Rotfruktsgratäng med kassler
4 port
Ingredienser
500 g rotfrukter (potatis, kålrot, rotselleri och palsternacka)
1 msk olja
2 st ägg
0.70 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
0.75 dl riven ost
400 g kassler
1 st stor morot
1 st rödlök
1 st tomat
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oregano
Salt och peppar
Gör så här
1 Riv alla rotfrukter, blanda med ägg, salt, olja och peppar.
2 Lägg upp i en stor, smord form.
3 Strö på lite ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
4 Hacka rödlök, riv moroten och skär kasslern i små kuber.
5 Hacka även tomaten och blanda sedan ihop allt med paprikakrydda samt salt och peppar.
Ska testa att ha ansjovis i, blir då en Jansons frestelse istället...
Kommentarer
Trackback