Citron- och apelsinsill
- 2 burkar inläggsningssill
- 1 citron
- 1 apelsin
- 1 msk rosépeppar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 4 dl vatten
- 1 lime
- 1 gul lök
- Tvätta av citronen och apelsinen väl. Riv skalet på dem båda.
- Koka upp vattnet tillsammans med socker, ättika, rosépeppar och citron- och apelsinskalet till en lag.
- Låt lagen kallna.
- Tvättav av limen väl och skiva den i tunna skivor.
- Skala och skiva löken i tunna skivor.
- Skär ut skinnfria filéer av apelsinen.
- Skär sillen i sneda bitar.
- Varva sillbitar, lök, apelsinfiléer och lime i en stor burk.
- Häll över den kalla lagen och vrid på ett lock.
- Låt stå kallt i minst 2 dagar innan servering.
Garnera gärna med en dillvippa vid servering.
Kommentarer
Trackback