Kesoplättar

(Kesoplättarna gör du enklast i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter.

2 ägg

250g keso

1 msk dinkelmjöl eller ½ dl riven ost

2 msk dill

Örtsalt och grovmalen svartpeppar

Mixa med mixerstav och klicka upp på bakplåtspapper)

Tips: serveras med philadelpiaost och rödlök emellan två st

Annan variant:

2 ägg

250 g keso

1 msk dinkelmjöl

100 g klipp skinka

Färsk basilika

Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Mixa ägg, keso och dinkel med stavmixer. Blanda i resterande ingredienser och stek i smör på medelvarm panna. Låt plättarna ligga rätt länge på första sidan och lossa dem runtomkring innan du vänder dem första gången.

Njut med en grönsallad och balsamvinäger.

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0