mjukbröd

Läste om detta bröd på någon blogg, och hittade det på Willys.  Jättesaftigt och gott!  Äter ju inte ofta mjukbröd men har börjat köpt macka till morgonkaffet de dagar jag ska träna.
 
Information om brödet från Fazers hemsida:
 
"Fazer Rotfruktsbröd är en helt ny typ av bröd med bönor, rotfrukter, rostade kikärtor och äkta surdeg.
Rotfrukterna syns tydligt i bröden. Med en topping av rostade och krossade kikärtor får brödet en härlig smak och ett krispigt tuggmotstånd.
Mer grönt
En tredjedel av mjölet har ersatts med rotfrukter och bönor. Något som gör brödet extra saftigt, gott och matigt.
Ett tips är att rosta det för en riktig smakupplevelse.
Kvalitetskolhydrater
Vi behöver kolhydrater för att fungera. Bröd är ett exempel på en smart och bekväm energikälla.
Det är skillnad på olika kolhydrater. Det vi brukar kalla kvalitetskolhydrater bidrar till ett stabilare blodsocker, och håller oss mätta samtidigt som de är rika på fiber, vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Nordiska näringsrekommendationerna rekommenderar spannmålsprodukter av fullkorn, hela frukter, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, nötter och frön som den största källan till kolhydrater."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0