Snoddaskaka/mockarutor

En kaka som jag brukade baka tidigare, men med ett lite annorlunda recept. Har bakat efter detta recept nu, till Jennys konfirmation!

Snoddaskaka:

Sätt ugnen på 225 grader (Gräddas längst ner, ca 10-15 minuter)

150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl

Glacyr:
50 g smör/margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

kokosflingor

Gör så här:

- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och ströa långpannan.
- Smält smör och låt svalna
- Knäck äggen och tilsätt socker. Vispa pösigt med elvisp
- Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop .
- Tillsätt sedan mjölk, mjöl och smöret. Vispa snabbt ihop till en slät smet
- Häll och bred ut i långpannan-
- Grädda nederst i 10 till 15 minuter. Gör under tiden glacyren.
- Låt kakan svalna undr bakhandduk tills glacyren är klar.

- Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan.
- Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Vispa till en jämn smet
- Bred glacyren över kakan medans glacyren fortfarande är varm.
- Strö över kokosflingorna. Låt glacyren stelna
- Skär kakan i fyrkantiga bitar när glacyren stelnat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0