Gulaschsoppa
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 4 st potatisar
- 1 st paprika
- 1 msk olja
- 500 g nötfärs
- 6 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 600 g krossade tomater
- 2 tsk kummin
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Skala lök och potatis.
Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen och paprikan i små tärningar. 1 cm stora kuber är lagom.
Fräs allt du hackat i en stekpanna. Använd gärna olivolja.
Lägg över i en stor kastrull och börja steka nötfärsen i stekpannan. Salta och peppra färsen efter eget tycke och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen.
Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka i 10 minuter.
Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt.
Garnera gärna gulaschsoppan med färsk persilja, en klick crème fraiche och servera med färskt matbröd.
Kommentarer
Trackback