Rotfruktsgratäng med kassler

4 port

Ingredienser

500 g rotfrukter (potatis, kålrot, rotselleri och palsternacka)
1 msk olja
2 st ägg
0.70 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
0.75 dl riven ost


400 g kassler
1 st stor morot
1 st rödlök
1 st tomat
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oregano
  Salt och peppar

Gör så här
1 Riv alla rotfrukter, blanda med ägg, salt, olja och peppar.
2 Lägg upp i en stor, smord form.
3 Strö på lite ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.


4 Hacka rödlök, riv moroten och skär kasslern i små kuber.
5 Hacka även tomaten och blanda sedan ihop allt med paprikakrydda samt salt och peppar.

Ska testa att ha ansjovis i, blir då en Jansons frestelse istället...

Källa

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0