Fryst cheescake

 
Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!

Ingredienser

4 st 
2 dl 
400 gram 
2 tsk 
4 dl 
6 st 

Tillagning

8 - 10 port
1. Smula digestivekex i botten på formarna.

2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.

3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.

4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.

5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.

6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.

Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.

källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0