29 februari!

Idag är en dag som bara finns ibland! Och jag är på kurs hela dan!
Åker väl till ridskolan sen så Jenny får rida innan hon åker till Linda

Anmält till dressyrtävling i Hudik

Anmält till en till dressyrtävling, Hudiks påsktävling... Dom har LB på skärtorsdagen, och övriga klasser på långfredagen. På torsdagen börjar tävlingen 16, tror att det var för två år sedan vi blev stående på E4an pga en bilolycka, i säkert 20 minuter... Då åkte vi med Zach vilket var tur eftersom han var hur lugn som helst i transporten, och på skärtorsdagen är det hur mycket trafik som helst eftersom alla är på väg till fjällen...

Vår!

Härligt med vårväder! +8 och sol! Nu skulle man vara ledig!!

Thailandsresenärer...

I morgon någon gång kommer Petra, min arbetskamrat hem, och på onsdag ska vi på kurs hela dan, får se om hon somnar... Och om en och en halv vecka kommer grannarna hem, ska bli skönt att kunna få slippa stallet då och kanske få någon sovmorgon!

Vecka 9

Vecka 9 var ju sportlov förr, nu är det flyttat till vecka 10. Blir ridskolan i morgon, sen en tur till ridskolan på onsdag för att rida igenom Sessan. För sen på torsdag åker Jenny till Linda och blir borta tills nästa måndag. Så Sessan får ta det lugnt i några dagar, kanske blir det några promenader...

Måndag morgon

Måste säga att jag inte tycker om när det är så kallt på morgonen, det blir så krångligt med vattnet ute till hästarna. Till tjejerna har ju L-Å byggt en isolerad balja, så i den är det bara en tunn ishinna på morgonen. Nickes balja däremot är genomtjälad, så han fick en hink med vatten.  Och när L-Å jobbar förmiddag får dom inget påfyllt under dan. Men dom klarar sig nog, det ska ju bli varmare under dan!

Lite om Irma Karlsson

En artikel om Irma på Helahelsingland.se
Läste Havrepappas blogg, ser ut som Irma kanske?
Imorgon sänds Young Rider finalen kl 13 på Svt Play

Edit:
Irma kom på tredje plats!

Se upp för Jenny!

Dags för lite övningskörning...

Syns lite dåligt, men Lakko sitter i knä på L-Å...

Programridning

Åker till ridskolan snart. Jenny skulle rida två starter men hon verkar inte så pigg... Men jag måste iväg iallafall och stå i cafeterian...

Blåslördag!

Idag har det varit småruggit, någon plusgrad och blåsigt . Men solen kom efter halva dan iallafall. Jenny har varit på ridskolan sen tolv, det är regional ponnyhopptävling och hon skulle stå på banan.

Middagskorv i ugn

Ska göra denna rätt, fast med vanlig falukorv:

Quorn Middagskorv i ugn med ratatouille, dijon och mozarella

Se fler recept från sannacharlie på kokaihop.se.


Snart dags för Irma!

Snart är det dags för Irmas första start i GHS, kl 10 börjar det

Främmande

Jenny och Lakko fick främmande igår:


Ja även Anders var med

Lördagmorgon

Lördagmorgon, klockan är sju, och ligger nu framför tvn... Alltså har jag redan varit till stallet och tagit ut hästarna, mockat åt Sessan, ätit frukost och läst tidningen... Ja jag får ta min sovmorgon nu!

Fredag

Fredag, och ingen resa till Simeå, vad gör man då? Bara vara hemma och ha fredagsmys? Fixa lite i stallet när jag kommer hem. Och Jenny ska laga maten, spännande!


Bambi på hal is

I morse när hästarna skulle ut var det inget roligt, vägen består av blankis! Sessan hade inga problem, men dom andra bara halkade omkring, för ingen av dom är skodd.

Ridhuset

Eftersom det är så dåligt underlag ute försöker vi åka in en gång i veckan till ridhuset, bara för att rida. Bildbomb från i kväll:










Torsdagmorgon - och jag är trött och seg...

Är så less på att fortfarande ha ont i ryggen, men det blir väl inte bättre med alla vattenhinkar som ska bäras, och höet som ska ut. Själva mockningen gör nog ingen skillnad, men skulle nog behöva vila ryggen...

