Äppelkaka i långpanna

4 st  ägg
4 dl  strösocker
5,5 dl  vetemjöl
4 tsk  bakpulver
100 gram  smör el margarin (smält)
2 dl  mjölk
4 tsk  kanel
4 msk  strösocker
7 st 
äpplen ( eller mer)
 
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda socker och kanel i en påse. Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor. Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i påsen och blanda om.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål. Smält smöret. Rör i smälta smöret, mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
3. Smöra och bröa en långpanna 30x40 cm. Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
4. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i bitar . Går bra att frysa.
Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0