Lakko får främmande

Lakko fick främmande på förmiddagen, en dagiskompis

För två år sedan...

...flyttade Linda och David till Linköping, tänk vad tiden går fort!

Måndag

 - och jag är ledig!


"Ponnypappa"

Hittade den här filmen hos Havrepappa


Är man på en tävling kan man i regel se vems barn det är som rider, för föräldrarna "hjälper" gärna till med ritten. Vet själv hur det är, för jag brukar bli väldigt trött i benen då jag skänklar så mycket när Jenny rider! :) Har dock aldrig sett någon som på filmen :) :)

Dressyrtävling i Tunalid

Ja då var det dags igen då. Kl 8 på morgonen åkte vi, bara för att inte Sessan skulle hinna gå ut i hagen och gegga ner sig. Var väl framme vid tiotiden så då hann Jenny titta på Cecilias första start.

Sen var det dags för Jenny vid 12tiden. Eftersom hon såg ut att bli placerad stannade jag uppe med Sessan medans hon gjorde i ordning dponnyn hon skulle rida. Och hon blev placerad på tredje plats, både individuellt och i Hälsinge dressyrcup (första omgången av fyra, för ekipage från hälsingland)

Sen snabbt upp på Magic Blue Vergilius, som fick ganska ok poäng för att tävla för andra gången. Sen ställa Sessan i transporten en stund så hon fick äta och ut för sista start vid drygt tretiden. Det blev en tredjeplats då med, men denna gång var det bara två placerade.

Och i båda klasserna var det två bollnäsryttare före, Victoria och Cecilia!

Och sen när man kom hem, vid halv sextiden bjöds det på grillat. Men man är bra mör efter en sådan dag!

Lite bilder, men det var väldigt mörkt i ridhuset, och sen glömde jag att ställa om så det blev inga bra bilder...


Bättre bild så man ser färgerna:


Lindas tävlingsdebut med No Limit

Linda har tävlat idag i Norrköping på Åby med No Limit. Dom är ju båda lite orutinerade så dom startade 80 och 90 cm, clear round. I första klassen gick det felfritt men i andra gick det lite sämre, men det är väl en jättebra debut!
Lånat lite bilder från Lindas blogg
Startlistor...

Äntligen har startlistorna till Tunalid kommit, det blir en LÅNG dag

Lördag

Tvättar och hänger ut, härligt! Har bäddat rent i sängarna. Har varit på stan med Jenny, ja Karlssons, Jysk, Rusta, Granngården, Horsetack men det blev nästan inte något. Jenny tänker väl göra om lite i sadelkammaren men vi fick inte tag på så mycket dit. Packar inför i morgon... Ja en helt vanlig lördag!
 

Silikonsnoddar och en svart (liknande den ovan) picknickkorg från Karlssons blev det bl.a.

Gymnasium

Tänkte åka på detta på tisdag, den 1:a maj!


Hmmm...

Undrar vem detta passar in på?...

Lördag

Idag verkar det bli en fin dag, med skaplig temperatur. Och första lediga dagen av fyra, då jag tog ledig på måndag som är en klämdag! Och det behövs, känner att jag inte hinner göra något hemma, för det är mycket på jobbet, men ännu mera häst, med träningar och tävlingar! 

Men sitter snart framför datorn och equipe då Linda ska tävla för första gången på sin medryttarhäst No Limit! Hoppas det går bra så det blir fler tävlingar!

Fredagkvällen i Simeå

Som vanligt åkte vi till Sigrid för träning, men åkte tidigare så att Jenny skulle hinna rida Magic Blue Vergilius, en dponny som Jenny ska tävla på söndag. Sen blev det träning, tillsammans med Matilda.

HVpolo-tröjan

Bak på den lila/cerisa hv polotröjan står det ju ett antal koordinater, så jag fick ett påpekande från en som jobbar på kart- och mätavdelningen att jag borde kolla vart koordinaterna ledde. Så jag gick in på googlemaps och kollade, och det stämde väl ganska bra, ligger någon mil från St. Moritz!
Fredag

 - och det börjar kanske likna vår, och vårväder! 9 grader i morse, och 12 på dan är väl skapligt. Och Sessan fick "bara" regntäcke idag!

Tv-tips

Om man känner för att krypa ner i sängen och känna sig lite barnslig kan man titta på "Ice age 3" på fyran kl åtta!

Havrepappa är bara bäst!