Sen så sover jag så dåligt. Somnar strax efter 22 och vaknar ca 2.30 varje natt, och sen kanske jag sover något mer fram till 5.45 då jag går upp...

Det blev en prinsessa!

Nu har vi fått en liten prinsessa i Sverige! Lyssnade på RixFM när det talades om vad det blev, det gräts i studion och nationalsången spelades :)

Onsdag morgon

Gick upp lite tidigare idag för jag tänkte hinna med att mocka på morgonen åt alla hästarna, för Eva skulle komma sent. Ska även skjutsa Jenny till tåget för hon tar en dag i Gävle, så börjar jobba lite senare. Jag tycker det är skönt att vara klar med stallet när jag kommer hem så att det bara är och ta in hästarna, för dom vet ju att det är dags när man kommer!

Morgonpigg - kvällstrött

Längtar tills min kompis/arbetskamrat Petra kommer hem från utlandet för hon ser slutet på alla serier. Jag däremot är ju så kvällstrött så jag missar för det mesta de fem sista minuterna på alla proram jag ser, efter klockan 21. Så då kan Petra berätta vad som hänt!

Men jag är ju desto mer morgonpigg! Nu när jag sköter stallet själv på mornarna går jag nog jämt upp vid sextiden, vardag som helg, för att ta ut hästarna. Petra däremot... har varit på kurser edyl då vi sovit borta, och att väcka Petra är inte det lättaste... inte heller helt ofarligt...

Grattis L-Å...

Grattis äske till att du fick behålla jobbet... Tycker synd om dom andra, och även er med alla försämringar på jobbet som det blir när folk förflyttas eller slutar

Grattis Linda!

Grattis Linda, älskade dotter, till att du fått fast jobb!

Dags för Göteborg Horse Show snart...

... och dit åker Sigrid, därför blir det ingen träning för oss i Simeå på fredag.

 

Young riders tävlar lördag och söndag. Här är finalisterna 2012:

Karl Philip Ingvarsson, Kungsbacka/Come Soon
Amanda Landeblad, Kumla/Darmen van de Zuuthoeve
Stephanie Holmén, Vellinge/Himers Iceface
Wilma Hellström, Hovås/Caponera
Malin Ahlqvist, Onsala/Sunrider
Alma Björklund, Gärsnäs/California 45
Mathilda Larsson, Strömstad/Boss
Irma Karlsson, Bollnäs/Cornesco LJ
Sandra Jonasdotter, Umeå/Carash 2
Anna Persson, Genarp/Cash Man
Felicia Brundin, Borås/Caprizillo
Antonia Andersson, Billinge/Ouganda La Silla
Alexandra Eriksson, Vallda/Cassian 7
Stephanie Fjeldseth, Sandared/Fazer Vici
Evelina Tovek, Ätran/Optik I
Josephine Karlsson, Billdal/Lucidor

Taget från GHS hemsida


Helgen som var

Hände inte så mycket i helgen.

- Träning hos Sigrid på fredan och L-Å på bandy, så sen kom vi alla hem och tinade upp.
- Jenny tog en skrittur på Sessan på lördag och på söndan fick Sessan vila.
- Jenny åkte till Kilafors på lördagkväll och kom hem ett dygn senare.
- Frostade av en frys på söndagen vilket var välbehövligt, skönt när det blir ordning i frysen så man hittar och allt gammalt bröd mm är slängt!
- L-Å hjälpte en kompis att köra möbler - en hästtransport är bra till mycket!


12 grader i sovrummet...

Köpte ju nytt duntäcke för ett tag sedan, sommartäcke eller om man var varm av sig. Pyttsan! Ska man kunna sova måste det vara ca 12 - 13 grader i sovrummet vilket är SKITKALLT men skönt med täcket. Fick flytta ut blommorna ur rummet för dom tyckte det var för kallt...

Dressyrtävling

Nu har vi anmält till den första tävlingen för i år, lämpligt nog på hemmaplan! LA:1 och LA:P1

Bild från Högbo

Träning hos Sigrid

Träningen hos Sigrid gick jättebra! (tycker jag som partisk ponnymamma iallafall! :) ) Mycket träning på sådant som en domare tittar på: skritt, halter, öppnor och slutor mm

Detta var ju tredje gången vi tränade för Sigrid på fredagar och hon ser skillnad för varje gång, vilket är jättekul!

