Gulaschsoppa

Ingredienser
  • 1 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1 st paprika
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 600 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Skala lök och potatis.

Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen och paprikan i små tärningar. 1 cm stora kuber är lagom.

Fräs allt du hackat i en stekpanna. Använd gärna olivolja.

Lägg över i en stor kastrull och börja steka nötfärsen i stekpannan. Salta och peppra färsen efter eget tycke och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen.

Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka i 10 minuter.

Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt.

Garnera gärna gulaschsoppan med färsk persilja, en klick crème fraiche och servera med färskt matbröd.

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0