Heta kycklingbiffar, och fler itrimrecept
2 personer
Biffar:
250 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 gul lök
1/2 dl vetekli
1 tsk limesaft
salt
nymalen svartpeppar
1–2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja till pensling
Dressing:
1 kruka färsk basilika
1 dl kesella (1 %)
2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Coleslaw:
150 g vitkål
1 morot
1/4 purjolök
50 g sockerärtor
3/4 dl lätt crème fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
Äter du enligt Itrims Handfast, så lägg till ca 2 dl kokt quinoa
Gör så här:
1. Blanda färs, ägg, finriven lök, vetekli, limesaft, salt, peppar och sambal oelek efter smak. Forma till biffar och låt ligga en stund i kylen när du gör det andra.
2. Kör basilika och kesella i mixer till en dressing. Blanda i olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
3. Strimla vitkålen och riv morötterna. Strimla purjolök och sockerärtor. Blanda crème fraiche med vinäger, senap, salt och peppar. Blanda alltsammans väl.
4. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek i ett par minuter på varje sida. Se till att de är
genomstekta. Toppa med basilikadressingen.