Hemmagjorda bars
Lämpligt att ha:
ca 16 energibars med nötter
Förberedelse: 10 minTillagning: 20 min
Klart på: 30 min
Ingredienser:
- 1 dl mandel
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl jordnötter
- 1 dl hackad torkad aprikos
- 1 dl hackade fikon
- 1 dl honung
- 1 dl russin
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl tranbär
- 3 äggvitor
Tillagning:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka nötterna grovt för hand eller i en matberedare.
- Lägg i en stor skål.
- Hacka aprikoser och fikon grovt och tillsätt dem.
- Mät upp honung, russin, solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, tranbär och äggvitor i skålen och blanda runt till en tjock grynig smet.
- Bred ut på bakplåtspapper ca 30x40 cm regtangel på en ugnsplåt i ca 1 cm tjockt lager. Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
- Ta ur plåten och skär energibarerna i lagom portionsbitar.
- Låt svalna.
- Förvara i lufttät burk. Du kan också slå in dem individuellt i folie.
Kommentarer
Trackback