Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Ingredienser
1 förp. Guldfågelns Tunnskivade Kycklingfilé
1 purjolök
3-4 äpplen (gärna svenska med mycket smak)
dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
5 dl grädde
smör
salt & peppar
tandpetare (av trä)
Rostade rotgrönsaker:
8-10 palsternackor
8-10 morötter
2 rödlökar
3 msk god rapsolja
Salt och peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.
Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Dela resterande äpplen i tunna klyftor.
Skär purjon i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör.
Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor.
Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut.
Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med ugnsrostade rotfrukter.