Grönkålssallad
250 gr grönkål
1 apelsin
1 äpple, gärna rött
0,5 dl valnötter
0,5 granatäpple
Vinägrett:
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 msk citronsaft
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
Repa och hacka grönkålen fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar. Grovhacka valnötterna. Dela granatäpplet och rensa. Tips! Dela granatäpplet i en bunke med vatten så slipper man allt svätt och kärnorna faller till botten i bunken. Lätt att rensa bort det som inte ska vara med.
Blanda vinägretten och smaka av. Häll över salladen. Servera till kyckling, kött eller lax.
1 litet stånd grönkål
1 klyfta vit- eller rödkål
2 äpplen
1 litet paket russin
Dressing:
3 msk julsenap
2 dl gräddfil
1 msk vinäger
1 Finhacka kålen och skär äpplena i små klyftor. Blanda kål, äpplen och russin i en skål.
2 Blanda dressingen och smaka av den. Servera dressingen till.
Man kan även ha i ananas