Bild från en programridning, fotat av Linda

Fredag = Bergåkra gård

Som vanligt åker på träning i kväll. Vet inte om Jenny blir kvar där eller inte, det märks väl! Ska snart gå och mocka och ta in hästar - men det är så härligt ute så det tar emot!

Härlig vårdag!

Tog ledigt på eftermiddan för att njuta av vädret! I helgen blir det ju snöoväder igen sägs det :(, så det är bara att passa på!


Torsdag

Jobbar och står i! Efter jobber skjutsade jag Jenny till ridskolan för lite ridning i ridhuset och medans Jenny red pratade jag med Eva. Sessan kändes bra tyckte Jenny!

Bloggtävling



Jag är med och tävlar om ett Horsewaretäcke hos http://lamiamichelle.se/

Fortfarande ont...

Det var en jobbig tisdag. Först seminariet, vilket var intressant, men att sitta en hel dag! och sen skulle vi gå till Lilla K för att äta lunch... Men envis som man är linkade jag dit. Hann prata lite med Sigrid och Anna (rektorn på Realgymnasiet)

Sen messade Eva att det blir träning ändå, så hem och åt och sen till ridskolan... När jag kom hem var jag helt slut i ryggen, men det är bara att nöta på!

Alla hjärtans dag ! <3



14 februari = alla hjärtans dag! Affärerna frossar...!

När jag skulle duscha imorse lyste det i badrummet och då var det ett hjärtljus som var tänt i duschkabinen, och det stod en blombukett där! <3

Själv hade jag lagt ut en ask med hjärtan i gele och choklad i bilen

Och Jenny fick något på köksbordet...

Ryggskott

I morse i stallet knäppte det till - och så fick jag ryggskott. Det var länge sedan nu! Men tog ut hästarna och mockade till Sessan.
Idag ska jag på ett seminarium som ska bli intressant "Det attraktiva länet - Hästen i samhällsutvecklingen och planeringen". Vet att både Magnus Skärryd och Anna Giljam-Nilsson (Realgymnasiet och ponnymamma) ska föreläsa.
Ingen ridskola idag då vi kan gå på en föreläsning om tänder istället, men känns inte så pga ryggen. Jenny ska rida för Eva på torsdag istället

Programridning

Lägger in en film från en programridning, LA:1, den 12/2. Domare var Kari Ekström.

Whitney Houston död

Läste att Whitney Houston var död, på aftonbladet i morse. Är väl inte så förvånad :(
Tycker mycket om filmen Bodyguard


Irma är bäst!

Lite mallig får man väl vara, över att det kommer så bra ryttare från Bollnäs. Irma är ju lillasyster till en klasskompis till Linda ( och började rida samtidigt som Johan!)


Irma till Scandinaviumfinal

En andraplats i den femte och sista deltävlingen gjorde att Hällbos Irma Karlsson är klar för final i Young Riders Cup i Scandinavium och två veckor.
– Det är nog en av de svåraste banorna jag ridit, säger Irma.
Bild och text från Ljusnan

Läs mer på:
http://helahalsingland.se/sport/hastsport/1.4377261-irma-till-scandinaviumfinal


Hemma efter programridningen

Idag var det programridning på ridskolan igen. Jenny skulle rida LA och LA:P1. Det är ju jättebra träning då dom först rider programmet dom valt, och sen pratar domaren med varje ryttare efter resp. ritt, och ritten plus domarens komenterer filmas.

Jenny var ganska nöjd efter första ritten, men väldigt besviken efter den andra - tyckte nog att domaren var orättvis... Men när vi åkte hem, och efter en titt på protokollen så blev hon på bättre humör. P1:an har hon trots allt bara ridit en gång förut, och det var på tävling i höstas. Nu fick hon ca 18 % mer än då i höstas så lite har hon lärt sig på några månader!


Bild från förra programridningen

Härlig söndag!

Gick till stallet vid 6.15 och tog ut hästarna. Frukost och lite tv. Sen tog vi en promenad, och vilket härligt väder! takdropp och solsken - en riktig vårdag!



Satt och solade ett bra tag sen innan hästarna fick lunch. OBS Sessan och tjejerna har fått en sådan här! Duktiga L-Å! Ska testa den, men vattnet frös inte i natt ialla fall och det var minst -15°. Nicke vill också ha, sa hans ägare...

