Nyttig rabarber och jordgubbssmulpaj

Näringsvärde per portion (utan vaniljsås):
184 kcal,
7 g protein, 16 g kolhydrater, 10 g fett
1 paj, 6 portioner

Smuldeg:
2 dl (65g) havregryn
1 dl (42g) mandelmjöl
1 skopa (20g) whey complete vanilj (har du inte proteinpulver kan dy byta mot valfritt mjöl)
1 msk (15g) kokosolja (jag mätte den i fast form, inte smält)
1 msk stevia strö
1/4 tsk kardemumma
1 msk vatten

Fyllning:
250 g färska jorgubbar
150 g rabarber
1,5 msk stevia strö
1 msk potatismjöl

Smultäcke:
1/2 smuldegen + 15 g grovt hackade mandlar, 1/2 dl (15g) havregryn, 1/2 msk kokosolja, 0,5 msk flytande honung

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och kör tills allt blivit blandat. Är den för torr kan du ha i lite mer vatten.
3. Dela smuldegen i två delar och tryck ut den ena delen i en pajform (degen är ganska torr och kommer inte hålla ihop som en "vanlig" deg). Grädda i ugnen i ca 5 minuter, tills den fått lite färg.
4. Skär jorgubbarna i mindre bitar. Skala och skiva rabarbern i ca 1,5 sm stora bitar. Blanda med stevia strö och potatismjöl. Lägg fyllningen i pajformen.
5. Tillsätt de övriga ingredienserna (mandlar, havregryn, kokosolja, honung) till den andra delen av smuldegen, blanda ihop med dina händer. Smula degen över rabarbern och jordgubbarna och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills rabarbern är mjuk och smultäcket fått färg.

TIPS! Servera pajen med en vaniljsås gjord på lättkesella (ca 200g) och vaniljcasein (ca 1 skopa) + vatten till önskad konsistens.
Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0