Viktväktarsoppa
Ingredienser:
2 stora morötter
1 bit squash (zucchini, courgette)
1 portion blomkål, ca 1/4 blomkålshuvud
1 klyfta vitkål
1 gul lök
2 1/2 dl vatten
1/2 msk basilika, färsk
1/2 msk körvel, färsk
1 krm salt
1 krm peppar
1 burk tomater krossade
1 grönsaksbuljongtärning
1 bit squash (zucchini, courgette)
1 portion blomkål, ca 1/4 blomkålshuvud
1 klyfta vitkål
1 gul lök
2 1/2 dl vatten
1/2 msk basilika, färsk
1/2 msk körvel, färsk
1 krm salt
1 krm peppar
1 burk tomater krossade
1 grönsaksbuljongtärning
(Lite tacoköttfärs)
Gör så här:
Skala och dela grönsakerna i mindre bitar.
Koka upp allt på medelvärme och låt koka tills grönsakerna blivit mjuka.
Krydda efter tycke och smak.
Slutligen kan man om så önskas mixa soppan.
Späd med buljong till lagom tjock konsistens.
Servera gärna soppan med grov smörgås, knäckebröd med magert pålägg eller kokt mager korv.
Koka upp allt på medelvärme och låt koka tills grönsakerna blivit mjuka.
Krydda efter tycke och smak.
Slutligen kan man om så önskas mixa soppan.
Späd med buljong till lagom tjock konsistens.
Servera gärna soppan med grov smörgås, knäckebröd med magert pålägg eller kokt mager korv.
Kommentarer
Trackback