Äppelkaka i långpanna
4 st | ägg |
4 dl | strösocker |
5,5 dl | vetemjöl |
4 tsk | bakpulver |
100 gram | smör el margarin (smält) |
2 dl | mjölk |
4 tsk | kanel |
4 msk | strösocker |
7 st |
äpplen ( eller mer)
|
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda socker och kanel i en påse. Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor. Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i påsen och blanda om.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål. Smält smöret. Rör i smälta smöret, mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
3. Smöra och bröa en långpanna 30x40 cm. Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
4. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i bitar . Går bra att frysa.
Kommentarer
Trackback