Heta kycklingbiffar, och fler itrimrecept

2 personer

Biffar:

250 g kycklingfärs

1 ägg

1/2 gul lök

1/2 dl vetekli

1 tsk limesaft

salt

nymalen svartpeppar

1–2 tsk sambal oelek

1 msk olivolja till pensling

 

Dressing:

1 kruka färsk basilika

1 dl kesella (1 %)

2 tsk olivolja

1 vitlöksklyfta

salt

peppar

 

Coleslaw:

150 g vitkål

1 morot

1/4 purjolök

50 g sockerärtor

3/4 dl lätt crème fraiche

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk dijonsenap

salt

peppar

 

Äter du enligt Itrims Handfast, så lägg till ca 2 dl kokt quinoa

 

Gör så här:

1. Blanda färs, ägg, finriven lök, vetekli, limesaft, salt, peppar och sambal oelek efter smak. Forma till biffar och låt ligga en stund i kylen när du gör det andra.

2. Kör basilika och kesella i mixer till en dressing. Blanda i olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

3. Strimla vitkålen och riv morötterna. Strimla purjolök och sockerärtor. Blanda crème fraiche med vinäger, senap, salt och peppar. Blanda alltsammans väl.

4. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek i ett par minuter på varje sida. Se till att de är

genomstekta. Toppa med basilikadressingen.

Källa:

Fler recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0