Grönkålssallad

250 gr grönkål
1 apelsin
1 äpple, gärna rött
0,5 dl valnötter
0,5 granatäpple
 
Vinägrett:
 3 msk olivolja
 1 msk flytande honung
 2 msk citronsaft
 0,5 tsk salt
 0,5 tsk svartpeppar
 
Gör så här:
 Repa och hacka grönkålen fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar. Grovhacka valnötterna. Dela granatäpplet och rensa. Tips! Dela granatäpplet i en bunke med vatten så slipper man allt svätt och kärnorna faller till botten i bunken. Lätt att rensa bort det som inte ska vara med.
 Blanda vinägretten  och smaka av. Häll över salladen. Servera till kyckling, kött eller lax.

Källa

1 litet stånd grönkål
1 klyfta vit- eller rödkål
2  äpplen
1 litet paket russin
  Dressing:
3 msk julsenap
2 dl gräddfil
1 msk vinäger

1 Finhacka kålen och skär äpplena i små klyftor. Blanda kål, äpplen och russin i en skål.
2 Blanda dressingen och smaka av den. Servera dressingen till.

Källa

Man kan även ha i ananas


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0