Även fast "Havrepappa" är ironisk så stämmer mycket av det han skriver. I detta inlägg som jag lånar från hans blogg, kan man se likheter mellan honom och en "ponnymamma/ponnypappa"! Det är nog lika jobbigt! Så ta åt er, barn!


Tävlingsdags på gott (och ont)

26 april 2012

Efter några tävlingar där Anna inte har kommit till start av olika anledningar så är det då dags för tävlingspremiär i Laholm på lördag. Det är något som jag ser fram emot med lite skräckblandad förtjusning och jag skall förklara varför. Jag vill också poängtera att jag än en gång faktiskt bara är i r o n i s k.


Det som jag är drabbad av är ju dressyrtävlingar. Det är en oerhört segdragen historia som tar en otroligt lång tid. Det går faktiskt en hel dag från det att man åker hemifrån till dess man är tillbaka hemma igen. Jag tänkte berätta för er om hur en tävlingsdag ser ut, utifrån mitt eget, högst personliga, perspektiv.


Det hela börjar redan kvällen före själva tävlingen. Då börjar Anna fokusera. Det innebär att hon sitter i soffan, blundar och ritar dressyrprogram med fingrarna i luften framför sig. Hon påminner ganska mycket om ”Stevie Wonder on crack”. Hon hör inte vad jag säger, och om skulle jag krypa nära i soffan för att gosa lite så viftar hon irriterat bort mig.


Att göra något mer avancerat gos i sängen är inte heller att tänka på kvällen före tävling. En idrottskvinna vet att man måste hushålla med sina krafter, eller hur det nu var hon uttryckte sig den gången jag försökte. Inte heller är ett litet glas vin att tänka på en lördag kväll, det är ju trots allt tävling dagen efter. Detta gäller inte enbart själva idrottskvinnan, utan även för mig. Jag skall ju köra bil nästkommande dag med en väldigt dyrbar last.


Okej, så jag går och lägger mig, spik nykter och med händerna på täcket. Det är förbannat svårt att somna när man vet att klockan kommer att ringa långt före den normalt sett ringer i veckan när man skall till jobbet. Så jag ligger där i sängen och räknar hästar som skuttar runt på små moln av ensilage, och till slut somnar jag av ren och skär leda.


Strax efter att jag lyckats somna så ringer den förbannade klockan. Det är dags att gå upp, fastän det knappt är ljust utanför fönstret. Jag kravlar mig ur sängen och stapplar in i duschen. Nu undrar vän av ordning varför jag skall lägga tid på att duscha innan jag åker på en dressyrtävling, men jag tänker att om jag nu skall dö när jag leder en häst, så skall jag i alla fall göra det hel och ren.


Jag hinner precis göra mig två mackor och en kopp kaffe i termosmuggen innan Anna står i dörren med kläderna på och hela famnen full av hästprylar och hoppar av otålighet. Då gör man klokt i att skynda sig ut efter henne, om livet är en kärt.


I bilen på vägen till stallet är det tyst, väldigt tyst. Jag dricker mitt kaffe och får en massa sura kommentarer om att kaffet minsann luktar illa. Jag låtsas som om jag inte hör henne med tanke på husfriden. Väl framme i stallet gör jag lite olika, mindre viktiga, sysslor i stallet medan Anna gör i ordning hästen. Jag kanske fyller på spån i transporten och bär ute saker som skall med. I praktiken så håller mig undan så mycket det bara går.


När det väl är dags att åka så kommer ett av de moment som jag skall utföra under dagen. Kanske faktiskt det allra viktigaste momentet. Jag skall nämligen stänga bommen bakom Anna och hästen när de har passerat in i transporten. Det är en ganska simpel uppgift och jag är ganska säker på att man kan dressera en apa för att utföra uppgiften men…


…Nu tror ni att jag driver med er, men det här är faktiskt sant. Trots att man kan lära en apa att utföra momentet att stänga bommen bak på transporten så har jag, helt utan att överdriva, fått minst fjorton lektioner i hur man stänger en bom bakom en häst. Notera också att Anna ändå, trots enkelheten i uppgiften och trots alla dessa lektioner, ändå själv skall kontrollera att allt är stängt innan vi kan åka. Det kallas för kontrollbehov!


På vägen till tävlingen så gör sig det där otäcka kontrollbehovet sig gällande igen, och jag korsförhörs på längden och på tvären om jag verkligen har packat in den eller den saken, och i så fall exakt vart den saken ligger. Om jag så mycket som tvekar bråkdelen av en sekund så innebär det stopp längs vägen för att kontrollera att prylen faktiskt är med. Än så länge har allt alltid varit med, och jag vill inte ens tänka på vad som händer den dagen som jag faktiskt har glömt något.


