"Servicefönster"

Pratade om "servicefönster" igår hemma, och att det drabbar Jenny om hon slutar tidigare i skolan och skulle kunna åka hem med tolvtåget. Det kommer ju att komma till några bussar som trafikerar Bollnäs-Gävle, bla blir sjukresebussen en riktig busslinje.
Hittade iallafal detta på Ljusdals kommuns hemsida:

Trafikverkets servicefönster kommer att införas

Under gårdagen informerades Ljusdals kommun tillsammans med företrädare för tågoperatörer, Atlantbanan, Bollnäs kommun och Region Gävleborg av Trafikverket i Gävle om det kommande tågstoppet kallat, servicefönster. Det ska börja gälla i och med att tidtabellen för 2016 träder i kraft i december 2015.
 
Enligt besked från Trafikverket kommer servicefönstret att gälla i fem år med möjligheter till förlängning och det innebär att järnvägen stängs för tåg mellan Ånge och Ockelbo i första hand mellan 12.30 till 14.30 måndagar till fredagar med allvarliga konsekvenser för sjukresenärer, studerande, arbetspendlare och besökare.

Trafikverket har förklarat att Servicefönstret är en ny metod för att förbättra möjligheterna till banunderhållet. En metod som efterhand kommer att införas i hela landet.

Läs hela arikeln här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0