Vecka 9, enligt Itrim

Har ätit enligt Itrim nu i nio veckor. Har gått på "rivstart", och nu går jag på "snabbt". Torsdagen, en vecka innan skärtorsdag och påskhelgen, har jag ätit mina tolv veckor enligt fas 1... Kopierat från Itrims hemsida:

Itrim-programmet

Itrims viktminskningsprogram löper över två år och består av tre faser: viktminskningsfasen, förbättringsfasen och stabiliseringsfasen (år två).

Alla deltagare i Itrims viktminskningsprogram får en individuellt anpassad handlingsplan. Tillsammans med en personlig hälsorådgivare genomförs en inledande hälsoanalys och ett flertal regelbundna hälsouppföljningar i syfte att sätta upp mål och kontinuerligt följa upp dessa. Hälsouppföljningarna innefattar bland annat, överviktshistorik, mat- och motionsvanor, kroppsmätningar (vikt, midja och fettprocent) och mätning av blodtryck.

För att få gå Itrims viktminskningsprogram ska du ha fyllt 18 år och du får inte ha haft en diagnosticerad ätstörning. Är du gravid får du inte heller starta i Itrims viktminskningsprogram.

 

Fas 1: Viktminskning (vecka 1-12)

Viktminskningsfasen varar i tolv veckor, och fokus ligger på att bryta gamla vanor och att snabbt gå ner i vikt. Under viktminskningsfasen träffar du din hälsorådgivare för individuella samtal och deltar i gruppträffar varannan vecka. Beroende på din vikt, hälsa och förutsättningar i övrigt kommer du tillsammans med din hälsorådgivare överens om lämplig matsedel och träningsdos.


Itrims matsedlar:

  • Rivstart
    • Tre veckors snabb vikminskning, där du ersätter samtliga måltider med måltidsersättning (VLCD) för att bryta gamla vanor och för att få snabba resultat. Därefter går du över till någon av följande matsedlar:
  • Snabbt
    • Enbart måltidsersättning (LCD) under max nio veckor.
  • Varierat
    • En kombination av måltidsersättning och vanlig men fettsnål/fiberrik mat.
  • Handfast - minus
    • Vanlig men fettsnål/fiberrik mat.

Itrim har ett eget, kvalitetssäkrat sortiment måltidsersättningar vilka är godkända av Livsmedelsverket. När det kommer till vanlig mat rekommenderar vi fettsnål och fiberrik mat och använder oss av Itrims Handflatemetod som du kan läsa mer om här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0