Tonfisksallad med mathavre, senaps- och balsamicodressing samt mandel
Antal portioner: 4
Ingredíenser
2 tonfiskburkar i olja
3 dl mathavre
vatten enligt anvisningar på paketet
1/2 gurka, tärnad
2 avocado, mosade
6 små kvisttomater, klyftade
1 rödlök, finhackad
1 salladshuvud, plockat
3 msk dijonsenap
3 msk balsamico vinäger
3 msk rapsolja
1 dl mandel
Salt att smaksätta med
Gör så här
1. Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet.
2. Blanda balsamico och senap till dressingen, vispa i oljan sist, salta.
3. Blanda gurka, tomat, rödlök, avocado och sallad med den kokta mathavren samt lite av dressingen.
4. Häll bort oljan från tonfisken och vänd runt tonfisken i dressingen.
5. Läggg den på salladen och toppa med hackad mandel.
Kommentarer
Trackback