Kycklingfilé med persiljerostade grönsaker

1 port?, 299 kcal
Ingredienser
  • 125 g kycklingbröstfilé (alt 100 g tillagad kycklingbröstfilé)
  • 1 röd paprika (100 g)
  • 1 morot (70 g)
  • 1 palsternacka (70 g)
  • 1 rödbeta (65 g)
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk turkisk yoghurt, 3,5 %
  • 1 dl grovhackad persilja
  • flingsalt med jod
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela paprikan i 4-6 skivor. Skala morot, palsternacka och rödbeta. Skär morot och palsternacka i skivor och rödbetan i klyftor.
  3. Lägg på en ugnssäker plåt. Ringla över rapsolja, flingsalt och nästan all persilja.
  4. Halvera kycklingfilén, salta och peppra och lägg på samma plåt. Tillaga i ugn cirka 20 minuter. Kycklingen ska vara väl genomstekt.
  5. Blanda yoghurt med resterande persilja, salt och peppar. ­Servera kyckling och rot­grönsaker med yoghurtsås.
Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0