Sen fick jag gå in för att börja göra en älgstek som ska ätas till middag!

Och vid 17tiden är det programridning på ridskolan.


Middag



Lax, sallad med nötter och lite potatisgratäng, gott!

Lördag

Släppte somsagt ut hästarna på morgonen. Sen hade Jenny bestämt med Kristina att idag skulle det åkas skoter! Det var soligt och fint när vi åkte, i Görtsbo började det bli lite molningt, och närmare Ryggesbo var det gråmulet! :(

Efter mycket om och men tog vi tre skotrar och åkte iväg: Jag och Lars-Åke på en, Jenny på en och familjen Elfstrand på den sista (som hade släde) och Lakko springandes efter. Vi grillade korv och Jenny och Julia åkte lite skoter. På tillbakavägen åkte Julia med Jenny, och Lakko som var ganska trött fick åka släde med Kristina och Emmy (inte populärt till en början).

Sen bjöds det på fika av Stefans föräldrar!

Fredag = träning hos Bergåkra

Åkte som vanligt numera till Simeå på fredagkväll. Inte lika kallt som förra veckan då det var kring -20°, nu var det bara ca -5°. träningarna ger jättemycket känns det som, synd bara att det inte är någon träning för Eva nu, för att se om det är någon skillnad. Filmade iallafall lite med med mobilen, bättre än ingenting!


Lördag = sovmorgon!

I dag klev jag upp kvart över sex och gick till stallet för att ta ut hästarna. När jag gick hem började det ljusna så smått, härligt! Åt frukost och gick sen och tittade på lite tv


House läggs ner...

Enligt Aftonbladet läggs serien House ner, säsong åtta blir sista säsongen. Det är säsong sju som som går här nu.


Ha!

Nu har jag tittat på Criminal Minds, del två av ett avsnitt som började i säsong 1 och fortsatte i säsong 2

Längre dagar!

Tycker det är härligt ute nu!
Det är ljust länge nu:

Solen går upp kl. 07:56
Solen går ner kl. 16:21

Om en vecka:
Upp kl. 07:36
Ner kl. 16:41


Ove Sundberg

Lyssnade på Rix Morgonzoo häromdan då Ove Sundberg (Henrik Dorsin) var i studion, och så ringde dom till andra som heter Ove Sundberg. Den första som svarade sa bara ähh, och la på (något less kanske). Den andra dom ringde till var från Glada Hudik :) och han tog emot Henrik Dorsins ursäkt till att han drog namnet "Ove Sundberg" i smutsen med norrländskt humör, dvs han var inte sur!


Hoppträning för Gaby

Eftersom det inte blev någon träning i tisdags så tackade vi ja till att rida för Gaby i går, då en annan tjej inte kunde. Det var väl på jullovet Jenny och Sessan hoppade sist, och då var det bara en gång, så båda var lite ringrostiga. Men det gick jättebra, Sessan drog inte som hon kan göra utan det gick ganska lugnt (för det mesta). Det var en bana med vattenmatta, grind och mycket mer och Sessan tyckte det var kul.

Sen var Jenny smart och hoppade inte banan sista gången (även Gaby tyckte inte att hon behövde rida den) då hindrena var på ca en meter. Vet inte om hästarna var trötta, men många hade problem sista rundan, med vägran och rivningar.

Gammal bild

Dressyrtävlingar våren 2012

Ser lite konstigt ut med tävlingar under våren, en klunga med tävlingar till påsk - och sen då?
v 13 2012-03-31  Högbo nat/reg ?
v 13 2012-03-31  Bollnäs lok LA+LA:P1? 
v 14 2012-04-06  Hudik reg LA+LA:P1
v 15 2012-04-09  Hofors lok påskdressyr LA?
v 17 2012-04-29  Tunalid lok LA?
v 20 2012-05-19  Ljusdal lok LA?
Ännu har bara proppen till Hudik kommit, får se sen vad det blir för klasser

Sushibar i Bollnäs

Nu blir Jenny glad! Sushibar i Bollnäs öppnar i dag!

Snopet!

