Lakritsmuffins med hallonsallad
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2–3 msk lakritspulver
1/2 dl vatten
200 g tinade hallon
(flagad mandel)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2–3 msk lakritspulver
1/2 dl vatten
200 g tinade hallon
(flagad mandel)
Värm ugnen till 225 grader.
Elvispa smör och socker luftigt, vispa i ett ägg i sänder.
Rör i vetemjöl, kakao, bakpulver och lakritspulver, blanda väl.
Rör slutligen i vattnet och fördela smeten i muffinsformar, 8 st. Smeten ska fylla formarna till en centimeter under kanten.
Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
Blanda hallon och mandel strax före servering.
Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
Blanda hallon och mandel strax före servering.
Kommentarer
Trackback