Citron- och apelsinsill

  •  2 burkar inläggsningssill
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 gul lök
  1. Tvätta av citronen och apelsinen väl. Riv skalet på dem båda.
  2. Koka upp vattnet tillsammans med socker, ättika, rosépeppar och citron- och apelsinskalet till en lag.
  3. Låt lagen kallna.
  4. Tvättav av limen väl och skiva den i tunna skivor.
  5. Skala och skiva löken i tunna skivor.
  6. Skär ut skinnfria filéer av apelsinen.
  7. Skär sillen i sneda bitar.
  8. Varva sillbitar, lök, apelsinfiléer och lime i en stor burk.
  9. Häll över den kalla lagen och vrid på ett lock.
  10. Låt stå kallt i minst 2 dagar innan servering.
 
Garnera gärna med en dillvippa vid servering.
Källa: http://vardagsmatalajess.blogg.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0