Lax med wasabitäcke
När jag jobbade i Uppsala så bodde jag hos Ewa. Hon gjorde en gång lax med wasabi, hot och gott! Har aldrig vågat testa (har inte hittat wasabi heller) men hittade nu ett recept med mängder. Ewa hade dock Philadelpiaost istället för creme fraische
4 portioner
- 500 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk wasabipasta
Till serveringen:
- 2 avokado
- 250 g cocktailtomater
- 100 g ärtskott
Gör så här
- Ugn: 225º
- 25 minuter
Lägg laxen i en ugnsform och strö över salt.
Blanda crème fraiche med wasabi och bred över fisken.
Stek laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 50°, 12–15 min.
Till serveringen
Servera med ris, avokadohalva, cocktailtomater och ärtskott, eller en vanlig sallad
Kommentarer
Trackback