sovmorgon eftersom jag började dagen med blodgivning.  Väl på jobbet så gick vi till sessionssalen och möblerade om lite inför vår presentation av plangruppen i miljö- och byggnämnden.  Vår "sketch" blev uppskattad,  hur vi jobbar kan ju vara lite obegripligt och byråkratiskt.
Sen drog vi våra detaljplaneärenden och sen var vi klara!
När jag pustat ut lite frågade Petra om jag skulle med på ett lunchpass,  så då blev det core. Sen var det vanligt jobb som gällde! 

tisdag

En fullspäckad dag.
Jobb först, sen årsmöte med Vision, med lunch på församlingshemmet. Sen springa till kulturhuset där det var en föreläsning om "kulturmöten". Sen till Karma för ett pass med bodycombat,  sen hem och ut med Lakko,  innan det blev en dusch och sen en keso mellanmål i soffan..
 

längtar...

 

ibland är man lite impulsiv!

 

måndagsmorgon

 

solade...

Eller, höll på att blåsa bort!  Men snart så!
 

rea...

 det gillar jag!
70 % på tröjan och vindbyxorna med!

smoothie med kiwi

2 stora glas:
1 banan 
1 kiwi 
1 dl frysta hallon 
1 dl frysta blåbär 
1 dl kvarg eller 1 skopa proteinpulver 
2 dl mjölk eller yoghurt 
Källa:  trendotraning.se 
 

söndag morgon

8 grader varmt ,  så nu töar det och är geggigt efter min slinga.
 

skönt att inte ha häst

Vi har ju haft ponny sedan Linda fick Bee, för 15? år sedan ca. 2004 var väl stallen klar här i Hemänges så dom flyttade hit. När Linda flyttade hade Jenny ponny några år till, men sedan 1,5 år ca är vi ju utan.
Linda bodde ju hemma med Jusse i ca ett halvår men nu märker man (igen)  vad skönt det är utan. 
- Man slipper de självklara sakerna såsom mockning, in och uttag.
- Man slipper böket med blöta täcken, leriga hästben med mugg mm.
- Man får mycket fritid när man inte ska iväg på träning och tävling 
- Man spar pengar.. 
- Man slipper oroa sig nu när det blir mer varg och björn 
- Och man slipper oroa sig för skador...  Läser två hästbloggar ,  kända hästmänniskor, där den ena fick ta bort sin elitponny pga skada i hagen för en vecka sedan, och den andra bloggerskan har inte orkat skriva ännu vad som hänt med hennes häst.
Men det har ju trots allt varit en rolig tid!
 

träningsvärk...

Efter två dagar efter varandra med bodycombat,  och uppehåll tidigare i någon vecka så har jag världens träningsvärk! Speciellt i axlar och armar, så jag struntar nog i body pump idag...
Länk till Bodycombat 

morgonpromenad med Lakko

Härligt när det är ljust ute tidigt, så det bara är att kliva upp och gå ut! Mulet, grått och blåsigt men skönt ändå.
Glömde broddarna,  men det gick bra ändå. Där det finns is kvar var det fläckvis tinat.
Snöätaren! 

bodycombat

Gick på bodycombat igår,  och självklart gick jag på det idag med när det var ett afterworkpass. (och så säger Henrik att det blir på söndag med, men någon måtta får det väl vara...) 
Men nu är det äntligen helg! Har tagit en promenad med Lakko med, men nu sitter jag nyduschad i soffan och tittar på "ninja warriors". L-Å jobbar, får se när han kommer hem...

syjunta

Junta hos Kerstin,  mycket prat och skratt,  och ost och kex
 

mjukbröd

Läste om detta bröd på någon blogg, och hittade det på Willys.  Jättesaftigt och gott!  Äter ju inte ofta mjukbröd men har börjat köpt macka till morgonkaffet de dagar jag ska träna.
 
Information om brödet från Fazers hemsida:
 
"Fazer Rotfruktsbröd är en helt ny typ av bröd med bönor, rotfrukter, rostade kikärtor och äkta surdeg.
Rotfrukterna syns tydligt i bröden. Med en topping av rostade och krossade kikärtor får brödet en härlig smak och ett krispigt tuggmotstånd.
Mer grönt
En tredjedel av mjölet har ersatts med rotfrukter och bönor. Något som gör brödet extra saftigt, gott och matigt.
Ett tips är att rosta det för en riktig smakupplevelse.
Kvalitetskolhydrater
Vi behöver kolhydrater för att fungera. Bröd är ett exempel på en smart och bekväm energikälla.
Det är skillnad på olika kolhydrater. Det vi brukar kalla kvalitetskolhydrater bidrar till ett stabilare blodsocker, och håller oss mätta samtidigt som de är rika på fiber, vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Nordiska näringsrekommendationerna rekommenderar spannmålsprodukter av fullkorn, hela frukter, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, nötter och frön som den största källan till kolhydrater."

tisdag

Ännu ett lunchpass,  denna gång "shape & tone",  första gången jag testar detta. Valde att stryka mig från bodycombat på kvällen då jag inte har orken till detta ännu efter förkylning. 
Är ju bodycombat både på torsdag och fredag - får se hur jag gör med dessa. Ska iallafall gå på Body pump på lördag. 

måndag

Jobbat nu när jag är frisk ( lite snorig men det är man ju länge).  Startar upp träningen med ett lunchpass med Kettlebell. 
Jenny har kommit hem efter mycket om och men, hon ringde igår kväll och var ganska förtvivlad,  jätteförkyld och så var tåget hem inställt... Kö för att komma fram till sj, men sen gick det smidigt att byta till ett annat tåg. Bättre avresetid med, från 05 till halv åtta ca. Hon skulle blivit ca 20 minuter sen till skolan,  men nu åkte hon hem och la sig istället. Xtåget var tydligen försenat med så hon missade 75an och fick åka taxi hem ;)

söndag morgon

Började med en långpromenad med Lakko,  härligt,  nu är det bara att komma igång igen! 
Efter frukosten satte jag mig i rummet med en mugg te och knäppte på tvn, nostalgi ;)
 

RSS 2.0