Mandelkaka med hallon och citrus

Carin på mitt jobb pratade om ett recept på "tårta" hon sett som verkade god och hon ville testa. Här kommer receptet, taget från Arla.se


Mandelkaka med hallon och citrus

Enkel och sagolikt god mandelkaka som serveras med uppfriskande kvarg med smak av citrusfrukter och generöst med hallon på toppen. Mums till kaffet eller kalaset!
Mandelkaka med hallon och citrus

Ingredienser

8 bitar

300 g mandelmassa
2 ägg
½ dl hackad mörk choklad
250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus
½ liter hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Lägg den på ett fat och bred över kvarg. Garnera med hallon.

 

 

Näringsvärden
Per portion exklusive tillbehör

 

Energi
265 kcal
Protein
8 g
Kolhydrat
27 g
Fett
13 g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0