Tunnpannkakor med dinkelmjöl

4 port
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • (1 krm bakpulver, behövs ej när man använder dinkel)
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk rapsolja
Gör så här:

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme

Källa

Tips:

  • Byt ut vetemjölet mot havrekli
  • Man behöver inte vetemjöl. Ta 3 dl fullkornsdinkel.
  • Gott att lägga till 1 dl havregryn till receptet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0