Jag ser rubriken i Aftonbladet framför mig ”Kvinna ströp sin man mitt bland semestrande barnfamiljer på E6:an”. Under rubriken så är det en bild på mig där jag ligger på den svarta asfalten med ett färgglatt grimskaft virat runt halsen. Man skulle ju kunna hoppas på att Anna kunde ha någon slags förståelse för att man ibland glömmer saker. Speciellt med tanke på att hon själv, när hon jobbade som hästskötare i ett hoppstall, faktiskt råkade glömma alla tre hästarna hemma i stallgången när de skulle åka på tävling, men så är det inte.


Väl framme på tävlingen så börjar saker gå lite lättare för mig. Anna får ganska fullt upp med olika praktiska saker att göra, och tappar därför lite fokus på mig. Så länge jag gör exakt det som jag förväntas göra, helst några sekunder innan hon ber om det, så brukar det gå ganska bra trots allt.


Efter tävlingen, ni vet de där fem minuterna som tar en hel dag att genomföra och som innebär att man inte får gosa, dricka vin eller ha sovmorgon så brukar Anna faktiskt vara ganska trevlig. För första gången på hela helgen så går hon att prata med på ett normalt sätt.


Så här är en dressyrtävling för mig. Om det är synd om mig?!? Ja, det är väldigt, väldigt synd om mig. Synd om Anna är det däremot inte, skall man få en ny kavaj så kostar det på. Det som är allra bäst med just dressyrtävlingar är ändå att det oftast finns väldigt billig fika att köpa där.

Källa


Irma från Hällbo...

Nu är hon i farten igen! Tävlingar i Norge, och hon blir placerad!


Drammen Online: Spring Tour pågår

(2012-04-26 12:59)

Artikel i Sprangen.
Online, resultat, startlistor.

Torsdag:
* 5 svenska placeringar i Lilla guldtourens 1,35.
* 1 svensk placering i Lilla silvertourens 1,20.
Källa

DRAMMEN SPRING TOUR, BALTIC CUP, NORDIC DEVELOPMENT TOUR
FEI stevne, 26-13.05.2012
Organizer: Drammen Ridesenter
Klasse 2
26.04.2012
Sprang, CSI2* - Gold Small Tour 1,35m
Classification: 274.5.3Starting: 51 / Counting: 51 / Placed: 13
 
RESULTS
Place   Rider   Horse Nation NOK 1. fase 2. fase
1   Järsberg, Kenneth Alexander   Caragena LSRK 2500 0 - 53,76
0 - 29,63
2 Maggi, Mariano   Joop SWE 2000 0 - 53,75
0 - 30,29
3 Ingvarsson, Karl-Jacob   Cafino SWE 1500 0 - 57,55
0 - 30,99
4 Norilo, Juho   Doppsko Carimba FIN 1000 0 - 53,92
0 - 31,55
5   Gulliksen, Victoria   Bodyguard DOR 625 0 - 59,62
0 - 32,33
6   Johansen, Ida   Casper IV SØND 625 0 - 60,48
0 - 32,33
7 Maggi, Mariano   Bombay Sapphire SWE 400 0 - 57,06
0 - 33,17
8 Flam, Pål   RR Lord of Rings NOR 300 0 - 58,25
0 - 33,26
9 Karlsson, Marielle   Treffer NOR 300 0 - 55,20
0 - 33,49
10   Bull, Connie   Moon Raker D'Utah DOR 250 0 - 61,37
0 - 33,52
11 Truelsen, Karina   Aniviero Z DEN 250 0 - 61,76
0 - 33,75
12 Karlsson, Irma   Cornesco LJ SWE 250 0 - 58,39
0 - 33,97
13 Lindelöw, Douglas   Casello SWE 250 0 - 61,13
0 - 34,43
 
14   Gjendemsjø, Susanne Håhjem   Sauron-M.L. ÅLES   0 - 58,54
0 - 34,96
15   Kasin, Cornelia Emilie   Lowhills Black Magic BÆRU   0 - 59,75
0 - 35,50
16 Ingvarsson, Karl-Jacob   Wizard V SWE   0 - 60,36
0 - 35,74
Källa


Torsdag

Mulet och grått hela dan, och nu regnar det. Skönt med en hemmakväll, framför brasan!

Onsdag

Och idag blev det hoppning för Gaby. Härligt väder så det var på utebanan. Kul tyckte både Jenny och Sessan, att få göra något annorlunda!

