Quesadillas med kantareller

Ingredienser

Quesadillas med kantareller

  • 4 st quesadillas bröd
  • 80 g lagrad smakrik ost
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 krm timjan

Bönsallad

  • 200 g svarta bönor
  • 120 g majs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,25 msk rapsolja
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprikapulver
  • 3,25 msk persilja (klippt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Så här gör du

1. Hacka kantarellerna i mindre bitar och fräs i smör tills all vätska kokat in.
2. Häll av vätskan från bönorna och majsen. Hacka lök och vitlök och blanda med olja, spiskummin, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Häll dressingen över bönorna o majsen och blanda noga.
3. Riv osten och lägg hälften av den på bröden. Strö över kantareller, timjan och resten av osten. Vik ihop till en halvmåne. Stek i stekpanna ca 2 min på varje sida.

Skär upp dina quesadillas och servera med bön/majssalladen.

Tips!

Blanda olika sorters bönor i bönsalladen. Testa att byta kantarellerna till annan svamp eller om du inte vill ha det vegetariskt, gör hälften med skivad skinka eller salami.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0