"Pizzasallad"

Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp

ca 4 portioner

Ingredienser:
•1 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud
•2 msk olivolja
•1.5 msk vitvinsvinäger
•0.5 tsk salt
•2 krm grovmalen svartpeppar

Utrustning som är bra att ha:
• mortel
• matberedare

Gör så här:


Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.
 
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.

Annat tips: Skålla först den rivna kålen, dvs häll hett vatten över vitkålen i ett durkslag och låt rinna av

Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.
 
Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0