Tisdag

Träning på ridskolan, och trots att det är väldig spridning på ekipagen ger lektionen mycket ändå. De andra red skänkelvikningar och Jenny slutor och öppnor. Nu laddar vi inför tävling de närmaste två helgerna!

Och vilket väder det var! Men vi hade tur!! När vi kom till ridskolan kom det några stänk, vi hade väl varit inne i ridhuset några minuter när det började vräka ner regn! Och sen slutade det lagom tills vi skulle gå ut, ibland har man tur!! :)

Dimma

Imorse när jag åkte till jobbet såg det ut så här, fast mycket värre! Trökväder!


Vy från mitt fönster på jobbet

Ville hellre att det såg ut såhär

Teneriffa 2007


Dammsugare


Tycker att den här annonsen är rolig!

Gävle

Vilken rolig dag!

Erik Mattsson och Maria Lundqvist var otroliga! Erik har ju Petra och jag sett tidigare, på en föreläsning på Kartdagarna. Och Maria spelade ju Sally för några år sedan.

Erik pratade bla om kroppshållning, och om ögonens uttryck!
http://erikmattsson.se/swe.php


Och Maria, som Sally, fick upp ett antal personer på scen för att spela en "balett" som hon regiserade.

På väg till Gävle

Sitter antagligen på tåget nu för att gå på ett seminarium med Erik Mattson och Maria Lundkvist:
"Det är väl inte mitt fel att du inte fattar"


söndagskväll

Har precis kommit hem från Simeå, där Jenny varit hela helgen. Det var ju meningen att hon skulle träna för Sigrid på fredagen, och sen följa med som "hästskötare" på lördagen till Uppsala där Cecilia skulle tävla, och Sigrid döma, men pga vädret blev det ju inte så. Vi åkte, försiktigt, till Simeå på fredagkvällen. Väl där var det träning för Jan-Ove Olsson, och Jenny fick rida en av Cecilias ponnyer både lördag och söndag för honom. Och sen på söndag em åkte jag dit med Sessan och träning för Sigrid.Åter hemma bjöds det på räksmörgås! :)

Ett tips!

Vatten är nyttigt, men jag tycker inte att det är så gott. Citronvatten är man ju van, men man kan ju faktist ha vad som helst i vattentillbringaren. Jag brukar lägga i lite frysta bär, som hallon eller jordgubbar, men även melon, äpple och apelsin är gott att ha i!

Mina pikéer

Tycker det är snyggt med ryttare som har piké på sig, men även jag har någon. En fick jag som funktionär på hästveckan:och den andra köpte jag på rea men har inte haft den förräns nyligen, och då till ett par kakifärgade byxor vilket blev snyggt.


Bloggtävling

Jag tävlar om ett par Mountainhorse ridbyxor! Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Söndag

Solen skiner, har varit ute på en promenad med Lakko och ska nog gå och sätta mig ute på altanbron. Är det inte omväxlande väder, så säg!


Guldhjälm!

Ett föredömme i dressyren, Isabell Werth, som tävlar med hjälm istället för hatt! Lite coolt, (och bra gjort!)

Bild från Hippson

Edit: såg någon mer med hjälm!

Nostalgi 2

Började tänka lite på filmer som Johan med kompisar gjorde för många år sedan. Det tog ett tag att hitta, och jag hittade bara en!
Och jo, jag blir så stolt över dig Johan! :)

Och nu, ridsport på tv

Går till köket och rör ihop en ädelostsås samtidigt som jag kollar på lite dressyr på SVT 1!

Nostalgi

Johan påminde mig om denna låt, det var länge sedan man hörde den!

Lördag 21 april

Och så här ser det ut uteIfjol vid den här tiden var det mycket bättre väder!

Edsbyn 17 april 2011

Herte 22 april 2011


Hofors 24 april 2011, och då var det ca 25 grader varmt!

Fredagkväll...

... och L-Å jobbar kväll... och på söndag... och hela nästa veckan...


Inställd träning! :(

Snön vräker ner, så det blir ingen träning... Hörde att Sigrid och Cecilia avbokar sin resa imorgon med pga snön... TRÖK! Cecilia skulle ha ridit 8.07 tror jag vilket innebär att dom måste åka vid fyratiden... och sen skulle Sigrid dömt sista klassen med ca 30 ponnyer fram till ca kl 18 tror jag. Men i detta väder kanske många stryker sig...


Snö, eller?

