Omelett med svampstuvning

4-6 personer, ugn 200°

1½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt

Svampstuvning:
ca 1 liter svamp , rensad eller
200 g svamp i bitar eller
200 g färska eller djupfrysta champinjoner
2 - 3 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
½ tsk salt
1 tsk soja , äkta
vitpeppar eller svartpeppar


(Dubbelsats är lagom att grädda i en långpanna 30x40 cm).

- Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning.
- Koka upp resten av mjölken. Lyft kastrullen från värmen. Rör ner redningen.
- Koka upp igen och låt svalna av. (Om vetemjölet inte kokas med mjölken sjunker det till botten i omeletten.)
- Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt saltet.
- Häll smeten i en smord ugnssäker form.
- Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 25 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0