Tunnpannkakor med dinkelmjöl
4 port
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl fullkornsdinkelmjöl
- 1 tsk salt
- (1 krm bakpulver, behövs ej när man använder dinkel)
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 msk rapsolja
Gör så här:
Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme
Tips:
- Byt ut vetemjölet mot havrekli
- Man behöver inte vetemjöl. Ta 3 dl fullkornsdinkel.
- Gott att lägga till 1 dl havregryn till receptet.
Kommentarer
Trackback