Får se hur det blir i kväll... Vi ska enligt planerna åka till Sigrid för träning, men då jag har sommardäck på hela ekipaget hoppas jag att nedebörden kommer som regn, och att det inte blir halt...
Om det inte blir träning blir det nog en resa iallafall till Simeå då Jenny ska följa med Sigrid och Cecilia till Uppsala (Aros ridklubb) där det är nationella tävlingar och Cecilia startar sin bponny, och Sigrid ska vara domare i en klass.

Jobb till 21.00

Idag åkte jag direkt efter jobbet till Kilafors där vi hade en medborgardialog, dvs ett möte med folk från trakten som fick säga vad som saknades i Kilafors, och vad som var bra etc. Detta ska i slutändan bli en ny översiktsplan. Kom hem strax före kl 9 så tog ut Lakko lite. Sen fick han vara ute tills Jenny kom hem och sen satt han i princip i knä på oss i en halvtimme, och pratade hela tiden... Han var något sällskapssjuk (L-Å jobbar kväll).
Igår var jag på syjunta, för första gången i Söderhamn sedan Carina flyttade dit. Eftersom det är längre restid brydde jag mig inte om att åka hem efter jobbet utan åkte direkt. Men det är jobbigt att inte komma hem förräns vid 9, är helt slut nu efter dessa två dagar!

Och Jenny, hon var på en clinic på Nytorp med Eva som har Nicke!

Det blev Insjön!

Så här ser ju våran "vårplanering" ut för dressyrtävlingar. Vecka 18 valde vi mellan Delsbo och Insjön - Delsbo kom med sin propp för någon dag sen och då visade det sig att dom skulle ha LC:2, LB:2 lokalt och LA:P1 regionalt. Då hade vi redan anmält till Insjön men bara blivit reserv. Klasserna där var många, LC, LB lokalt och LA:1, Lagtävlan för ponnyallsvenskan och LA:P1. Men nu är vi med!
 
v 17 29/4 Tunalid lok LB, LA
v 18 5/5 Delsbo? reg/lok
             Insjön reg LA:1, Lagtävlan
v 20 19/5 Ljusdal lok LB, LA
        19/5 (Aros reg ?)
v 21 27/5 Bollnäs reg LA:1, LA:P1
v 22 2/6 Årsunda reg
v 23 5-10/6 STRÖMSHOLM ( bara titta på tävlingarna :) )


Väder...

Ser ut som att nästa helg, kanske, kan bli fin! (varm iallafall!) Och då ska vi till Tunalid

Promenad

Var ute och gick på lunchen häromdan, och gick till Lidl. När jag var där kom jag på att jag kunde köpa ett "träningsset"? till Jenny, men dum ide, vägde nog bra många kilo, dvs för mycket för att bära på tillbaka till jobbet:). L-Å köpte setet senare, han som var bilburen!

Sommardäck ...

Det känns inte som att det var en bra ide att byta till sommadäck... La i 4wd i morse och körde försiktigt...

Tittar på "Alcatraz"...


Missade denna serie när den började förra veckan, så spelade in reprisen i helgen, och det tredje avsnittet igår, och sitter nu och tittar på de inspelade avsnitten. Mysko serie! Men spännande!


Coyote Ugly

Tänkte gå och lägga mig, men fläppade lite på tvn och kom mitt in i filmen "Coyote ugly"... har sett den många gånger...

Discogrimma...

Mäste bara säga att det finns "disco"grimmor med...

källa

Lakko och hans presenter!

Har precis kommit in från en promenad med Lakko, kan säga att det var skönt med vintermössa! Måste ju visa presenterna Lakko fick av Jenny:Syns kanske inte så bra, men det är ett "discohalsband"!

källa

Måndag kväll...

L-Å jobbar kväll, Jenny har haft studiedag och varit hemma. Nu har hon gått för att rida så Lakko och jag slappar i varsin soffa/fåtölj i vardagsrummet... Ska väl ut en vända med honom, men det är så gråkallt :(

16 april = inga dubbdäck på!

Åkte till jobbet med sommardäck imorse, det haglade och var nollgradit...

Matilda och Spot på besök

Jenny sov hos Matilda inatt så på förmiddagen kom Jenny, Matilda och Spot till Herte. Dom red ut tillsammans och sen fick hästarna sola lite, innan Spot åkte hem.

Coleslaw

Något som är gott till grillat kött, stekta laxbitar, ja till mycket, är coleslaw. Jag byter gärna ut potatisen mot den.

