Lax
Hittade ett tips/recept på Hälsobloggen på Hippson som jag lånar:
Lax med halloumi och avokado
Lax med halloumi och avokado
En perfekt stekt och kryddad laxfilé, avokadoröra och halloumiost blev tillsammans en väldigt god lunch igår.
-Laxfilén kryddade jag med örtsalt, vitpeppar, "Seafood & Fish" från Santa Maria (kryddmix som innehåller saffran, citron, fänkål, peppar och dill) och sedan hällde jag på lite citronjuice och strök på laxen. Stekte i smör 4 minuter på varje sida.
-Mosade en avokado och hällde på en klick gräddfil, lite svartpeppar och örtsalt. Finhackade 1/2 rödlök och rörde ner.
-Halloumiosten skivade jag tre skivor och stekte i rapsolja några minuter på varje sida.
Totalt tog det 10 minuter att laga. Helt okej för en sådan smakrik och framförallt bra lunch.
Kommentarer
Trackback