Ja eftersom jag är sjuk har jag kunnat passa på och tittat på en av mina julklappar, "Criminal minds" och såg nyss sista avsnittet för säsongen, och hur slutade det då: JAG MÅSTE BESTÄLLA SÄSONG TVÅ! eftersom sista avsnittet fortsätter... Tack Linda! ... :)

Vecka 6 - planering

Hoppas jag piggar på mig, kan kanske jobba imorgon, och då ser veckan ut såhär:

Klicka på almanackan

Förutom det är vi numera hästvakt i en månad

Vattenbalja till hästarna

Skulle vilja ha en Thermobar till hästarna i hagen, men det "blir så krångligt att dra el" dit. Skulle då vilja att en snäll make gör eller iallafall hjälper till att göra en sån här
 

Måndag, och är hemma och sjuk

Blev hemma idag, hostar så jag inte kan sova, och har feber. Hoppas det går över till onsdag ialla fall för då har grannarna åkt till Thailand och jag ska ta ut hästarna i en månad. Intag och kväll sköter Eva, nordsvenskens ägare, och Jenny (och även jag vid behov)


Söndag 5/2

Imorse när jag klev upp var det "bara" -20°, härligt! Lite skillnad mot igår kväll när jag hämtade Jenny hos en kompis, efter att dom tittat på melodifestivalen, för då var det -30°.

Har ialla fall världens träningsvärk i magen efter att ha hostat hela natten, och sårig i halsen efter den konstiga hostan. Har druckit te med honung nu och tagit hostmedicin. Tänker att får man lunginflammation så är det nu, för när jag hostar så tar det inte, känner mig slemmig i luftrören (men sånt kan ju släppa när man väl kommer upp på morgonen) Ja det märks väl!


Och så kom hostan...

Jaha, varit snorig i en vecka, så nu kommer hostan. Enligt L-Å låter jag som Robert Gustavsson...

Ny mat

Testade denna kryddpåse idag, lämpligt och gott!
Crispy Chicken Bites
"Ger frasiga och goda kycklingbitar. Gott tillbehör till tortillas, i sallad eller som drinktilltugg"
www.santamariaworld.com



Junior Masterchef Australia

I morse råkade jag börja titta på ett program på 8:an som börkade kl 10, "Junior Masterchef Australia". Ett kockprogram - javisst! men annorlunda. 

Ett antal barn, såg att någon var tio år! lagade mat. När jag började titta hade dom lagat olika rätter, många med räkor, men vinnaren hade gjort en cupcace med lemoncurd i och maräng på. Nästa uppgift var att göra paj och vinnaren i förra grenen fick välja huvudingrediens och hon valde lamm. Sen hade alla tre minuter på sig i ett stort skafferi att plocka på sig alla varor som behövdes till sin paj, och sen hade dom 75 minuter på sig. Och alla barnen gjorde pajer mer avancerade än jag någonsin gjort, otroligt! Repris i morgon kl 14.20

Nya B-tränare


"Tio nya B-tränare

2012-02-02

Tio nya B-tränare har fått sina diplom och klarat sin examen.
- Det är intensiva dagar. Men det ska det ju vara. Det har varit väldigt roligt. Linda Algotsson, OS-, VM och EM-ryttare i fälttävlan tog examen och delade sin tid mellan ridhusen på Ridskolan Strömsholm och teorisalarna.


Nya B-tränare är:

Petra Aittola, med fördjupningsarbetet: Är unghästchampionaten ett led i utbildningen eller ett ändamål?

Linda Algotsson, med fördjupningsarbetet: Terrängprov med stilbedömning och hoppning med stilbedömning

Sigrid Bergåkra, med fördjupningsarbetet: Samverkan mellan ridsport och hästavel

Viktoria Carlerbäck, med fördjupningsarbetet: Optimera konditionsträningen

Tomas Hammar, med fördjupningsarbetet: Varför ponnysport?

Lottie Mattsson, med fördjupningsarbetet: Optimera och leverera

Marie Munters, med fördjupningsarbetet: Sambandet mellan dressyrhästar resultat i unghästchampionat och senare resultat

Katarina Schantz med fördjupningsarbetet: Grundarbetets betydelse för att få hållbara och presterande hästar.

Mats Torstensson med fördjupningsarbetet: Ryttare med särskilda behov

Lotta Wahlborg: Tränare som företagare"

Källa


Dead by April i melodifestivalen

Alla ska tydligen vara med där, på gott och ont
 

En gammal låt

Edit: Dom gick till final!

-25!

Burr! Tycker inte om när det är så här kallt! Hästarna fick stå inne lite extra länge för annars fryser det i stallet. Och om dom knäpper på fläkten, så går säkringarna! men enligt prognoserna ska det bli varmare, hoppas!