Coleslaw

200 g vitkål
1 morot
(½ vit lök)
1 dl creme fraiche
½ dl majonäs
1 tsk fransk senap
½ tsk salt
½ krm svartpeppar

- Finstrimla vitkålen (osthyvel går bra)
- Riv moroten
- (Skala och finhacka löken)
- Blanda de övriga ingredienserna, och blanda ihop med kål och morot. Låt stå svalt i några timmar.

Havrepappas ide'er om vad vägskyltar betyder...

Varning för stallpersonal i arbete

Lägg en volt i varje hörn av banan.
Ponnyföräldrar är strängt förbjudna.

Fler skyltar finns på Havrepappas blogg!


Söndag morgon, och solen skiner!

Det verkar bli en fin dag idag, med sydliga vindar! Matilda och Spot kommer senare och så blir det lite uteritt!

Bild från påsktävlingen i Hofors 2011

BRS-ekipagen igår...

Det gick inte så bra för de yngre BRS-ryttarna igår, och då menar jag alla utom Sigrid. Tora kom sist i MSV:B4 medans Sigrid kom fyra, fyra placerade. I elithoppningen kom Bollnäs sist, men det är ju bara första omgången. I laget ingick Stina Karlsson, Stina Martinsson, Irma Karlsson (som vägrade ut sig) och Madde Söderberg- Andersson (som ramlade av)

Några bilder från kalaset...


Lakko 2 år!

Hipp hipp hurra! Lakko 2 år idag!
Han väntar på sin bästis, sen blir det kalas!

Hejar på Bollnäs Elitlaget snart!

Och snart är det första omgången i Agria Ridsportallsvenskan, elit (Stor häst) där Bollnäs är ett av åtta lag som kämpar för att komma först till kvartsfinal på Strömsholmstävlingarna, och sen vidare till final i Stockholm horse show
http://www.grs.nu/

Hejar på Tora och Sigrid idag!

Idag hejar vi på Tora och Sigrid som tävlar dressyr i Högbo, MSV:B4
http://online.equipe.com/sv/competitions/3830
http://online.equipe.com/sv/class_sections/42694/live
Sigrid rider nog en till klass i dag, och Tora i morgon

Eksjöbo på gott och ont!


Bilden tagen från Johans facebook

Förstår att det är jobbigt i skolan, men härda ut! Tiden går fort! Du som är så klurig och finurlig fixar det!

Fredag

Fredag. Det var en kort arbetsvecka eftersom måndag var röd dag, och det känns skönt! Förra helgen var intensiv (med påsk och tävling och besök av både Linda och Ewa) så denna helgen ska jag bara vara!

Men ska även ta mig tid att pyssla både ute och inne, vilket verkligen behövs! Fick en hemmafredag med: skulle ha varit till Sigrid på träning men hon hade dubbelbokat.


Vårväder!

Idag är det superhärligt väder, solen skiner, det är sydliga vindar och 10 grader! Men det ska bli kallare, och risk för regn eller snö... Så det är bara att passa på dom få dagar som är fina!

Ridkläder eller kläder med hästanknytning...

Kläder med hästanknytning som går att köpa på lika olika ställen...EDIT om inte länken funkar klicka här och sen på SHOP
Elitserien i hoppning, ponny

Hittade proppen och anmälningssidan i TDB till ponnyhoppningen i maj på ridskolan, med elitomgångarna 2 och 3. Tävlingarna är alltså i maj, 17-19, och redan är det 131 starter! Tävlingarna går utomhus så det blir nog häftigt att titta på! Risken är väl stor att man får hjälpa till med något, men det är ju bara kul! Fast vi har ju dressyrtävlingar helgen efter...


Dressyrtävlingar sommaren 2012

Jenny börjar sitt sommarlov den 15 juni. på måndagen därefter och två veckor fram går hon på konfirmationsläger, med konfirmation den 30/6. Och under den tiden är det dåligt med tävlingar :)

v 27 4/7 Söderhamn kvdressyr lok?
v 27 7-8/7 Insjön lok/reg LA/LA, Lagtävlan, LA:P1
v 28 14/7 Njurunda reg LA, LA:P1
v 29 21/7 Bollnäs Hästveckan
v 30 27-29?/7 Falun reg/lok
v 32 11/8 Jättendal lok
v 34 25/8 Gnarp lok


Dressyrtävlingar april-juni 2012

Har en liten grov planering av tävlingar resten av våren och fram till sommarlovet. Vi testar att rida LB igen, där det annars bara skulle ha blivit en start, i LA.
v 17 29/4 Tunalid lok LB, LA
v 18 5/5 Delsbo? reg/lok
             Insjön? reg LA, Lagtävlan, LA:P1 ?
v 20 19/5 Ljusdal lok LB, LA
v 21 26/5 Bollnäs reg
v 22 2/6 Årsunda reg
v 23 5-10/6 STRÖMSHOLM ( bara titta på tävlingarna :) )Ishockey :(

På tvn i rummet är det ishockey, så jag går väl någon annanstans för att titta på något bättre!

