Äppelsill
Vi åt jultallrik på jobbet häromdan med Miljö- och byggnämnden, och pratade lite sill. Kom då ihåg när vi sist åkte på en Ålandsbåt och åt av deras underbara äppelsill! Har länge tänkt leta reda på något recept, och har nu hittat ett!
Äppelsill
Lag
1 dl ättika, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 st lagerblad
1 dl finstrimlad purjolök, det gröna
3 st urvattnade sillfiléer
4 st äpplen (Ingrid marie), i tunna skivor
20 st svartpepparkorn
- Koka ihop ättika, socker, vatten, pepparkorn och lagerbladet. Låt svalna.
Äppelsill
Lag
1 dl ättika, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 st lagerblad
1 dl finstrimlad purjolök, det gröna
3 st urvattnade sillfiléer
4 st äpplen (Ingrid marie), i tunna skivor
20 st svartpepparkorn
- Koka ihop ättika, socker, vatten, pepparkorn och lagerbladet. Låt svalna.
- Häll över lagen i en burk. Varva med fint strimlad purjolök, sill, äppelskivor och svartpepparkorn. Låt stå i minst 5 timmar.
Kommentarer
Trackback