Viktminskning med handflatemetoden

Kopierat från Itrims hemsida

När du följer Itrims Handflatemetod äter du enligt matsedeln Handfast-minus när du vill gå ner i vikt.

För att gå ner i vikt behöver du göra av med mer energi än du stoppar i dig. När du äter enligt Handfast-minus kommer de kolhydrater du äter från mindre energitäta kolhydratkällor som grönsaker, rotfrukter, frukt och bär. Däremot undviker du mer energitäta kolhydratkällor som ris, pasta, potatis, bröd och gryn. Du utesluter även tillsatt socker som finns i till exempel godis, kakor och saft. Genom att en stor del av energin du får i dig kommer från proteinkällor, samt att du väljer fiberrika grönsaker, får du en bra mättnadskänsla.

Du bör äta fyra måltider jämnt fördelade under dagen: frukost, lunch, mellanmål och middag. En lagom portion till frukost, lunch och middag, när du äter enligt Handfast-minus, består av en handflata av någon av proteinkällorna fisk, fågel, kött, ägg eller något vegetariskt alternativ samt tre knytnävar av de mindre energitäta kolhydratkällorna grönsaker, rotfrukter, frukt och bär. Till mellanmål halverar du mängden, dvs. en halv handflata protein och en och en halv knytnäve grönsaker, frukt eller bär. Du bör dricka ca 1–1,5 liter vatten per dag.

Så mängdbedömer du en måltid enligt Handfast-minus

Frukost, lunch och middag:
Protein: En handflata av proteinkällorna fisk, fågel, kött, ägg eller vegetariskt alternativ.
Mindre energitäta kolhydratkällor: Tre knytnävar av grönsaker, rotfrukter, frukt eller bär.

Mellanmål:
Protein: En halv handflata av proteinkällorna fisk, fågel, kött, ägg eller vegetariskt alternativ.
Mindre energitäta kolhydratkällor: En och en halv knytnäve grönsaker, rotfrukter, frukt eller bär.

Tänk på att minst hälften av knytnävarna under en dag bör komma från rotfrukter och/eller grönsaker.

(Jag äter ju et mål enligt handfast-minus och resten måltidsersättning)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0