Almanackor på jobbet...För att kunna hålla koll på "livet" har jag två almanackor på jobbet: En för jobbet och en med privata saker vilket mest är hästrelaterat, såsom skoning, träningar och tävlingar...

Kalorier...

Det har blivit lite mycket god mat, fika och godis nu när det varit påsk, och vi har firat Linda men även min syster Ewa... Men använder denna app i mobilen - skriver in vad jag har ätit och så håller den koll på hur mycket man har kvar att äta! Det bästa med denna är ju att man får koll på hur mycket kalorier viss mat innehåller!


Matilda och Jenny

Skjutsade somsagt Jenny till Matilda i Segersta tidigare idag. Dom är ett otroligt par, fast det skiljer två år mellan dom, dom har verkligen mundiareé när dom träffas! :) Men kul har dom!!!
Dom började väl träffas när dom red tillsammans på ridskolan när dom hade Maja och Pricken. Sen har ett antal ponnyer bytts. 
Sen har dom gjort ett antal resor tillsammans: Strömsholm under några år och i fjol hyrde vi stuga och bodde kvar en natt i närheten, till Tunisien och till GotlandNågra bilder från Tunisien 2009

Segersta

Skjutsade Jenny till Matilda så dom kunde rida tillsammans. Lite drygt att skjutsa, men tycker det är bra för Sessan att få göra något annorlunda, och kul för Jenny att få rida med någon.

Först red dom ut lite, sen red dom i paddoken, med lite bommar och även ett hinder. Sen bytte dom häst och det gick jättebra för båda. Väldigt olika hästar att rida, och inte så lätta heller. Sen red dom ut lite igen. Efter det lastade vi och jag åkte hem med Sessan medans Jenny stannade kvar. När jag kom hem hade inte Linda åkt så jag hann säga hej då!


Annandag påsk

Idag är det sista dagen på påskhelgen, och med andra ord ganska lugnt. Linda åker hem någon gång mitt på dagen och Jenny ska nog till Segersta med Sessan. Och så ska väl L-Å byta däck i allafall på Caddyn. Kia + transport ser han inte fram emot att byta på, eftersom det blir åtta däck...

Film från Hudik

När Linda är hemma blir det mycket bilder tagna, och även någon film. Hon filmade Jennys start i LA:P1 i Hudik den 6/4 där Jenny fick ca 61%

Påskdagen

Idag kom min syster Ewa på påsklunch och fika, även svärmor var bjuden. Ewa bor ju i Upplands-Väsby, så det blev en bit för henne att åka, fram och tillbaka samma dag. Men det var ett tag sen vi träffades, så det var kul!
Sen tog jag, L-Å, Lakko, Linda och Sessan en promenad, medans Jenny åkte cross. Linda märke skillnad på Sessan sen hon red henne sist!

Sen blev det en tur till Take Off så att Linda skulle bli nöjd :)

Påskafton!

Så blev det påskafton. "Barnen" började med att leta sina påskägg. Sen var det bara att börja städa det sista, göra smörgåstårta och negerbollar - ja, jag säger negerbollar! för det heter så!

Jenny och Linda tog en promenad med Sessan och Lakko, tror Sessan uppskattade det!
Sen tog Jenny och Linda en sväng ner till Horsetack, bl a för att kolla på en kavaj till Linda, som ska tävla snart.
Sen blev det gratulationsfika för Linda som fyllde år förra veckan, men nu passade släkten på att komma.
Sen blev det grillat, som Linda hade beställt.
Och på kvällskröken åkte Jenny, Lakko och L-Å till Hå, och Linda åkte till kompisar (och jag fick lite lugn och ro!:) )


Lördag

Släppte ut hästarna, åt frukost och tänkte lägga mig och titta "Brothers & Sisters" - men det är ju påskafton så då visades "Tigers film" istället... :(

Påsktävling 2011 resp. 2012

Ifjol var vi i Hofors på annandag påsk och i år i Hudik på långfredag. Lite skillnad på väder!
2011: 24 april2012: 6 april


Långfredag = dressyrtävling

Hudik har ju alltid tävlingar i påskhelgen - LB på skärtorsdagseftermiddagen, och LA och högre klasser på långfredagen. Detta var första gången som vi åkte på fredan, och eftersom LA:1 var första klassen blev det tidig resa... Jenny startade 9.31 och 13.04, vilket var SEGT!

