Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

Ingredienser

1 förp. Guldfågelns Tunnskivade Kycklingfilé

1 purjolök

3-4 äpplen (gärna svenska med mycket smak)

dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

5 dl grädde

smör

salt & peppar

tandpetare (av trä)
Rostade rotgrönsaker:

8-10 palsternackor

8-10 morötter

2 rödlökar

3 msk god rapsolja

Salt och peppar

 

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.

Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Dela resterande äpplen i tunna klyftor.

Skär purjon i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör.

Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor.

Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut.

Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med ugnsrostade rotfrukter.

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0