Mandelkaka med hallon och citrus
Carin på mitt jobb pratade om ett recept på "tårta" hon sett som verkade god och hon ville testa. Här kommer receptet, taget från Arla.se
Mandelkaka med hallon och citrus
Enkel och sagolikt god mandelkaka som serveras med uppfriskande kvarg med smak av citrusfrukter och generöst med hallon på toppen. Mums till kaffet eller kalaset!
2 ägg
½ dl hackad mörk choklad
250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus
½ liter hallon
Mandelkaka med hallon och citrus
Enkel och sagolikt god mandelkaka som serveras med uppfriskande kvarg med smak av citrusfrukter och generöst med hallon på toppen. Mums till kaffet eller kalaset!

Ingredienser
8 bitar
300 g mandelmassa2 ägg
½ dl hackad mörk choklad
250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus
½ liter hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Lägg den på ett fat och bred över kvarg. Garnera med hallon.
Näringsvärden
Per portion exklusive tillbehör
Energi
265 kcal
Protein
8 g
Kolhydrat
27 g
Fett
13 g
Kommentarer
Trackback