Kycklingfilé med persiljerostade grönsaker
1 port?, 299 kcal
Ingredienser
- 125 g kycklingbröstfilé (alt 100 g tillagad kycklingbröstfilé)
- 1 röd paprika (100 g)
- 1 morot (70 g)
- 1 palsternacka (70 g)
- 1 rödbeta (65 g)
- 1 tsk rapsolja
- 1 msk turkisk yoghurt, 3,5 %
- 1 dl grovhackad persilja
- flingsalt med jod
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela paprikan i 4-6 skivor. Skala morot, palsternacka och rödbeta. Skär morot och palsternacka i skivor och rödbetan i klyftor.
- Lägg på en ugnssäker plåt. Ringla över rapsolja, flingsalt och nästan all persilja.
- Halvera kycklingfilén, salta och peppra och lägg på samma plåt. Tillaga i ugn cirka 20 minuter. Kycklingen ska vara väl genomstekt.
- Blanda yoghurt med resterande persilja, salt och peppar. Servera kyckling och rotgrönsaker med yoghurtsås.
Kommentarer
Trackback