Frukost

Anna på Itrim tyckte att det var dags att jag började äta två mål (riktig) mat, och tror det blir lämpligast med att lägga till frukosten, men vad äter man då?...
 
Enligt Itrims faktabok:
 - Yoghurt med musli och bär
En handflata, 1½-2½dl, naturell yoghurt eller fil, en knytnäve osötad basmusli och en knytnäve frukt eller bär
 - Havregrynsgröt och ägg
Koka gröt på fiberhavregryn. Lägg upp en knytnäve gröt, toppa med ett rivet äpple och kanel. Servera med lättmjölk och ett kokt ägg
 - Äggröra med basilika och grapefrukt
Vispa ihop två hela ägg och två äggvitor med fyra msk minimjölk och en tsk basilika.Stek äggröran och tärna ner en tomat. Servera med en kopp te, en mandarin och en grapefrukt
- Skinkomelett med sallad
Vispa ihop ett ägg med två äggvitor med två-tre msk minimjölk. Stek och skär ner två skivor mager skinka. Servera med en sallad på ett päron, två morötter, en tomat, skivad gurka och sallad.
 - Sportfrukost på makrill
En burk makrill på tre skivor knäckebröd, Wasa Sport. Till detta ett äpple och två morötter. Njut ihop med en kopp te/kaffe.
 - Frukt- och bärdrink
Blanda en dl minimjölk (eller yoghurt 0,5 %), en dl kesella (1%) och två knytnävar frukt/bär i en mixer. Mixa och servera
 
Enligt Itrims kokbok:
 - Yoghurtgröt
1 dl fiberhavregryn eller osötad musli blandas med 2 dl yoghurt naturell och ½ msk honung, eller 2 dl vanilj- eller honungsyoghurt(lätt) i ett högt glas eller liten skål. Låt stå i kylen några timmar. Toppa med frukt eller bär.
 - Keso och frukt
2 dl keso och tre knytnävar frukt. Tips: Strö över lite kanel och några krossade valnötter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0