Tips på övningar

Lite tips från Ida Warg:
 
Här kommer en övning som är grym för axlarna, raka hantellyft åt sidan. Många tjejer är svaga här och man behöver oftast inte så mycket vikt.
Gör så här: Stå höftbrett, spänn magen och ha lite lätt böjda armbågar. Lyft armarna rakt ut åt sidan och till axel höjd eller så långt du kan utan att höja axlarna.
Att stärka upp de inre magmusklerna är något många glömmer fast att det är så viktigt!

Gör så här: Ligg på rygg med en naturlig svank med båda fötterna i golvet. Läggena handen i svanken och spänn bålen så det blir ett tryck ner mot handen. (Tänk att du ska mosa handen med ryggen) Behåll trycket och lyft sakta på fötterna och skifta sakta mellan häl tå. Det viktigaste i hela övningen är att du aktivt spänner magen och behåller trycket mot handen. Jag brukar köra 20 X 3.

Grym ryggövning där man hittar kontakten och stärker upp ryggen. 
 
Gör så här: Stå höftbrett, spänn magen och rulla bak axlarna innan du börjar. Ta tag i handtaget med rak arm och dra det rakt ner. Superviktigt att hela tiden hålla ner skuldran och “sätta fast” den i ryggen. Jag brukar köra 10/sida X 3 och lägger till den i mina ryggpass.

 
Lite tips från Trend och Träning
 
Grenspecifik för längdskidåkning eftersom du både jobbar med höft, rumpa, core, lats, triceps och axlar på samma gång. Dessutom ökar den rörligheten i bröstryggen.
Gör så här:
 1.Välj ett par lätta hantlar och lägg dig så att du vilar bröstryggen på en coreboll. Upp med höften till ca 90° i knäleden, spänn rumpan och håll magen stark och stabil.
 2.Jobba med lätt böjda armar så långt du kan bakåt vid sidan av huvudet.
 3.Kom sen fram igen, fortfarande med låsta armbågar, ner tills överarmen är parallell med golvet.

1.Kettlebellsving
2.Enarmsrodd
3.Djup frontsquat med en kettlebell
Perfekt för snabb och effektiv hemmaträning. 
 
Källa: Hälsa och fitness
Stark core och slanka ben
Vill du tajta till och stärka magmusklerna, utan att riskera onödig belastning för ryggen? Då är den här pilatesövningen perfekt för dig!

Pilatesstretch med utsträckt ben stärker magmusklerna och hjälper dig att träna upp din koordination. Du ökar också rörligheten i ryggen och i baksidan av låren, samtidigt som du fokuserar på din core och hur du kan använda andningen för att få ut maximalt av din träning.

Gör så här
• Ligg på rygg med höger ben uppsträckt mot taket och vänster ben helt rakt på mattan. Lyft huvudet från golvet och sträck båda armarna mot höger smalben så att du kan greppa om vaden bakifrån. Om din rörlighet är begränsad så att du inte når fram, kan du fatta tag kring knävecket istället.
• Dra höger ben mot dig samtidigt som du lyfter vänster ben från golvet – fortfarande helt utsträckt – och pulsar upp och ner i små rörelser under två snabba inandningar.
• Kom tillbaka ner med benet på en utandning och byt sida så att du håller om vänster ben istället.
• Repetera hela rörelsen och byt sedan ben igen. Fortsätt alternera ben så här under totalt fem till tio omgångar. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0