LCHFpaj med kantareller
Recept från http://scandinavianwellness.nu/2016/august/kantarell-och-ostpaj-med-spenat-lchf-botten.html
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,75 dl olivolja
1 ägg
Fyllning
450 gram / ca 1,5 liter kantareller
1 liten gul lök
2 schalottenlökar
1/2 tsk salt
200 g riven ost (gärna stark)
30 gram färsk spenat
Äggstanning
5 ägg
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Peppar och salt
Pajskal: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Fyllning: Skär svampen i grova bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna. Skala och finhacka löken. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i en rejäl klick smör. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Fyll pajskalet med svampfräset, osten och spenaten.
Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat. Servera gärna med en grönsallad.
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,75 dl olivolja
1 ägg
Fyllning
450 gram / ca 1,5 liter kantareller
1 liten gul lök
2 schalottenlökar
1/2 tsk salt
200 g riven ost (gärna stark)
30 gram färsk spenat
Äggstanning
5 ägg
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Peppar och salt
Pajskal: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Fyllning: Skär svampen i grova bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna. Skala och finhacka löken. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i en rejäl klick smör. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Fyll pajskalet med svampfräset, osten och spenaten.
Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat. Servera gärna med en grönsallad.
Kommentarer
Trackback