Jennys förra ponny, en kall vinterdag

Snökanonen kommer!

Vi bor ca 5 mil från E4an, vad olika det kan vara! 5 mil till kusten. Vi hade inga problem att åka i går!

Bilder och text från www.helahelsingland.se


"E4 stängd i över åtta timmar
TÖNNEBRO/Söderhamns-Kuriren

(Uppdaterad 23:26) Strax före halv tolv sent på fredagskvällen öppnades hela E4:an för trafik igen. Då hade sträckan mellan Söderhamn och Gävle varit helt eller delvis stängd i nästan nio timmar."


Fredagkväll

Vad gör man en fredagkväll, om inte åker på ridträning... :) Men vi varierade lite och åkte till Simeå istället för till ridskolan, så det tar ju lite längre tid.

L-Å hade gjort tacos tills jag kom hem från jobbet, så det var bara att äta. Funderade över ridningen eftersom det är lika kallt i ridhuset som ute och det var så pass kallt, -17 när vi väl åkte. Men Jenny ville rida, och eftersom det inte blir någon ridlektion på tisdag, så åkte vi. Planerade att åka kvart i sex och det blev väl något sådant. Klockan sju skulle Jenny rida.

När vi kom fram gick vi in i stallet och sadlade, för i Simeå var det -20! Cecilia kom också ut och gjorde iordning en ponny och red samtidigt med Jenny. Så dom red fram tillsammans. Efter ett tag kom Sigrid ut, ridanes på en annan ponny, för att hålla värmen! :)

En lektion för Sigrid kompletterar Evas lektioner jättebra, för Sigrid koncentrerar sig på andra saker! Hon tyckte iallafall att det hade hänt mycket med Sessan sen sist hon såg henne! Så det känns bra att vi åker dit!

Februari

Det är 3 februari, och jag kom på att jag inte vänt blad på almanackan hemma! Tidsbrist, allmänt krasslig eller varför då?! Kalla dagar nu, -15° ca, men till veckan skulle det bli kring -5 bara, härligt!
Det är nästan bästa tiden nu på året (om det inte är för kallt och för mycket snö vill säga!) Det kan ju vara ljust vid 17 tiden nu!

Förkyld

Har varit förkyld i en vecka nu, men nu är jag bara snorig, så när jag väl har snytit mig på morgonen är jag ganska frisk. Men det är just det - att snyta sig! I morse skrämde jag hunden när jag satt på toa och snöt mig, för det tar ju ett tag och låter väldigt mycket innan man fått bort allt!


Dj blå´s kattskämt

Lyssnade på radio Rix igår när jag åkte hem från jobbet. Dj blå kom dit och drog ett antal kattskämt, som tex:

Katt åt stol - Satt i halsen
Katt åt stege - Blev hög
Katt åt suddgummi - Försvann
Katt åt trädgård - Fick Rabatt
Katt åt vulkan - Fick utbrott
Katt åt sill - Blev inlagd
Katt åt helvete - Fick halsbränna
katt åt hjul - Blev däckad
Katt åt honung - Fick biverkningar
Katt åt hiphopare - Rapade
Katt åt hund - Fick skäll
Katt åt kaktus - Stack iväg
Katt åt kasse - Sket på´se
Katt åt klocka - Spåra ur
Katt åt kniv - Tappade hakan
Katt åt kortlek - Fick spader
Katt åt linjal - Blev mätt
Katt åt moped - Fick kicken
Katt åt olja - Fick smörj
Katt åt paj - Kom i form
Katt åt papper - Sket massa
Katt åt pipa - Gick upp i rök
Katt åt playstation - Fick spel
Katt åt sladd - Tog ledningen
Katt åt släpvagn - Blev dragen

Onsdagkväll...

Städat lite uppe, bäddat rent, tvättat två maskiner, diskat en maskin...

Vecka 5 på nytt sätt!



Klicka för att förstora


Wilhelminapassagen i Bollnäs


Kul för Bollnäs!

Vecka 5

måndag - dressyrmöte på ridskolan
tisdag - ridlektion för Eva
onsdag - Eva rider Sessan behövs inte
torsdag - fotbollsträning Jenny
fredag - träning för Sigrid
lördag -
söndag -

RSS 2.0