I LA:1 gick det väl ganska bra, fick bra poäng på sådant som brukar krångla, men sämre på annat. Men fick i allafall ca 63%. I LA:P1 gick det bättre, och då hade hon taggat till på framridningen, och det slutade på 61%! 
Bildbomb:


Jenny får lite tips av Sigrid innan P1an
Sessan taggar till vid applåder
Fotograf: Linda

Skärtorsdag!

Nu börjar påskhelgen! Kanske man hinner känna sig ledig lite grann iallafall!

Jenny var på stan och kom upp till mig på jobbet, och så slutade jag vid ett. Vi åkte och handlade lite och jag har städat litegrann nu. Ska väl gära en kycklingsallad att ta med i morgon och ev baka något, men det får vi se!
Glad Påsk alla!

Onsdag

Slutade tidigare då Jenny skulle rida 17.00 hos Sigrid. Tränade mycket på P1:an inför tävlingen i Hudik. Kom hem och åt och sen gick Jenny till Anna för att hjälpa till med småttingarna och jag fick ta en vända med Lakko.

BloggtävlingJag tävlar hos Warnmark.se om ett Schokemöhleshabrak

Mycket nu

Idag har vi fått en ridtid hos Sigrid, men redan kl 5, hon har väl fler lektioner sen. Att vi inte tar det på fredag beror ju på att då är det tävling i Hudik, och även i morgon tävlar Cecilia i Hudik. Igår blev det inget på ridskolan eftersom det krockade med en träff för konfirmanderna...

Efter tävlingen blir det påsk!

Tisdag

Ingen rolig dag! 5 grader kallt, och inget House! Men solen skiner i allafall!!

Startlistor Hudik

Nu har de preliminära startlistorna kommitKommer väl starttider med, men startar kanske 9.40 ca beroende på om det är prisutdelning för bponnyerna. Sen blir det till att vänta några timmar då det är 4 cponnyer efter Jenny, och 7 dponnyer i LA:1, och sen 3 bponnyer och 4 cponnyer före Jenny i LA:P1

Tävlingar på BRS

BRS är en väldigt aktiv klubb, med gott anseende! Och det planeras ett antal tävlingar i år!


Förvirrad...

I morse när jag åkte till jobbet satt jag och tänkte på tävlingarna i helgen: att Jenny vann! och vilket trevligt gäng vi är som jobbar tillsammans på tävlingarna! vilket innebar att jag nästan missade att svänga mot stan utan var på väg till ridskolan...

För någon vecka sen kom jag till jobbet och skulle just till att gå in och inser då att det är bilnycklarna jag har i handen, vilket antagligen innebär att bilen inte var låst... Det var bara att gå tillbaka, låsa bilen och lägga ner bilnycklarna i fickan som vanligt, och sen kunde jag gå in och jobba...

Att jag har tid att kasta in ett inlägg nu beror på att Petra är påväg till Gävle för att börja läsa en kurs, och är inte på jobbet - och vi som brukar prata lite innan vi börjar jobba...

Kingslandtröja

Ifjol nar vi var på Sharpman, en ridsportaffär i Mjölby, hittade Jenny en tröja hon ville ha. Men den var dyr, 999 kr så jag sa att den skulle hon få när hon tävlat och blivit placerad och skaplig procent. Nu har hon ju vunnit, och fått en väldigt bra procent med, drygt 66 %, vilket innebär att tröjan är hennes! om den nu finns att köpa... Letar tröja i vild förtvivlan, men annars får det väl bli något i samma prisläge när vi åker till Strömsholm eller så!

Söndag

Jobbat hela dagen i sekretariatet på dressyrtävling, jobbigt men kul!

Grattis Linda!

Idag fyller bästa dottern Linda hela 23 år! Lite konstigt att inte kunna gratulera på plats, men så är det ju när barnen blir vuxna och flyttar hemifrån... Känns bra att Johan är hos Linda och hälsar på! Men får ju gratta riktigt nästa helg då Linda kommer hem!!! :)

Själv är jag på ridskolan nu och ska sitta i sekretariatet hela dan! Dressyrtävling storhäst!

Lite bilder:RSS 2.0