Ratatouille med kalkonbacon och örter
4 portioner (150 kalorier per portion)
1/2 blomkål
1/2 aubergine
1/2 squash
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 tsk torkade örter
400 g krossade tomater
1 dl hackade örter (basilika och persilja)
8 skivor kalkonbacon
1 tsk smör
Gör så här:
1. Skär blomkålen i buketter. Skär aubergine, squash och rödlök i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Dela champinjonerna.
2. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner alla grönsaker. Låt steka någon minut. Strö på salt, peppar, torkade örtkryddor.
3. Häll på krossade tomater och låt koka några minuter.
4. Strö på färska örter och servera med kalkonbacon som är stekt i smör någon minut.
Kommentarer
Trackback