Aubergine- och zucchinigryta
En härlig gryta med orientaliska smaker...
1 zucchini
1 aubergine
1 gul paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 3/4 dl olivolja
500 gr krossad tomat
salt
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
½ dl russin
Skär grönsakerna i skivor och bitar. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Stek grönsakerna i en stekgryta, lite i taget. Tillsätt krossade tomater och kryddor och låt grytan småkoka i 20 minutr. Tillsätt russin precis före servering. Servera med bulgur eller couscous och en god sallad.
1 zucchini
1 aubergine
1 gul paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 3/4 dl olivolja
500 gr krossad tomat
salt
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
½ dl russin
Skär grönsakerna i skivor och bitar. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Stek grönsakerna i en stekgryta, lite i taget. Tillsätt krossade tomater och kryddor och låt grytan småkoka i 20 minutr. Tillsätt russin precis före servering. Servera med bulgur eller couscous och en god sallad.
Kommentarer
Trackback