Veckosallad
4 portioner
Ingredienser
1 liter vitkål , finstrimlad
5 dl mörötter grovriven
0,5 st paprika röd strimlad
1 dl purjolök hackad
0,5 tsk svartpeppar
Vinägerblandningen
1 dl olja
1 dl vitvinsvinäge
1 dl vatten
0,5 dl socker eller mindre
1 tsk salt
1 tsk lime pressad
GÖR SÅ HÄR
1. Strimla vitkål. Grovriv morötter. Strimla paprika. Hacka purjolök. Blanda allt i en bunke med lock. Strö över med svartpeppar.
2. Vinägerblandningen. (valfri olja, rapsolja, solrosolja, matolja...) Blanda allt och koka upp. Häll den het över salladsblandningen. Tryck ihop salladen, så att så mycket som möjligt av salladen hamnar under vätskan.
3. Låt kallna och ställ den sedan i kylen. Om du har ett tättslutande lock så vänd bunken upp och ner någon gång då och då eller så får du röra om ibland.
4. Salladen är hållbar ganska länge.